SC MEGA IZOLATII SRL - Produse, oferte, noutăţi

Știri

Cum masuram golul pentru usa de garaj

25.01.2017

Cum masuram golul pentru usile de garaj

Cum masuram golul pentru usile de garaj: La orice garaj, indiferent de ce usa montati trebuie sa masurati in principiu aceleasi dimensiuni. Intotdeauna masuratorile se fac in interiorul garajului (exceptie doar cand se fac masuratori pentru montajul unei usi tip rulou cu montaj al casetei la exterior).

 

De ce instrumente aveti nevoie: 

• ruleta in mm de 3/5/8m, in functie de cat de mare este golul de garaj;

• nivela normala, furtun de nivel sau nivela cu laser;

• creion;

• o foaie pentru a nota datele sau formular de masuratori.

Masuratorile pentru usa de garaj


1. Se masoara latimea = largimea (L) deschiderii in trei puncte: jos, la mijloc si sus.

    Se alege dimensiunea cea mai mare.

2. Se masoara inaltimea (H) deschiderii in trei puncte: stanga, dreapta si la mijloc.

    Se alege dimensiunea cea mai mare.

3. Se masoara latimea stalpului din dreapta (Ld) (distanta de la gol la primul obstacol in partea dreapta) in trei puncte: jos, sus si la mijloc.

    Se alege dimensiunea cea mai mica.

4. Se masoara latimea stalpului din stanga (Ls) (distanta de la gol la primul obstacol in partea stanga) in trei puncte: jos, sus si la mijloc.

    Se alege dimensiunea cea mai mica.

5. Se masoara inaltimea de boiandrug (Hg) - este distanta de la gol pana la tavan sau pana la primul obstacol. Masurarea se face in trei puncte: stanga, dreapta si pe mijloc.

    Se alege dimensiunea mai mica.

6. Se masoara pe tavan adancimea (D) de la boiandrug pana la primul obstacol (aceasta poate fi o alta grinda sau peretele din spate al garajului). Masurarea se face in trei puncte: stanga, dreapta si pe mijloc.

    Se alege dimensiunea mai mica.

7. Se masoara diagonale pe tavan Pe tavan creati un patrulater imaginar dupa cum urmeaza

• cu o latura boiandrugul

• 2 laturi paralele, perpendiculare pe boiandrug si cu lungimea de H+700mm (latimea golului de usa + 700mm). Cele doua laturi vor fi departate de marginil la 100mm in stanga si 100mm in dreapta fata de latimea de golului de garaj.

• ultima latura sa inchide dreptungiul astfel creat.

Masurati diagonalele acestui patrulater. Ele trebuie sa fie egale, sau cand ele devin egale, dreptungiul astfel creat sa nu intersecteze peretii laterali sau vreo grinda. Daca se intampla totusi acest lucru contactati un specialist pentru a va oferii cea mai buna solutie de montare pentru dumneavoastra.

Observatii:

Toate dimensiunile se citesc in milimetri (mm);

Garajul trebuie sa fie finisat, adica trebuie sa aiba sapa turnata si finisata, stalpi sa fie tencuiti, gletuiti si eventual vopsiti, tavanul sa fie tencuit, pusa izolatia (daca este cazul) gletuit si eventual vopsit;

Vopsirea nu este neaparat necesara, dar riscati sa murdariti usa atunci cand veti zugravi garajul. Nu veti putea zugravi in spatele sistemului de culisare. Montajul unei usi de garaj nu presupune mizerie foarte mare.

Cum reduci consumul de energie cu 10% pe timpul iernii

07.12.2011

Rulourile exterioare din aluminiu sau TermoStorurile (asa cum ne place nou sa le spunem) cu protecție termică, folosite corect pe timpul iernii, pot reduce consumul de energie cu până la 10% in anotimpul rece. TermoStorurile ajută la izolarea mai bună a locuinței prin crearea unei perne de aer, izolatoare, între fereastre și rulouri.

În urma unui studiu realizat cu o cameră de termoviziune s-a observat că ferestrele protejate cu TermoStoruri, au un coeficient de transfer termic mult scăzut față de ferestrele neprotejate.

www.megasystem.ro

Parteneriat

Livrare rapida in Romania si Europa

29.04.2013

Usile de garaj sunt fabricate in Romania respectand toate normele de calitate si siguranta.Procesul de fabricatie are in spate o tehnologie germana, iar calitatea produselor este certificata conform standardelor europene.