Registrul Auto Roman Gorj, Târgu Jiu

Registrul Auto Roman Gorj
Calea Bucuresti 9
210146 Târgu Jiu
Gorj
+40 (253) 223662
+40 (253) 215273
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Certificarea autenticitatii este activitatea cea mai recenta a D.O.I., demarata in anul 2002 si care vizeaza evaluarea starii elementelor care determina identitatea unui vehicul. Reprezentand aportul semnificativ al Registrului Auto Roman la eforturile de combatere a traficului ilegal de vehicule, beneficiile acestei activitati nu au intarziat sa apara: descoperirea mai multor vehicule cu identitate modificata si mai ales mesajul ca de acum exista o institutie care are argumentele sa se opuna traficului ilegal de vehicule au facut ca Romania sa nu mai fie o tara de destinatie a vehiculelor substituite.
Prin atributiile sale, prin calitatile personalului angrenat si prin modul de servire al detinatorilor de vehicule, D.O.I. este departamentul din cadrul Registrului Auto Roman care isi aduce cea mai mare contributie la dezvoltarea institutiei si la crearea unei imagini a ei cat mai favorabile in randul populatiei.


Profil lung
Deciziile reprezentantilor D.O.I. cu privire la un anumit vehicul trec dincolo de interesul strict al detinatorului acestuia si urmaresc in primul rand sa apere interesele societatii, in ceea ce priveste siguranta circulatiei si protectia mediului.
De aceeasi rigoare beneficiaza si activitatile care se adreseaza anumitor categorii speciale de vehicule, cum sunt cele destinate transportului anumitor marfuri periculoase, cele destinate transportului marfurilor perisabile, vehiculele agreate pentru transportul in regim de taxi precum si cele destinate invatarii conducerii auto. Toate vehiculele din aceste categorii pot fi utilizate in raport cu destinatia lor specifica numai daca ele indeplinesc conditiile de agreare impuse prin legislatia aplicabila, fapt dovedit prin eliberarea de catre reprezentantii D.O.I. a certificatelor de agreare.

Pentru autovehiculele destinate transportului de calatori in scopuri turistice sau pe linii interne si internationale cu trafic regulat, reprezentantii D.O.I. elibereaza certificate de clasificare pe categorii de confort si furnizeaza dovezile pe baza carora se obtin din partea Registrului Auto Roman certificatele de clasificare pe stele.
Operatiunile de verificare a starii tehnice a unui vehicul fac parte integranta din activitatea de omologare individuala, dar ele se executa si independent, in cadrul activitatii de redobandire a certificatului de inmatriculare retinut de catre Politia Rutiera fie pentru anumite defectiuni tehnice constatate, fie in situatia lipsei Inspectiei Tehnice Periodice in termen de valabilitate. Dotarea liniilor de verificare ale Registrului Auto Roman si pregatirea personalului D.O.I. care le deserveste fac din aceasta activitate un etalon pentru intreaga retea de statii de inspectie autorizate.
Descriere limbă străină
Therefore, from the technical point of view, the inspector provides information regarding:
the product certification process;
the licensing process for the units performing road vehicle repairing, adjustment, and check activities;
the process of performing the motor vehicle technical inspection;
the process of international approval of the road vehicle components, according to the ECE UN Regulation and to the European Directives;
and from the legal point of view, by the control act, the provisions of the legislation in the filed are applied and complied with.

The inspector insures, under any conditions, the stability and finality of the control act designed to contribute to the envisaged goal, with the respect and concern due to the provisions of the law and to the consumers safety.
The policy that the Romanian Automobile registry develops by means of the Market Supervision Department (MSD - Departamanetul Supraveghere de Piata - DSP) as regards the control activity is founded on the following general objectives:
to insure the efficiency of the market supervision designed to guarantee a high level of consumer protection;
to apply the existing road legislation, harmonized with the community acquis which imposes to check the compliance with it by performing control on the road vehicle product and service market at the manufacturers, importers, distributors, service providers;
to strengthen the consumer information and education activity.
Cuvinte cheie:
Caroserie, Masini, Verificare, Inregistrare, Rar, Clasificare, Omologari, Numar de Inmatriculare, Identificari Motociclete, Omologari Individuale, D.O.T., Identificari Autobuze, Identificari Masini
Registrul Auto Roman Gorj apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Registrul Auto Roman Gorj!

Împărtășește-ți experiența!


Creează un website pentru afacerea ta
Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice
Găzduire de incredere

Facebook

Firme similare în apropiere

 1. Calea Bucuresti 9
  210146  Târgu Jiu
 2. Prelungirea Dobrogeanu Gherea F.N.
    Târgu Jiu
 3. Str. A. I. Cuza, Nr. 1A
    Târgu Jiu
 4. Str. Dobrogeanu Gherea Nr. 3
  210135  Târgu Jiu
 5. Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr. 19A
  210135  Târgu Jiu
 6. Str. Unirii, Nr. 116
  210146  Târgu Jiu
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere