Kinderzukunft - Fundatia Rudolf Walther - Filiala Timisoara, Timişoara

Denumire:
Kinderzukunft - Fundatia Rudolf Walther - Filiala Timisoara
Adresă:
Strada Rudolf Walther Nr. 1
Localitate:
Timişoara
Judeţ:
Timiş
Telefon:
0256 - 292542
Fax:
0256 - 493937
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare acum o lună | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Istoricul Fundaţiei se leagă de primele transporturi umanitare pe care omul de afaceri german Rudolf Walther le-a adus în România imediat după Revoluţia din Decembrie 1989. Situaţia în care se aflau căminele de copii la aceea dată, precum şi recunoştinţa faţă de ţăranul român care i-a salvat viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, l-au determinat pe domnul Rudolf Walther să pună bazele fundaţiei şi a satului de copii, ce îi poartă numele.
În 13 septembrie 1994 a fost inaugurată Fundaţia Rudolf Walther Timişoara, primul sat de copii din România, construit pe un teren cu o suprafaţă de 80.000 mp ce a necesitat o investiţie de cca 5 milioane de mărci germane.

Publicaţi imagini

Descriere limbă străină
Principii:
respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului; deschiderea către comunitate; egalitate de şanse şi nediscriminare; respectarea demnităţii copilului; ascultarea opiniei copilului şi luarea în considerare a acesteia, ţinând cont de vârsta şi gradul de maturitate ale fiecăruia; asigurarea unei îngrijiri individualizate şi personalizate a copilului; menţinerea împreună a fraţilor; menţinerea relaţiilor personale ale copilului şi contactele directe cu părinţii, rudele sau alte persoane faţă de care copilul a dezvoltat relaţii de ataşament.

Cuvinte cheie:

Asistenta Sociala, Consiliere, Comunitate, Voluntariat, Prioritate, Nediscriminare, Egalitate de Şanse, Ascultarea Opiniei Copilului, Interesului Superior al Copilului, Menţinerea Relaţiilor Personale, Respectarea Demnităţii Copilului

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Kinderzukunft - Fundatia Rudolf Walther - Filiala Timisoara!

Împărtășește-ți experiența!