Radio Vocea Evangheliei Suceava

Denumire:
Radio Vocea Evangheliei Suceava
Adresă:
Str. Marasesti Nr. 34; Bl. T3, Et. 10, Ap. 41-42
Localitate:
720179 Suceava
Telefon:
+40230.520.573
Fax:
+40230.520.573
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Staţia RVE Suceava are drept scop proclamarea Evangheliei într-o manieră relevantă pentru audienţa postmodernistă, sintetizând în programele realizate ceea ce este esenţial în creştinism, neavând intenţia de a promova ceea ce este specific unei anumite denominaţii creştine.

Grupul ţintă este constituit din cei cu o moştenire pseudo-creştină, nefiind omişi credincioşii autentici pentru care este asigurată informaţia aducătoare de consolidare în credinţă. Astfel, producţia de emisiuni urmăreşte să răspundă unei game variate de nevoi specifice diferitelor grupe de vârste cât şi anumitor nivele de spiritualitate creştină.

Emiţând într-un perimetru geografic bucovinean, caracterizat de propria tradiţie şi subcultură, ne străduim să respectăm valorile locale, dar neştirbind cu nimic autoritatea Cuvântului.

Publicaţi imagini
Profil lung
În anii comunismului, românii aveau şanse minime de a asculta emisiuni creştine de radio, acestea fiind difuzate din exteriorul ţării şi fiind totodată extrem de bruiate. Dar, imediat după revoluţie, câţiva fraţi cu viziune evanghelistică din ţară au dorit să înfiinţeze un post de radio creştin care să producă şi să difuzeze emisiuni pe teritoriul României.

Astfel, după o perioadă de zbatere, s-a născut proiectul unei reţele de staţii de radio creştin numită Radio ?Vocea Evangheliei?. Primele licenţe, obţinute destul de greu, au fost acordate totuşi pentru 6 oraşe din ţară: Suceava, Bucureşti, Oradea, Sibiu, Cluj şi Timişoara. Staţia care a început cea dintâi emisia a fost cea din Suceava. Ulterior au primit licenţe radio Braşovul şi Constanţa.


În august 1993, pe 99 Mhz, sucevenii au auzit pentru prima dată muzică şi programe cu caracter religios, acestea purtând amprenta alianţei evanghelice. Cu o licenţă de doar 2 ore, fiind în partaj cu un post de radio comercial, staţia a funcţionat iniţial în condiţii precare. Emitea zilnic în intervalul 12:00-14:00, iar sucevenii şi cei din împrejurimi se bucurau de programele care, iniţial, erau produse în staţia Bucureşti.


În acea vreme, echipa era restrânsă. Corneliu Tuchlei şi Dorin Bodnariuc i-au cooptat ulterior, în calitate de colaboratori, pe Mihaela Drăgoi (fosta Cernodolea), Cătălin Croitor, Petrică Vrăbioru, Daniel Grigoriciuc şi Mirela Bejenariu (fosta Coţovanu). Astfel s-a demarat producerea unor emisiuni proprii.


Înregistrările se făceau undeva într-o cameră de apartament ce aparţinea unei şcoli biblice, iar emisia se realiza de pe echipamentul staţiei comerciale de radio cu care emitea pe aceeaşi frecvenţa cu noi.


Datorită unor factori obiectivi, staţia a fost obligată să-şi înceteze activitatea timp de aproximativ jumătate de an. Dar Dumnezeu a schimbat răul în bine.

Cuvinte cheie:

Radio, Credinta, Biblie, Post de Radio, Predici, Audienta, Cantece, Redactia, Emisiu

Păreri

KARMEN
5 Stele

SUNTE-TI O BINECUVANTARE

, cu mai mult de 6 luni în urmă

Slavit sa fie DOMNUL meu, pentru radioul dumneavoastra care vocea-i suna pana in spania unde DOMNUL meu ma adus, n-as vrea sa va intretin prea mult dar asa de bun este radiolu ,n-am cuvinte sa-i multumesc LUI si DUMNEAVOASTRA pentru binecuvantra care mi-a dato gasindu-va, sunt jumatate bucovineanca si sunt mandra de asta(dar nu mandrie diabolica ca acea mandrie stiu ca merge inaintea pierzari. Bun, nu va mai retin citind dar am tinut sa va comnunic ca ascul radioul zilnic in spania chiar si la servici cand sunt de noapte. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE IN COMNTINUARE

Scrie o părere pentru Radio Vocea Evangheliei Suceava!

Cunoşti firma Radio Vocea Evangheliei Suceava? Împărtășește-ți experiența!