PFA Tipa Marius - Produse, oferte, noutăţi

Știri

Curs Corel Draw Print Workshop

acum 10 luni

Vom studia lucrul cu suita Corel, ultima versiune 18/X8, dar pentru utilizatorii care doresc să-şi extindă abilităţile grafice, vom prezenta şi comunicarea Corel Draw cu Adobe Photoshop şi Adobe Illustrator.

Tehnici de tipar, DTP, Prepress, pregatirea materialelor pentru tipar.

Vom realiza materiale grafice de la zero pana in faza expedierii catre tipografie.

http://softedu.eu/corel-draw-print-workshop.html

Curs Illustrator Print Workshop

acum 10 luni

Veţi aplica cele învăţate, într-un atelier de lucru în care vom crea 6 proiecte Adobe Illustrator complexe, de la zero până în faza exportului către tipografie, sub diferite constrângeri: spaţii de culoare, separaţii de culoare, ICC Profile.

http://softedu.eu/illustrator-workshop-print.html

Curs Adobe Illustrator CC

acum 10 luni

Curs Adobe Illustrator CC actualizat

http://softedu.eu/illustrator-cc.html

Curs Adobe Photoshop CC

acum 10 luni

Curs Adobe Photoshop CC actualizat.

http://softedu.eu/photoshop-cc.html

Curs Video 3D Studio Max

acum 10 luni

Cursul video 3D Studio Max este alcătuit din 3 DVD conţinând 200 de lecţii video şi peste 560 de exerciţii în format 3D Studio Max, aflate în stadiul iniţial, intermediar şi final, astfel încât la finalul unei lecţii video să vă puteţi evalua progresul.

http://softedu.eu/3d-studio-max.html

Curs intensiv Desen Tehnic

acum 10 luni

Cursul intensiv Desen Tehnic pentru C.A.D / Autocad are un caracter practic şi este foarte bogat ilustrat cu aplicaţii video, simulări video 3D, aplicaţii interactive, astfel încât să întelegeţi rapid noţiuni practice de desen tehnic, chiar dacă nu "vedeţi" în spaţiu.

http://softedu.eu/desen-tehnic-autocad.html

Avantajele cursurilor la distanta

acum 10 luni

Avantajele cursurilor la distanta, de ce sa va instruiti folosind lectiile video:

http://softedu.eu/avantaje-cursuri.html

Curs Autocad 2017 - 2018 Workshop

acum 10 luni

După ce în Curs Autocad 2015 - 2018 aţi învăţat, etapă cu etapă, modul de utilizare a instrumentelor Autocad, după ce aţi deprins tehnici de lucru avansate aplicate pe exemple concrete în fiecare lecţie, acest Curs Autocad 2017 - 2018 Workshop vă invită la un atelier de lucru complex, în care veţi reuni tot ceea ce aţi învăţat şi veţi aplica aceste noţiuni şi deprinderi în câteva proiecte concrete, de amploare.

http://softedu.eu/autocad-workshop-2017.html

Curs Autocad 2015 - 2018

acum 10 luni

Curs Autocad 2015 - 2018 actualizat pentru versiunile Autocad 2017, 2018

http://softedu.eu/autocad-2015-.html

Un curs video insotit de exercitii in stadiul initial si final, tot ce trebuie sa stiti despre Autocad!

Nou layout

acum 10 luni

Pentru usurinta navigarii, pagina http://www.softedu.eu are un nou layout.

Preturi: http://softedu.eu/preturi.html

Promotii: http://softedu.eu/promotii.html

Catalog: http://softedu.eu/catalog.html

Servicii de Fotografie, Fotografie de Produs

18.03.2013

Detalii >>

Servicii: foto, video, filmari, filmare, filmare nunta, fotograf botez, fotograf nunta, fotografie. Producem fotografii, filme, fotografie de produs, fotografii artistice, fotografii HDR, fotografie panoramica, filmari evenimente, post procesare foto, postprocesare video, filmari nunti, filmari botezuri. Portofoliu Still For Style ? foto & fashion studio. Sedinte foto pentru fotomodele, manechine, portofoliu foto..

Foto panoramic - trageti cu mouse-ul de imagine >>

Logo Design

18.03.2013

Detalii >>

Brosura, Preturi >>

Sigla sau Logo
Sigla sau Logo-ul companiei va ajuta la individualizarea firmei dvs. Daca aveti un logo sugestiv, clientii vor sti ca au ales o companie de încredere. Putem realiza o identitate vizuala de la zero sau putem reface complet imaginea unei firme. Suntem specializati in design de sigle si branding / rebranding, identitate completa a firmei, corporate identity.

Logo Design Profesional
Pentru o firma, logo / sigla, reprezinta identitatea vizuala a acesteia. Va aparea in toate documentele: in antet, pe site-ul firmei, pe cartile de vizita, in diverse pliante sau mape despre companie.
De aceea e foarte important sa alegem culorile si formele potrivite cu activitatea fiecarui client si cu mesajul pe care vrea sa-l transmita prin intermediul acestui logo. Vom crea 3 variante de sigla, iar clientul o va alege pe cea care-l reprezinta cel mai bine vizual.
Logo pe care-l furnizam va fi si in format vectorial, astfel incat clientul il poate folosi ulterior la orice dimensiune, fara a-i deforma calitatea. Acest lucru este extrem de important, deoarece imaginea aleasa ca logo pentru o pagina A4, va putea fi utilizata si pentru un banner de dimensiuni foarte mari, spre exemplu 4/3 metri.
Preturi
In functie de gradul de dificultate, preturile pentru logo se situeaza intre 50 si 150 euro. Asiguram la final logo in formatul vectorial solicitat de client: ai-adobe illustrator, cdr-corel draw, eps, etc.
Va puteti forma o imagine asupra notiunii de sigla sau logo, va puteti inspira din peste 50.000 de sigle ale companiilor din lumea intreaga, consultand un catalog de logo pe care il puteti descarca, pentru pretul de 10 euro

Modelare 3D, tur virtual, randare arhitecturala

18.03.2013

Detalii >>

Exemple >>

Modelare 3D, reprezentare tridimensionala a planurilor de case si vile, complexuri comerciale, hale. Infotim Timisoara >>
Ridicam planuri 3D dupa desene / planuri de arhitectura, design interior. DEMOREEL 2010 | DEMOREEL 2011
PORTOFOLIU: Eurodesign Center Timisoara (actualul Galeria 1), Centrul Infotim Piata 700 Timisoara, BlueSYS Business Center Timisoara, Grand RIN Hotel Bucuresti, Modatim Timisoara, GemiCenter Arad, Malaga Parking Building.

Descarcati brosura pdf aici >>

Spoturi TV, videoclipuri

18.03.2013

Detalii >>

Spoturile video se produc adaptat cerintelor dumneavoastra, prin filmare, modelare 3D, postprocesare audio / video, conform standardelor de televiziune PAL sau NTSC, la cea mai buna calitate.


Spot On Your Screen: O noua si eficienta metoda de promovare o reprezinta un spot publicitar de impact, videoclip rulat chiar pe ecranul monitorului din vitrina magazinului dvs, din holul sau sala de asteptare a firmei dvs, unde clipul TV, spotul TV sau filmul de prezentare a firmei va fi vizionat de catre un public larg, care cauta exact produsele sau serviciile dvs, si cel mai important, aceasta distributie video se face in mod gratuit.
Va trebuie doar un televizor si un DVD Player, sau un computer si un monitor.

Am produs Spot TV si reclama TV difuzate la cele mai importante posturi de televiziune, pentru firme importante din tara si strainatate, ca si: Grand RIN Hotel, Infotim Timisoara, GemiCenter Arad, Malaga Parking Building Spania, Casadomi TM, Magazinele Kapa Timisoara si multe altele, ale caror mostre le puteti evalua urmand linkurile de mai jos.
O excelenta oportunitate pentru firma si produsele dumneavoastra o reprezinta reclama gratuita pe youtube video service. Noi ne ocupam de spoturile video, iar de distributie si audienta se ocupa gratuit youtube. Iata cateva spoturi video aici >>
youtube
Spot video, modelare 3D si randarea animatiei, tur arhitectural,Biserica Gotica >>
Spot video, modelare 3D si randarea animatiei, tur arhitectural, Grand RIN Hotel Bucuresti, youtube video >>
Spot video alcatuit din procesare audio - foto - video, pentru magazinele Kapa Timisoara, youtubevideo >>
Intro de film, postprocesare audio si video combinata cu modelare 3D, youtube video >>

Web Design

18.03.2013

Detalii >>

Preturi >>

Web design si SEO:
In Oferta Web Design va propunem solutii web simple, elegante, eficiente.
Un layout clar, care sa focalizeze atentia pe firma, produsele si serviciile dvs.

Oferta Web Design include: pagini web de prezentare, cataloage de prezentare online, catalog Pdf, site-uri de firmă, aplicaţii web, refaceri ale paginilor web existente, optimizare pentru motoarele de căutare.

Se pot comanda si combinatii de servicii web, particularizate pentru fiecare client.

Pentru clientii care au un template sau au propria pagina web si nu stiu cum sa o instaleze pe server, exista o solutie rapida si ieftina: Instalarea site-ului cu numai 15 de euro. Trebuie doar sa ne furnizati datele de conectare FTP (IP sau host, user name si password), ori sa va gasim noi un server gratuit.
Pentru clientii care doresc propriul domeniu internet, va asiguram rezervarea domeniului, inregistrarea si gazduirea acestuia.
Pentru clientii care au deja o pagina web instalata si functionala, asiguram consultanta, analiza continutului, a cuvintelor cheie si a descrierilor meta, web development, re-design, restructurare si dezvoltare website, optimizarea continutului pentru motoare de cautare, sitemap xml, inregistrare sitemap in google.
Putem promova firma, afacerea, serviciile, produsele dumneavoastra printr-o pagina web care va reprezinta cel mai bine, la cele mai mici preturi:
- Prezentare tip Carte de Vizita Online, o singura pagina web cu o imagine
- Prezentare de tip Carte de Vizita Online, cu 2 - 3 imagini
- Pagina web Premium, avand 2 - 5 pagini si 4 -10 imagini, exemplu
- Pagina web Gold, avand intre 6 - 30 pagini, cu 11- 30 de imagini
- Pagina web Platinium, cu numar nelimitat de pagini si imagini, contor vizitatori, statistici web
- Animatii flash
- Cataloage Pdf online, catalog Pdf cu produsele firmei
- Template-uri pentru mailuri personalizate
- Realizare si intretinere pentru blog online, exemplu
- Personalizare template si realizare blog pentru wordpress, blogspot, Joomla
- Prelucrari ale imaginilor pentru web, intretinere magazine online cu oferte la zi
- Fotoalbum online, slideshow online, exemplu

Servcii de Design

18.03.2013

Ajutor de la distanta

Comenzi Cursuri, soft educational

Training Software

18.03.2013

Training Software

Asiguram training software la sediul firmei dvs., curs pentru grupe de 5 - 20 cursanti. Detalii aici >>

Competente:
Formator de Formatori acreditat CNFPA, cod COR 241207, in formarea competentelor IT pentru urmatoarele software:

Adobe Photoshop, Autocad, 3D Studio Max, Catia V5, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Audition, Adobe Encore, Sony Vegas, Corel Draw, Dreamweaver, Microsoft Office - Word, Excel, PowerPoint, Open Office, Windows.

Cursuri Gratuite

18.03.2013

Am pus la dispozitia clientilor cateva Lectii Gratuite, de tip tutorial in format pdf sau video tutorial - avi sau quicktime. Puteti folosi aceste materiale in orice mod doriti, atata timp cat nu este alterata forma originala si nu sunt indepartate elementele de identificare ale autorului. Puteti edita imagini>> fara nici un soft grafic instalat.

DETALII AICI >>

1. Photoshop.

1.1. Corectii avansate ale fotografiei tip portret:

Fisierul de exercitiu se poate incarca de aici>>

Click pe titlul lectiei pentru a incarca tutorialul respectiv:

Lectia 1: Indepartarea imperfectiunilor si a defectelor din fotografie. Patch Tool. - pdf document

Lectia 2: Indepartarea imperfectiunilor si a defectelor din fotografie. Healing Brush. - pdf document

Lectia 3: Netezirea aspectelor neuniforme ale pielii. - pdf document

Lectia 4: Modificarea stralucirii ochilor. - pdf document

Lectia 5: Modificarea culorii, stralucirii si formelor buzelor. - pdf document

1.2. Claritatea imaginii. Sharpening. Tehnici de baza si tehnici avansate. Editare nedistructiva.
Lectia 1: Sharpening - marirea claritatii unei imagini. Tehnici clasice - Training - Videotutorial Quicktime 

Lectia 2: Sharpening prin conversia la Smart Object. Sharpening pe canalul Lightness. Modul LAB. - Training - Videotutorial Quicktime

Lectia 3: Editarea si corectarea nedistructiva a imaginii. Layere de ajustare. Masca de layer.- Training - Videotutorial Quicktime

In cadrul paginii web se gasesc multe mostre gratuite de Lectii Video, dar cautarea lor este anevoioasa, datorita volumului mare de date. Iata aici linkurile directe catre aceste lectii:

2. Corel Draw
Lectia 1: aranjarea si ordonarea mai multor obiecte - Training - Videotutorial Quicktime  Lectia 2: Teorii ale culorii - Training - Videotutorial Quicktime

3. Corel Photopaint:
Lectia 1: Contrast Enhancement - Training - Videotutorial Quicktime  Lectia 2: Utilizarea Unsharp Mask in modul LAB - Training - Videotutorial Quicktime

4. Autocad
Lectia 1: Multilinia - Training - Videotutorial Quicktime  Lectia 2: Mirror 3D, oglindirea in spatiul tridimensional - Training - Videotutorial Quicktime

5. Utilizare si Aprofundare Windows XP
Lectia 1: Copierea, mutarea fisierelor cu optiunea Tile Windows - Training - Videotutorial Quicktime  Lectia 2: Optiuni de a crea un backup puternic, setari pentru "Briefcase" - Training - Videotutorial Quicktime

Lectia 3: Gestionarea mailurilor:gestionarea clientului de mail Outlook Express, setari de baza si avansate; pop 3 si smtp, Setari Outlook Express - Training - Videotutorial Quicktime  Lectia 4: Sarcini programate, Scheduled Task. programarea inchiderii calculatorului la o ora anume, exemplu de setare - Training - Videotutorial Quicktime

 

Curs Anatomie Umana

18.03.2013

Soft Educational pentru Studiul Anatomiei: schelet, organe interne. Animatie, modelare 3D, filme tridimensionale astfel incat se poate vedea din orice unghi modelul anatomic studiat: schelet, oase, muschi, articulatii, ligamente, anatomia organelor interne, sistem reproductiv, respirator, etc. Materialele educationale au pret promotional pentru profesori.

DETALII AICI >>

In premiera, modelele anatomice de baza sunt reprezentate tridimensional, dinamic. Cele 2 CD-uri contin 49 animatii de dimensiuni 720 / 576 pixeli la 25 FPS, formatul standard de televiziune PAL, din care 6 filme la inalta rezolutie 1600/1280 pixel ( avand mentiunea HIGH in lista de nume ), referitoare la urmatoarele teme:

degete antebrat 1
degete antebrat 2
degete antebrat 3
apar respirator superior
articulatia cotului
articulatia cotului_1
articulatia soldului
articulatia umarului
articulatie genunchi
articulatie genunchi_1
articulatie genunchi 1 HIGH
bronhii perete
os coxal Feminin /Barbatesc
creier
dantura, dintii
degete antebrat
inima
miscarea cotului
miscare cot HIGH
miscare picior_1
miscare picior_2
muschii bratului 1
muschii bratului 2
fetus, placenta
platfus, deformarea
muschi genunchi
muschi genunchiHIGH
muschi oculari
oasele_gambei
os coxal
osul femur
osul femurHIGH
pancreas
picior
picior muschi
picior HIGH
plamani
plamani torace
rinichi interior
schelet nume oase
schelet numeHIGH
sistem reprodoctiv feminin
torace
torsFeminin
tract digest respirator
ureche
vertebre lombare, cervicale, toracale
vertebre lombare
Descriere
Filmele reprezinta modelari tridimensionale, aratand cum modelele anatomice sunt deplasate si rotite in spatiul 3D, in timp ce numele componentelor sunt sugesiv afisate, in culori distincte. Formatul acestora reprezinta formatul standard de televiziune in Europa, pot fi rulate pe calculator, pe TV daca placa dvs. video are facilitatea TV Out, ori pot fi proiectate pe ecrane ori sisteme de proiectie profesionale. CD-urile contin si o plansa a bustului, la dimensiunile printabile de 60 / 60 cm.

Modalitate de trimitere, plata, pret
CD-urile va sunt trimise prin colet postal in sistem ramburs, ceea ce insemna ca dvs. platiti cu bani lichizi la posta, in momentul ridicarii coletului. Mailul prin care comandati va trebui sa contina declaratia dvs. referitoare la faptul ca ati citit si inteles conditiile de licenta de la http://www.softedu.eu/licenta.htm , precum si faptul ca sunteti de acord sa suportati cheltuielile de transport, inmagazinaj si retur, in situatia in care, desi ati facut o comanda ferma, din motive care nu imi pot fi imputate, dvs. nu ridicati coletul in timp util, determinand returul acestuia. Exista si optiunea de a trimite banii prin ordin de plata in contul deschis la BRD, filiala Timisoara, doar trerbuie sa imi solicitati datele contului.
Materialele au acest pret exclusiv pentru beneficiarii din invatamantul preuniversitar. Comanda materialelor educationale se face la adresa de mail: mariustipa@gmail.com si se poate cere confirmarea telefonica a onorarii comenzii, ori alte detalii, la tel. 0721 455 102.

Curs Copii de Siguranta

18.03.2013

Soft Educational Lectii Video: cum sa creati o copie de siguranta calculatorului dvs., astfel incat sa nu mai trebuiasca niciodata sa reinstalati sistemul de operare Windows, nici aplicatiile care ruleaza uzual.. Computerul este virusat, are erori grave, functioneaza tot mai greu ? Restaurati copia de siguranta si in 20 minute veti avea un sistem ....

DETALII AICI >>

:: Crearea si restaurarea copiilor de siguranta ::

Dupa instalarea pe curat a sistemului de operare Windows, a driverelor placii de baza, video si a celorlalte dirvere, dupa instalarea programelor cu care vom lucra, a eventualelor plugin-uri, calculatorul incepe sa fie folosit la maxima capacitate.

Pe parcursul utilizarii, functionarea sa devine tot mai greoaie, se acumuleaza fisiere temporare, apar erori ale programelor instalate sau, cel mai grav, sistemul devine infectat cu un virus sau cu un troian. La un moment dat este posibil sa nu mai porneasca, ori bootarea sa se faca tot mai greu, programele sa nu mai functioneze ori chiar sistemul de operare sa nu mai porneasca. Situatia cu adevarat cea mai grava este cand un virus ne sterge date sau ne formateaza intreaga partitie C:\.

In acest caz, nu ne mai ramane de facut decat sa reinstalam atat sisitemul de operare, sa il validam pe siteul Microsoft si sa incepem sa reinstalam driverele, programele, pluginurile, operatii care sunt ori mari consumatoare de timp ? in cazul in care le realizam singuri, ori consumatoare de resurse financiare ? in cazul in care apelam la un service autorizat. Daca vorbim despre o institutie care are mai multe calculatoare si eventual o retea deja setata, lucrurile devin tragice.

Pentru a evita toate aceste probleme, imediat sau cat mai repede dupa instalarea pe curat a sistemului de operare si a driverelor, a programelor cu care vom lucra, este foarte util sa facem o copie de siguranta, un backup al calculatorului.

Acest backup va contine:

- sistemul de operare

- driverele gata instalate

- programele instalate

- setarile programelor

- pluginurile

- setarile de retea

Intr-un cuvant, TOT !

Indiferent ce erori avem, nu trebuie decat sa restauram copia de siguranta iar intreaga partitie C:\ se va afla exact in aceeasi stare in care se afla imediat dupa instalarea pe curat, indiferent cu cat timp in urma a fost realizata copia de siguranta.

Singura conditie de a nu pierde documente este sa nu le salvam pe Desktop sau in My Documents ? calea implicita de salvare pentru foarte multe programe, deoarece atat Desktop, cat si My Documents se gasesc in interiorul partitiei C:\, care urmeaza a fi stearsa si reformatata inainte de restaurarea copiei de siguranta ( backup restore):

C:\Documents and Settings\user\My Documents

C:\Documents and Settings\user\Desktop

Lectiile Video pe care vi le propunem va invata sa:

- obtineti programul cu care veti realiza backupul

- sa il instalati

- sa operati cu el

- sa realizati un disc bootabil

- sa utilizati un CD bootabil

- sa creati o copie de siguranta a unei intregi partitii si sa o stocati pe alta partitie

- sa restaurati o copie de siguranta

- sa verificati / validati copia de siguranta.
Cu acestea, calculatorul dvs. va fi reparat in 15-20 minute, indiferent ce eroare sau virusare a suferit. Nu veti mai avea nevoie niciodata sa reinstalati sistemul de operare !

Curs open Office

18.03.2013

Învăţaţi să Editati Documente de tip Office, documenteText de tip Word, calcule si formule in foi tabelare tip Excel, prezentari tip Power Point, scrierea si inserarea formulelor matematice, desene, calcule, organigrame si scheme, desene 2D si 3D. In acest curs invatati editari avansate cu programe gratuite si legale.

DETALII AICI >>

:: CD 1 ::
Soft Educational lectii video invatare initiere office, word, excel, powerpoint, grafica prelucrare fotografie revista scolii,open source,licenta gratuita,open office

Obtinerea si instalarea programului gratuit, extrem de asemanator cu Office Word, chiar cu caracteristici suplimentare fata de acesta; prima rulare a programului; dictionare suplimentare

Prezentare generala a componentelor suitei de editare tipice: word, excel, powerpoint, draw.

Explorarea spatiului de lucru, meniuri

Deschiderea unui fisier

Salvarea unui fisier, salvarea ca template

Particularizarea spatiului de lucru

Barele de instrumente

Modalitati de afisare

Utilizarea tastaturii

Marimea afisarii, afisarea detaliata

Salvarea in diferite formate, crearea unui document word cu extensia *.doc, unui document pdf

Setarea si particularizarea paginii, dimensiunea paginii

Securitate: salvarea sub parola, protejarea documentelor

Particularitati ale parolelor

Optiunea "Send To": optiuni de trimitere a documentelor word, expediere prin mail, etc

Cautarea si inlocuirea caracterelor in depanarea textului, cautarea si inlocuirea cuvintelor

Instrumente de navigare

Navigarea prin documentul word, moadlitati de selectare

Editarea si depanarea textului

Editarea, crearea si navigarea cu ajutorul "semnelor de carte" tip bookmark

Inserarea unei fotografii in documentul text

Editarea unei fotografii inserate cu ajutorul programului de editare de text - optiuni care nu se gasesc in editorul de texte Word, optiuni avansate de editare

Formatari si depanari de text automatizate

Formatarea unui tabel, editarea diemnsiunilor si componentelor tabelare, executarea unei planificari calendaristice, crearea unui document mixt cu mai multe coloane, tabele, fotografii inserate; realizarea unui document cu antet, design tabelar, inserare de randuri si coloane, etc

Editarea documentelor cu hyperlink, legatura intre documente; calcule in tabelele documentului text; modificarea parametrilor tabelari

Orientarea textului pe orice directie in interiorul documentului, indici, puteri

Salvarea documentului sub diferite versiuni, organizarea copiilor / versiunilor aceluiasi document

Editarea documentelor in vederea predarii spre publicare: numar de cuvinte, numar de caractere

Organizarea avansata a unei structuri de documente cu legatura intre ele, realizarea profesionala pachetului compact de informatii exemplu >>

Notiuni de estetica paragrafului si a coloanelor, in general estetica documentului, caractere neprintabile

Setari optionale particularizate

:: CD 2 ::
Soft Educational lectii video invatare initiere office, word, excel, powerpoint, grafica prelucrare fotografie revista scolii,open source,licenta gratuita,open office

OLE (Object Linking and Embedding): creare, editare, inserare a obiectelor "impachetate"

Structuri de pachete de date, legaturi intre date / documente, interdependenta documentelor in interiorul unui pachet de date, construirea pachetelor de date cu structura interactiva pentru gestionarea eficienta a volumelor mari de informatie, pachete de date omogene si neomogene, alcatuite din documente text, documente tabelare, etc

Formule simple de calcul, utilizarea formulelor de calcul in interiorul documentelor text, automatizari

Recuperarea documentelor editate in timpul unei caderi de tensiune

prezentarea foilor de calcul tabelar, principale caracteristici

pregatirea foilor de calcul si a celorlalte materiale pentru utilizarea in prezentarile Power Point

formule de calcul elementare in foile de calcul tabelar tip Excel: suma, medie generala

functia "countblank" = numara celulele goale dintr-un tabel

functia "countif" = numara celulele care intrunesc un anumit criteriu

depanarea formulelor de calcul

calculul numarului de corigenti dintr-un tabel, numararea celulelor care intrunesc o plaja de valori

functia de calculare automata a mediei "average"

inserarea in foaia de calcul a unui document text, incadrat intr-un "floating frame" = o mica fereastra de previzualizare, cu propriile bare de scroll, etc << fig. 1

automatizarea depanarii textului din celule- scrierea cuvantului cu litere mari, litere mici, uppercase, lowercase

filtrarea datelor, crearea unor liste si criterii de filtrare << evidenta bacalaureat

inserarea unei singure foi de calcul din componenta altui document, linkul datelor catre documentul inserat, legatura dintre date

functia "autocalculate": media, cel mai mare / mic numar dintr-un sir, suma, etc

functia "growth": functia de evidentiere a punctelor unei tendinte de crestere exponentiala a unui sir de valori

functia "trend": functia de returnare a valorilor de-a lungul unei cresteri liniare

functia "transpose": functia modifica aranjarea matricii de date din aranjare pe coloane in aranjare pe randuri si invers, pastrand corelatiile dintre sirurile de date

grafice, diagrame: realizare, formatare, serii de date; modificarea datelor diagramei

formatarea diagramei, schimbarea aspectului grafic

autodocumentarea asupra unei foi de calcul tabelar prin studiul formulelor inserate in campuri, utilizarea acestora

scrierea si inserarea formulelor matematice complexe in documente text, tabelare, prezentari

managementul documentelor care contin formule de calcul, relatiile intre diferite documente cu formule

prezentarea programului pentru desenare - realizarea desenelor, desenarea unei organigrame

alte editari posibile in programul de desenare, organigrama cu conectori << fig. 2 mostra pdf

prezentarea programului tip PowerPoint, tur al principalelor caracteristici, vizualizarea unei prezentari

editari de diapozitive ( slide ): inserari de fotografii, backround dintr-o culoare, un gradient, o hasura sau fotografie

aplicarea unui layout documentului

personalizarea si setarea barelor de instrumente si a meniurilor

editarea in spatiul 3D, editarea textului in spatiul 3dm modificarea parametrilor in spatiul 3d << fig. 3 mostra 3D jpg

editarea in spatiul 3D: obiecte de revolutie obtinute prin rotirea in jurul unei axe, numarul de segmente

exportul unui desen in format pdf parolat pentru restrictionarea accesului altor urilizatori

crearea efectiva a unei prezentari tip Power Point de la zero la final, modificari de backround, fotografii inserate sau utilizate ca backround, inserarea desenelor, graficelor, tabelelor Excel << mostra 1 | << mostra 2 - aceste mostre sunt in format powerpoint ( ppt ) si pot fi vazute cu Power Point Viewer utilitar gratuit << download aici

depanarea elementelor grafice ale prezentarii, finalziarea acesteia; tranzitii, efecte, sunete, setari de automatizare

elemente de estetica si ergonomie a prezentarii, notiuni elementare de design, unitatea prezentarii, rangul componentelor din prezentare - familii de tranzitii

compatibilitatea deplina a prezentarilor power point, precum si a celorlalte componente cu suita Microsoft Office

introducerea caracterelor romanesti, diacritice

agentul de pornire rapida ( quickstart ) a suitei de tip Office - setari, optiuni

Curs Operare calculator

18.03.2013

Curs pentru Iniţiere şi Aprofundare Windows: Urmariti Lectiile Video din acest curs în succesiunea sugerata si veti ajunge, in scurt timp, sa stăpâniţi sistemul de operare ca un profesionist, fara a mai pierde date. Utilizati scripturi avansate, operatii complexe in sistemul de operare, deveniti expert in gestionarea calculatorului.

DETALII AICI >>

0_Instalare.mov

Un ghid de Instalare Windows, setari BIOS, pornirea calculatorului

1_Folder Options_1.avi

tur general al sistemului de operare, structura sistemului de operare, minime particularizari ale spatiului de lucru, modalitati de vizualizare a partitiilor, fisierelor

2_Setari de Afisare.avi

explorarea si particularizarea meniului start, setari de afisare, display proprieties, teme, desktop, aparenta, rezolutia monitorului, rata de refresh

3_Customize Desktop.avi

explorarea si particularizarea desktopului

4_Shortcut.avi

realizarea scurtaturilor - shortcuts, chei rapide de lansare

5_Folders Files.avi

modul in care Windows Xp gestioneaza crearea si manipularea de fisiere si directoare, exemple elementare, crearea si salvarea documentelor, cai si modalitati de salvare, mutarea / decuparea / copierea fisierelor si directoarelor, navigarea primara in fisiere si directoare

6_Structura Files and Folders.avi

exercitiu de mutare / copiere / creare a fisierelor si scurtaturilor, structura desktopului, scurtaturi; structura arborescenta a partitiilor, directoarelor, fisierelor din calculator, notiuni primare despre asocierea de fisiere cu programul care le va deschide

7_Rename File.avi

redenumirea fisierelor - rename file

8_Rename Folder.avi

redenumirea directoarelor - rename folder

9_Install Program.avi

instalarea programelor, proceduri tipice, optiuni comune, asocierea de fisiere la instalare

10_Accesories.avi

meniul Accesories, prezentare, utilitare: defragmentarea, disk clean-up, copia de siguranta - back up and restore, character map, system information, memoria fizica disponibila, etc

11_Delete.avi

stergerea fisierelor si directoarelor, modalitati de stergere si recuperare

12_Security Settings.avi

setarile de securitate Windows Security Alerts si managementul lor, modificarea optiunilor de alerta: firewall, antivirus protection, automatic updates, setari primare pentru Firewall

13_Setari avansate My Computer.avi

Setari avansate: componentele hardware si fereastra "Device Manager", setari de ajustare a performantei sistemului de operare, memoria virtuala, pagefile, setari de startup, rapoarte de eroare

14_Hide Extension for Known File Type.avi

Optiunile de show/ hide Extension for Known File Type sau de a arata extensia fisierului; redenumirea fisierelor in cele doua variante - lamurirea unei confuzii des intalnite, dubla extensie

15_Briefcase.avi

Optiuni de a crea un backup puternic, setari

16_Scurtaturi Partitii.avi

Crearea unor scurtaturi pentru accesarea partitiilor, taste rapide

17_Tile Windows.avi

Copierea, mutarea fisierelor cu optiunea tile windows

18_Restore Point.avi

crearea unui punct de restaurare a sistemului de operare, setari, refacerea starii sistemului de la o data anume

19_Scheduled Task.avi

Sarcini programate: programarea inchiderii calculatorului la o ora anume, exemplu de setare

20_Add Remove Programs.avi

Adaugarea sau dezinstalarea programelor, componentelor windows, diferitelor servicii ale sistemului de operare, instalarea programelor din interiorul serviciului Add Remove Programs

21_Add hardware.avi

Adaugarea unei componente hardware din panoul Add hardware

22_Computer management.avi

Administrative tools: Event Viewer, utilitarul Computer Management, Disk Management - etichetarea ( label ) si formatarea unei paritii sau unui mediu de stocare mobil

23_Control Panel 2.avi

Explorarea Control Panel: adobe gama, automatic updates, date and time proprieties, fonts, keyboard, mouse - setari, power options, setari de sunet

24_User Accounts 1.avi

Crearea unui cont cu drept de administrator sau drepturi limitate, setari primare de sharing, selectarea si atribuirea drepturilor de acces ale utilizatorilor asupra unor partitii, foldere, setari pentru "simple file sharing" - consecinte

25_User Accounts 2.avi

Exemplificarea accesului / restrictiilor la anumite date din interiorul contului cu drepturi limitate

26_User Accounts 3.avi

Logare - delogare in cont, setari de acces la date, impartirea ( sharing ) datelor intre utilizatori

27_ Create Password

Crearea unei parole pentru un cont, protejarea unui cont prin parola, schimbarea parolei de cont

28_Remove Stick.avi

Indepartarea unui removable device ( mediu de stocare portabil )

29_Antivirus.avi

Protejarea antivirus cu prgrame free, instalarea programului, updateturi, setari de scanare si protectie

30_Antivirus Setari.avi

Setari de scanare si protectie antivirus

31_Setari Internet.avi

Intretinerea calculatorului: curatarea fisierelor temporare, setari de baza pentru internet explorer, indepartarea urmelor de navigare pe internet; fereastra Internet Options

32_Antispywhare.avi

Protectia antispy: programe gratuite, instalare, updateuri, setari de scanare, utilizare

33_Web Mail.avi

Gestionarea mailurilor: setarea unui mail pe webmail; pop 3 si smtp

34_Setari Outlook Express.avi

Gestionarea mailurilor:gestionarea clientului de mail Outlook Express, setari de baza si avansate; pop 3 si smtp

35_Outlook Identities.avi

Gestionarea mailurilor: identitati in clientul de mail Outlook Express

36_Setari Optiuni Outlook.avi

Setari avansate Outlook Express: optiuni avansate. Invatati sa utilizati corect Outlook Express, sa va protejati mesajele, sa faceti setarile corecte referitor la: locul de stocare, backup-ul sistemului, copii de siguranta ale mesajelor, adaugarea de semnaturi personalizate, optiuni de citire / trimitere a mesajelor

37_Setari Adress Mail.avi

Setari pentru Adress Book din Outlook Express, configurare de cont de mail, particularizarea contului de mail

38_Arhivare.avi

Programe free de arhivare, utilizare, setari; modalitati de arhivare / dezarhivare; cum utilizam o arhiva,

39_Arhivare Parola.avi

Optiunea de arhivare / dezarhivare cu parola, protectia documentelor fata de alti utilizatori; cum protejam materialul arhivat

40_Intretinere Reparare.avi

Intretinerea sistemului de operare, repararea acestuia

41_System Config Util.avi

Imbunatatiti viteza sistemului de operare prin setarile corecte ale meniului de start-up, utilitarul "System Configuration Utility", setari, optiuni

42_BackUp Sys.avi

Protejati calculatorul dvs.: realizati Copii de siguranta ale fisierelor esentiale din sistemul de operare. Nu veti mai fi niciodata in situatia de a nu putea recupera datele dvs.

43_BatchScript.avi

Invatati sa utilizati instrumentele ascunse din windows XP: realizarea automata a copiilor de siguranta prin intermediul scripturilor avansate; astfel, datele dvs. vor fi totdeauna in siguranta, fara sa fie nevoie sa efectuati nici o alta operatie decat aceasta setare, de-a lungul careia va vom ghida pas cu pas.Calculatorul dvs. va realiza automat, zilnic, operatiile de salvare de date. Datele dvs. sunt, de acum, in siguranta ...

44_Batch_aplicatie.avi

Aplicatie avansata: construirea unui script automatizat pentru a realiza copii de siguranta la o anumita ora, zilnic; optiuni, variante.

bonus: 45 - 51: elemente hardware

7 aplicatii care ofera un tur informativ elementar asupra elementelor hardware, montajul componentelor.

Curs construiti propriul soft educational, Corel rave

18.03.2013

Animatie, InteractivItate in Animatie, Multimedia. Acest curs contine Lectii Video care va invata sa realizati propriile materiale educationale, animatii flash, animatie pentru web, desktop, realizarea de Lectii Computerizate.
Exemple, proiecte complete, tehnici, concepte, proiecte flash, realizate cu ajutorul componentei Corel Rave.

DETALII AICI >>

Titlurile Lectiilor Video:
CD nr. 1, contine fisierele de exercitii si proiectele originale de animatie si installerele necesare
I. notiuni teoretice introductive, concepte ale animatiei
1_introducere  termeni uzuali primari, prezentare a spatiului de lucru, tipuri de filme avi, mpeg, mov, codecuri, norma PAL, NTSC
2_FPS  Frame per second FPS - rame pe secunda, definirea si exemplificarea notiunii, calculul timpului animatiei || mostra fragment lectie aici >>
3_toolbars  descrierea barelor de instrumente Toolbox din Corel Rave
4_utiliz_instrumente  descrieri si exemplificari ale utilizarii principalelor instrumente din Corel Rave, instrumente pe care le vom utiliza ulterior in animatie
5_layere 
concepte: daca in grafica notiunea de layer este importanta, in animatie nu exista nimic fara acest concept; definirea notiunii, exemplificare  
6_panorama_VR  construirea unei aplicatii panoramice interactive in Corel Photopaint || mostra video aici >>
obs.: dublu click pe bara gri inchis de sus ( maximizati ) apoi "trageti" cu mouseul de scena si va veti deplasa in interiorul acesteia; necesita quicktime player
7_tween  concepte minime setari preliminare ale spatiului de lucru: timeline, memory, scratch disk; timeline zoom; setarea parametrilor filmului, dimensiuni, rezolutie, framerate FPS;
concepte esentiale ale animatiei: tween, exemple
8_layer_visibility  managementul layerelor in animatie, vizibilitatea si ordinea straturilor, timpul animatiei
9_import_management  managementul importului de fisiere in animatie, gestionarea timeline, prelucrarea fisierelor animate Gif si a fisierelor bitmap importate, comunicarea cu Corel Photopaint, Aplication Launcher
10_loop  concepte: repetarea unei secvente, modalitati productive de repetare a unei secvente
11_text_on_path_1  concepte: miscarea textului de-a lungul unei cai ;Text On Path - aplicatie
12_text_on_path_2  modificarea parametrilor animatiei;aplicatie
13_export 
exportul animatiei realizate in punctele precedente 11 si 12, formate si parametrii de export, modalitati de compresie, instalarea online a flashplayer pentru fisierele swf
 

14_bouncing_ball  aplicatie: animarea unei mingi de-a lungul unei cai, optiuni de dezvoltare la clasa: ilustrarea pierderii energiei cinetice a unui obiect || mostra animatie flash aici >>
15_gif_export  exportul aplicatiilor in format gif animat - format de evitat, in general
16_buttons  concepte: butoane rollover, stari ale butonului ( normal, over, down ), editarea starilor butonului, atribuirea de sunete butonului, construirea unei interfete web, comunicarea Corel Rave cu Corel Photopaint
|| mostra flash aici >>
17_actions  concepte: actiuni declansate de butoane si de rame, actiunea GoTo, GoToandPlay, Stop, launch URL
actiunile vor fi detaliate si in CD 2, ed-a lungul dezvoltarii aplicatiilor
18_symbol  concepte: symbol, automatizarea muncii si reducerea filesize, salvarea, editarea, utilizarea, importul / exportul simbolurilor, comunicarea cu Corel Draw in gestiunea bibliotecilor de simboluri *.csl; instante ale simbolurilor;
II. Aplicatii ( Soft Educational Animatie, Interactivitate, Multimedia. Crearea PROPRIULUI Soft Educational )
19_aplicatie_1
20_aplicatie_2  aplicatie: construirea unui ceas / cronometru || mostra animatie flash aici >>
  CD nr. 2 - aplicatii avansate, interactivitate; contine fisierele de exercitii si proiectele originale de animatie
III. aplicatii interactive complexe: realizarea unui proiect in care utilizatorul comanda afisarea unui film sau a altuia:
CUM REALIZAM UN SOFT EDUCATIONAL in care sa comandam afisarea unei angrenari directe respectiv a unei angrenari cu roata intermediara.

Schema structurii acestui proiect complex, care cuprinde aplicatiile 21 ... 28, o aveti aici >>
21_goto  actiuni complexe, incarcarea unui film extern in susra flash principala; actiunea GoTo; schita aplicatiei pentru angrenarea a doua roti dintate (1) || - mostra schitei 1 flash aici >>
22_load_movie  actiuni complexe, incarcarea unui film extern in susra flash principala; actiunea Load Movie; schita aplicatiei pentru angrenarea a doua roti dintate (2) - mostra schitei 2 aici >>
23_desen_roata  desenarea rotii dintate in Corel Draw / varianta: importul rotii din autocad - mostra desen aici 1 si aici 2
Lectia Video este esentiala, asadar este disponibila si in format mai mare de 1272 / 988 pixel.
24_angrenare_directa  crearea animatiei angrenarii directe a doua roti dintate
25_angrenare_intermediara  crearea animatiei angrenarii cu roata intermediara a doua roti dintate
26_load_movie  construirea scenei finale - butoanele de load movie
27_unload_movie  construirea scenei finale - butoanele de unload movie; definitivarea aplicatiei, exportul acesteia
|| mostra aplicatie interactiva flash aici >>
28_final  variante de finalizare a aplicatiei, construirea unui backround in Corel Photpaint, crearea unui Spraylist particularizat si utilizarea ulterioara a acestuia; atribuirea de actiuni URL butoanelor
29_secvential  crearea unei lectii de instruire secventiala cu ajutorul actiunilor atribuite butoanelor si ramelor
|| mostra lectie flash aici >>
30_extr; 31_extr_2.mov  animatii ale extrudarii, interactive extrude tool animat; depanare a animatiei, erori frecvente, evitarea acestora || mostra animatie flash aici >>
  CD nr. 3 - aplicatii avansate, interactivitate; contine fisierele de exercitii si proiectele originale de animatie
IV. aplicatii interactive complexe: se demonstreaza realizarea unui proiect de Desen Tehnic, in care elevii pot vedea piesa in perspectiva animata, la comanda unui buton vad cele sase proiectii, iar la apasarea altui buton vad aceeasi piesa cotata. Puteti realiza un asemenea proiect in cca. 20 minute: aplicatiile 31 ... 34. Mostra animatie flash aici >>
31_proiect_desen_1  desenarea celor sase proiectii ale unei piese in Corel Draw || mostra imagine partiala aici >>
32_proiect_desen_2  animarea perspectivei unei piese in Corel Rave;
33_proiect_desen_3  stabilirea numarulului minim de proiectii, cotarea numarulului minim de proiectii in Corel Draw, importul si animarea cotarii in Corel Rave, crearea filmelor partiale || mostre filme partiale: | 1 | 2 | 3 | 4 |
34_proiect_desen_4  scena finala, atribuirea de actiuni butoanelor, incarcarea scenelor partiale, exportul final flash
35_blend_from_shape  concept: aplicarea in animatie a instrumentului blend, realizarea animarii blendului || mostra flash aici>>
36_blend_text  aplicarea blendului animat pentru corp de text || mostra flash aici >>
37_lens  aplicarea efectelor si tehnicilor lens asupra obiectelor || mostra quicktime aici >> si aici >>
38_page_curl  efectul animat de rasfoire a paginii || mostra animatie quicktime aici >>
V. proiect complex, workflow intre mai multe programe Corel pentru a obtine un Soft Educational pentru consolidarea cunostintelor la desen Tehnic || prezentarea video a testului aici >>
39_start_test 

prezentarea functionalitatii testului || mostra aici >>

Invatati principii si concepte, dar mai ales tehnici pentru a crea asemenea test, cu usurinta

test desen tehnic mostra - soft educational
40_procedura 

intreaga procedura de executare a proiectului efecitv
41_desen_detaliu  detalierea modului de desenare / cotare a piesei din aplicatie
42_websave  detaliu: crearea unei subpagini web din cadrul proiectului dvs.
43_detaliu_anim  detaliu: crearea pas cu pas a uneia din animatiile elementare incluse in acest proiect
44_stadiul_1 
Joc Flash - Soft Educational

construirea unui joc simplu in flash || mostra joc aici >>
45_stadiul_2
46_stadiul_3
47_stadiul_4
48_stadiul_5  ultima etapa de lucru pentru finalizarea jocului flash, setari finale, exportul fisierului flash
  CD nr. 4- aplicatii avansate, interactivitate; contine fisierele de exercitii si proiectele originale de animatie
49_desenarea componentelor 
crearea unei animatii care ilustreaza aplicatiile arcurilor elicoidale: o suspensie || mostra animatie flash aici >>
pentru detalierea Lectiilor Video, aceste ultime 4 lectii sunt
la o rezolutie de 1280 / 992 pixeli
Soft Educational Animatie, Interactivitate, Multimedia. Crearea PROPRIULUI Soft Educational
Animatie Flash - soft educational mostre animatii

50_erori frecvente, ajustari

51_definitivarea desenului

52_animare si export
53_sugestii  consideratii finale, sugestii pentru utilizarea altor instrumente pentru animatie, animarea parametrilor oferiti de alte instrumente || mostre flash aici: | unu | doi |
54_rugozitati  constructia unui ocular de microscop care releva rugozitatea unei piese, in functie de gradul de marire optica comandat de utilizator, animarea aplicatiei || mostra aplicatie flash aici >>
Soft Educational Animatie, Interactivitate, Multimedia. Crearea PROPRIULUI Soft Educational

Curs Corectie Fotografica, editarea imaginii Corel Photopaint

18.03.2013

Curs Corectie Fotografica, editarea imaginii Corel Photopaint

Prelucrarea Computerizata Profesionala a Imaginii la standarde profesionale, cu Corel Photopaint - prelucrarea fotografiei artistice, corectarea imaginii, filtre artistice, editarea imaginilor pentru WEB, colaje foto, comunicarea cu Corel Draw. Aveti la dispozitie in acest curs exemple de editare fotografica complexe.

DETALII AICI >>

Titlurile Lectiilor Video:
CD nr. 1 - contine si exercitiile
I. notiuni de baza Soft Educational Corel photopaint, prelucrarea computerizata a imaginii, prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica,postprocesare foto
1_tur_general  lansarea in executie a programului, tur general al acestuia, barele de instrumente
2_formate_fisier  scurte caracteristici ale principalelor formate de fisiere pentru imagine
3_pixel, rezolutie, dimensiuni  definirea notiunilor teoretice de: Pixel, Rezolutie, Dimensiuni ale imaginii, corelari, exemple
4_rezolutie_resample  precizari privind rezolutia; operatia de resample, downsample, upsample / oversample - modificari ale dimensiunilor si rezolutiilor imaginilor
5_resample_aplicatie  exemple concrete ale operatiei de resample in Corel Photopaint si Corel Draw; parametrii
6_resample_foto  aplicatie: resample / modificarea dimensiunilor unei fotografii obtinuta cu aparatul digital, pentru a putea fi tiparita la atelierul foto, la dimensiunile si rezolutia solicitate de acesta
7_workspace  setari ale spatiului de lucru: particularizarea acestuia, crearea de scurtaturi / shortcut-uri personalizate, afisarea barelor de instrumente particularizate, gestionarea memoriei pentru Corel Photopaint, setarea fisierelor / partitiilor de memorie virtuala swap disk sau scratch
II. lucrul cu selectii si masti, aplicatii Soft Educational Corel photopaint, prelucrarea computerizata a imaginii, prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica,postprocesare foto
8_masking  lucrul cu masti, selectii, tipuri de masti; editarea mastilor, modurile: aditive, subtractive, overlay, utilizarea lor
9_aplicatii_freehand_mask  aplicatii ale selectiilor prin masti: utilizarea lui Freehand Mask Tool si Magic Wand Tool, adaugarea si scaderea de selectii, salvarea unei selectii pe hard disk / incarcarea unei selectii, salvarea unei selectii ca si canal alpha, utilizarea selectiei pentru modificarea fundalului unei fotografii - inlocuirea cerului | mostra aici >>
10_alpha_chanel  salvarea selectiilor pe disc ori ca si canale alpha; canale alpha; importul unei imagini cu canal alpha incorporat, utilizarea canalului alpha
CD nr. 2
11_load_alpha_cd_2  incarcarea unui canal alpha / unei masti din colectia din CD nr. 2 Corel, utilizarea acestei masti pentru a crea o rama fotografiei | mostra aici >>
12_mask_outline  modificarea unei selectii de masca prin optiunile expand, reduce, feather
13_feather_mask  optiuni de modificare a selectiilor de masti: feather sau tranzitii intre zona selectata si restul imaginii, astfel incat trecerea de la selectie la restul imaginii sa se petreaca gradat | mostra >>
14_clone_tool, 15_clone_tool_1  utilizarea instrumentului Clone Tool pentru a continua seria de corectii din lectia 9 | mostra 1 | 2
16_interactive_transparency  utilizarea instrumentului Interactive Transparency Tool pentru a obtine tranzitii intre fotografiile dintr-un montaj | mostra aici >>
17_interactive_transparency_2  utilizarea Crop Tool pentru a taia zone dintr-o fotografie, mixarea a doua imaginii, setari ale instrumentului Interactive Transparency Tool | mostra aici >>
18_restore_checkpoint  restaurarea fisierului la un punct de restaurare creat anterior / create checkpoint
III. editarea si corectarea fotografiei ( prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica.)
Soft Educational Corel photopaint, prelucrarea computerizata a imaginii, prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica,postprocesare foto
19_duplicate_obj  selectarea unor zone din imagine si duplicarea lor prin metoda new object via copy, inlocuirea culorilor dintr-o imagine / Replace Color, | mostra imagine aici >>
20_red_eye_removal  indepartarea efectului de red - eye / "ochi rosii" datorat blitzului | mostra aici >>
21_remove_noise  indepartarea punctelor de "zgomot / noise" dintr-o fotografie | mostra aici >>
22_create_obj_from_bckr  crearea unui obiect / layer din backround pentru a il putea deplasa si reordona in stiva de layere
23_hue_sat_lightness  corectarea saturatiei culorii | mostra aici >> ; definirea parametrilor: hue si saturation lightness, contrast, spatiul HSB, tone - tonul culorii, modificarea aspectului general al imaginii selectate / izolate, in functie de environment, mediul inconjurator | mostra aici >>
24_repeat_fade_cmd  automatizarea corectiei, corectii succesive: repeat last command, fade last command;
25_object_transparency_brush  lucrul cu instrumentul Object Transparency Brush, | mostra imagine aici >>
26_color_transparency_tool  indepartarea fundalului unei imagini | mostra imagine aici >>
27_fundaluri_defringe  inlocuirea fundalului fotografiei din exercitiul anterior cu un fundal de studio foto, activarea optiunii Defringe pentru netezirea marginilor selectiei | mostra imagine aici >>
28_contrast enhancement  modificarea contrastului, intensitatii si a luminozitatii brightness / contrast / intensity; ajustarea interactiva a contrastului prin contrast enhancement, ajustarea contrastului | mostra imagine aici >> || mostra Lectie Video aici >>
29_sample_target_balance  extinderea unor culori in afara gamei tonale a fotografiei / tonal range prin alegerea unor mostre sample, ajustari pentru shadow, midtones, highlight; mostra imagine aici >>
30_tone_curve  curba tonala a imaginii tone curve, trecerea din spatiul RGB in CMYK, modificarea tone curve in spatiul RGB respectiv CMYK, modificarea tone curve pe fiecare canal de culoare, incarcarea unor curbe tonale prestabilite, salvarea curbelor tonale, combinarea instrumentului tone curve cu autoadjust si color hue, mostra imagine aici >>
31_color_balance  balanta de culori a unei imagini, modificarea gamei tonale a perechilor complementare RGB
CD nr. 3 - contine si "Utils"
32_selective_color  modificarea culorilor prin modificarea procentajului componentei culorii de proces Cyan, Magenta, Yellow, Black, intr-un spectru de red, yellow, green, cyan, blues, magenta, actionand asupra tonalitatilor shadow, midtone, highlight cu instrumentul Selective Color
33_channel_mixer  amestecarea culorilor dintr-un fisier, mixarea acestora in spatiile RGB, CMYK
34_hystogram  histograma imaginii, reprezentarea graficaa distributiei de culoare, analiza histogramei
IV. editari si corectii avansate ale fotografiei ( prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica.)
Soft Educational Corel photopaint, prelucrarea computerizata a imaginii, prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica,postprocesare foto
35_clip_mask  tehnica de montaje foto prin metoda clip mask | mostra imagine aici >>
36_desaturate  tehnici de obtinere a unei imagini alb negru, fara pierderea informatiei de culoare; desaturarea; editarea imaginii alb - negru prin editarea canalelor de culoare
37_sepia; 38_sepia  tehnica obtinerii de fotografii sepia; flux de lucru / workflow: corectarea imaginii color, transformarea in alb - negru, transformarea in sepia  | mostra imagine aici >>
39_duotone_mode  moduri de imagine: RGB, CMYK, LAB, etc.; canalul grayscale in opozitie cu "desaturate"; modul de culoare duotone, setari, spatii de culoare folosite | mostra imagine aici >>
40_DOF_1  adancimea campului de profunzime Depth of Field, schita, exemple
41_DOF_2  corectia unei fotografii pentru a simula Depth of Field; instrumente aditionale: operatia de Unsharp Mask, blur / gausian blur, aplicarea Interactive Transparency Tool | mostra imagine aici >>
42_radial_blur  montaje artistice folosind Blur - Radial Blur si combinatii de layere | mostra imagine aici >>
43_motion_blur  prelucrare artistica - simularea "vitezei" pentru dinamismul imaginii
44_unsharp_mask_LAB  tehnici avansate de cresterea claritatii imaginii: directional sharpen, adaptive sharpen, - Unsharp Mask aplicat in modul LAB | mostra Lectie Video fragment aici >>
45_custom_sharpen  variante de marire a claritatii unei imagini: Effect Tool / sharpen, Sharpen Edges, Tune Sharpen
46_blur  miscorarea claritatii unei imagini: Tune blur Directional smooth Gaussian blur Jaggy despeckle Low pass Motion blur Radial blur Smooth Soften Zoom Smart blur
47_aplicatie_blur  combinarea artistica a instrumentelor de zoom: mostre imagin finale aici: | Z1 | Z2 | Z3 | Z4 |
48_restore_foto  indepartarea "prafului" / punctelor de zogomot si a zgarieturilor, restaurarea fotografiei, utilizarea instrumentelor de corectare Dust and Scratch si cele de restaurare Touch Up Brush
49_effect_tool  unul din cele mai performante instrumente Corel Photopaint: effect tool; explorarea optiunilor pentru Effect Tool: smear, smudge, brightness, contrast, hune, hue replacer, sponge, tint, blend, sharpen, undither, dodge burn; aplicatie
CD nr. 4 - contine fisierele de exercitii pentru web, brushes
50_aplicatii_effect_tool  aplicarea optiunilor Effect Tool pentru corectarea selectiva a unei fotografii; un instrument esential in prelucrarea imaginii: dodge / burn
51_aplicatie_colaj  colaj din 3 fotografii | mostra imagine aici >> || sau aici >>
52_ISO_correct_App  corectarea zgomotului de imagine provenit de la conditiile slabe de iluminare si setarea unei  sensibilitati ISO mari, urmat de exemplu de utilizare touch-up tool;
53_blend_modes  modul de amestecare / blend a layerelor; aplicatie: corectia fotografiei subexpuse | mostra >>
54_color_burn  exemplu de amestecare / blend layers in modul color burn: | mostra imagine aici >>
55_paint_tool  utilizarea Paint Tool, setari, parametrii, optiuni; modificarea fotografiei cu paint tool; importul brush-urilor de tip *.ABR, crearea unui brush din formatul ABR, crearea unui brush particularizat dintr-un desen vectorial Corel Draw
56_lens  aplicarea efectelor de lentila:
V. efecte ( prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica. )
Soft Educational Corel photopaint, prelucrarea computerizata a imaginii, prelucrare fotografie, revista scolii, machetare tipar, editare si corectie fotografica,postprocesare foto
57_effects_camera  efecte de iluminare / claritate / spoturi, in Corel Photopaint | mostra imagine aici >>
58_3d_effects  efecte 3D: rotatia 3d, emboss, page curl ,etc | mostra imagine aici >>
59_split_shadow  tehnica utilizata in aplicatia precedenta: split shadow
60_image_sprayer_tool  utilizare, setari
61_effects_all  prezentarea efectelor artistice: art strokes, color transform, creative, distort, texture, watermark; mostre de imagini obinute: | unu | doi | trei | patru | cinci | sase | sapte | opt | noua |
62_displace  displacement maps: aplicarea hartilor de dizlocuire pentru generarea efectelor 3D; crearea hartilor personalizate de dizlocuire in format pcx
63_displace_App  aplicatie la efectul de dizlocare displace | mostra imagine aici >>
64_cut_out_text  efecte de text | mostra imagine aici >>
65_3d-button  editarea butoanelor tridimensionale | mostra imagine aici >>
66_web_work  exportul imaginilor pentru world wide web, formate de export, setari, parametrii
67_web_menu  crearea unui menu pentru o pagina web
68_web_layout  definitivarea layoutului paginii web; instrumentele slice pentru pagini web | mostra layout aici >>
69_optimize_slice  optimizarea slice-urilor pentru o pagina web cu ajutorul Corel Photopaint
70_hot_spot  realizarea linkurilor prin click pe o anumita zona a imaginii din pagina web, hot spot
71_rollover_buttons  butoane de tip rollover pentru web | exemplu buton aici >> va apare o pagina web cu un buton, dati click pe el pentru a examina starile sale, apoi inchideti fereastra pentru a reveni la aceasta pag
72_pipeline  comunicarea Corel Photopaint cu alte programe, integrarea in Corel Draw, importul si exportul altor formate

Curs Corel Draw

18.03.2013

Soft Educational Lectii Video: CURS Corel - Standardul Profesional pentru Grafica Vectoriala, studiul programului fiind inclus in curriculum scolar. Urmarind acest curs de grafica, veti utiliza Corel ca un profesionist iar realziarea de lucrari grafice, la orice nivel , va fi o placere. Veti invata sa realizati logo, sigle, machetari de flyere, reviste, banere, carti de vizita.

DETALII AICI >>

Titlurile Lectiilor Video:
CD nr. 1
I. setari ale spatiului de lucru
1_tur  turul general al suitei corel draw, componentele suitei: photopaint, rave, trace
2_imagini vectoriale si bitmap  definirea notiunilor de imagini vectoriale si bitmap
3_optiuni_workspace  optiuni ale spatiului de lucru, spatiu de lucru particularizat, setari particularizate importante ale spatiului de lucru
4_update  optiuni de update pentru suita corel, pentru utilizatorii legali ai acestuia
5_toolbar  particularizarea instrumentelor si a barelor de instrumente, setari importante ale spatiului de lucru
6_move_toolbar  mutarea instrumentelor din bara de instrumente in bara de instrumente standard, schimbarea ordinii instrumentelor in meniurile fly - out
7_page setup  setarea paginii si a dimensiunilor spatiului de lucru, inserarea mai multor pagini in acelasi fisier, modificarea acestora
8_labels  spatii de lucru pentru carti de vizita, etichete
9_erori_tipar_labels  erori frecvente in setarea spatiului de lucru labels ( etichete, carti de vizita ), tiparirea acestora
10_rulers  utilizarea liniarelor ( rulers ) si a liniilor ajutatoare, in desenarea cu precizie, setarea si particularizarea liniarelor
11_nudge  deplasarea obiectelor cu ajutorul tastaturii ( sagetilor de pe tastatura ), setarea valorii lui nudge, supernudge si micronudge.
12_guidelines  liniile de ghidaj, utilizare, setare, masurare, stabilirea ariei de bleed la tipar, pentru overprint, linii de ghidaj prestabilite - userdefined guidelines.
13_grid  utilizarea liniilor de grid, setarea si aprticularizarea acestora
  II. instrumente
14_rectangle  utilizarea instrumentului rectangle - dreptunghi, patrat
15_ellipse  utilizarea instrumentului ellpse - elpisa, cerc
16_poligons  poligoane: poligon, stea, poligon ca stea; noduri, zone intersectate, setari ale poligoanelor, adaugarea de noduri si editarea nodurilor pentru obtinerea de forme geometrice complexe
17_freehand tool  instrumentul de desenare freehand, optiuni, tehnici de desenare
18_bezier_tool  instrumentul de desenare bezier,noduri, optiuni, tehnici de desenare: acceleratia si inclinatia curbei, editarea nodurilor
19_pen_tool  instrumentul de desenare pen tool, adaugarea sau reducerea nodurilor, editarea ulterioara a nodurilor pentru ajustare aaspectului curbei
20_polyline_3pointsCurve_tool  instrumentele de desenare polyline tool si 3 points line - desenare facila, rapida
21_nodes  tipuri de noduri in editarea unei curbe: symmetrical, smooth, cusp; editarea si transformarea nodurilor, transformarea curbe in linie si invers
22_text on a path  aplicatie: potrivirea textului pe o cale curba pentru a ilustra inversarea sensului curbei, demonstrata in cadrul editarii nodurilor
23_graph tool  utilizarea instrumentului graph tool, aplicatii - calendare, aranjarea textului in cadrul unei forme geometrice
24_spiral_tool   utilizarea instrumentului spirala
25_perfect_shapes  forme prestabilite, forme prestabilite din biblioteci corel; transformarea in curbe, editarea formelor prin punctele de Gliff, editarea curbelor transformate
26_dimension_tool  instrumente de cotare in corel draw, utilizare / setare
27_artistic_media  instrumentele artistic media tool: brushes, spray; conector tool, organigrame
28_cd2  deschiderea si aplicarea preseturilor pentru artistic media strokes, aflate pe cd corel nr. 2, explorarea optiunilor cd nr. 2, patterns, brushes, custom media
29_spraylist_person  crearea unui spraylist personalizat
CD nr. 2
III. manipulare, aranjare, editare
30_view  modalitati de vizualizare a documentelor, wireframe / draft / normal / enhanced view, manipularea obiectelor si a spatiului de desenare, zoom, pan, facilitatea navigator, optiunile page sorter view si view manager
31_transformations  transformari: scale, move, rotate, stretch; aplicarea cu precizie a transformarilor, editarea acestora; construirea unui ceas cu diviziuni
32_find_replace  mentiuni asupra inserarii de imagine bitmap cu ajutorul optiunii paste special, imagini legate / linked images, cautarea si inlocuirea / find and replace pentru obiecte, umpleri, culori, palete si spatii de culoare, text, cuvinte, etc; nivelele de refacere din document / undo levels, particularizarea acestora.
33_duplicate  metode de duplicare a obiectelor, incluzand transformarile aplicate asupra originalului, evitarea memoriei clipboard a calculatroului
34_barcode  inserarea codurilor de bare, particularizarea acestora
35_group_combine  operatiile de grupare, group and ungroup, nested group, accesarea unei componente dintr-un grup; operatia combine - combinarea obiectelor, aplicatie
36_order  ordonarea  obiectelor dintr-un desen, straturi de asezare, combinatii de taste
37_arrange_locking  aranjarea si ordonarea mai multor obiecte, dispersia precisa a mai multor obiecte, distribuirea obiectelor, incuierea / locking obiectelor, convertirea outline (marginilor) catre un obiect pentru umpleri complexe
38_knife_tool  instrumentul knife- cutit, utilizare, particularitati, setari
39_eraser_tool  instrumentul Eraser, utilizare, particularitati, setari
40_smudge_brush.mov  instrumentul Smudge Brush, utilizare, particularitati, setari
41_roughen_brush.mov  instrumentul Roughen Brush, utilizare, particularitati, setari
42_virtual_segment_delete.mov  instrumentul Virtual Segment Delete, utilizare, particularitati, setari
42_b_smart_drawing_tool  instrumentul Smart drawing Tool, foarte eficienta forma de Shape Recognition, recunoasterea si vectorizarea formei desenate
IV. shaping, operatii boolene asupra formelor
43_weld.mov  operatie de "sudare" / weld a doua forme
44_intersect.mov  operatie de intersectie a doua forme
45_trim.mov  operatie de "taiere" trim a doua forme
46_front_back.mov  diferenta front minus back / back minus front intre doua obiecte
47_color_theory 

Teorii ale culorii:

Definirea culorilor primare, secundare, tertiare, derivate, complementare, spatii de culoare RGB, CMY, CMYK, "pure and broken colors", culori aditive si subtractive, temperatura culorii, culori primare aditive si subtractive, aditive color wheel - cercul culorilor, realtivitatea culorii, CIE diagram of colors, spatii de culoare / gamut, restrictii de culori la tiparire

 

Aplicatii ale spatiilor de culoare pentru web si pentru tipar.
 
V. Umpleri si contururi
48_aplicatii  exercitii de fill / umplere CMYK; culori recomandate pentru copii cu nevoi speciale, concluzii
49_outline  linii de contur, grosimi, forme, culori, puncte nodale; caseta Outline Pen, pastrarea proprietatilor dupa scalarea obiectului; caseta Mixers din casuta de dialog Outline Pen pentru a stabili game de culori complementare, etc
50_script_outline  editari avansate: crearea unui script pentru automatizarea lucrului cu outlines, intergarea aplicatiilor VBA ( Visual Basic Aplication ) in Corel; caseta de dialog Mixers, utila pentru a stabili combinatii de culori complementare, dupa scheme de tip triunghi, complementare, pentagon, etc - un excelent instrument de ajutor in alegerea si combinarea culorilor
51_fill  fill. fill fountain dialog, umpleri cu culori din diferite spatii de culoare, gradiente, particularizarea gradientelor, particularizari avansate, script pentru batch file - automatizarea operatiei de fill
CD nr. 3
52_interactive_fill_Tool  instrumentul interactive fill tool, interactive mesh fill tool
53_pattern_fill  umpleri cu forme si culori prestabilite - pattern fill
54_texture_fill  umpleri cu texturi; setari, parametri
55_postscript_fill  umpleri postscript
56_symbols  crearea, duplicarea, editarea, exportul si managementul simbolurilor, biblioteci CSL
VI. efecte
57_blend  instrumentul blend tool, utilizare, setari, optiuni
58_blend_fill2  aplicatii ale instrumentelor fill, blend, interactive blend tool, drop shadow tool, construirea unor butoane cu aspect de sticla - glass buttons | mostra imagine aici >>
59_contour  instrumentul contour / contur, crearea unui logo
60_distorsion_tool  instrumentul distorsion tool, perspective artistice
61_envelope_tool  deformari in spectrul art cu ajutorul instrumentului envelope distorsion tool
62_extrude_tool  instrumentele de extrudare, setari, aplicatii | mostra imagine aici >>
63_dropshadow_tool  utilizarea si etarile instrumentului dropshadow, perspective artistice | mostra imagine aici >>
64_preset  macros; macrocomenzi; adaugarea presetarilor la paleta de efecte, pentru automatizarea muncii, salvarea si exportul presetarii, reutilizarea presetarii, utilizari ale scripturilor pentru presetari: "VBA aplications" intergate in Corel
65_interactive_transparency  instrumentul de opacitate / transparenta interactiva interactive transparency tool
| mostra imagine aici
66_lens_docker  magnifyng glass / lens: lentile, deformari artistice sub forma de lupa | mostra imagine aici >>
67_PowerClip_Containers  plasarea patternurilor, imaginilor bitmap, textului, obiectelor intr-un container de tip powerClip, editarea continutului containerului | mostra imagine | 1 | 2 | 3 |
  CD nr. 4
VII. lucrul cu textul
68_artistic_text  artistic text, editari de tip shape, convertirea la curbe, parametrii
69_paragraph_text  textul ca paragraf, importul textului, formatarea, divizarea pe coloane, indentul textului si spatiul dintre coloane, incadrarea imaginilor in text - optiunile wrap text, modificarea frame-ului textului, modificarea aranjarii textului in pagina, caseta Format Text, formatarile paragrafului de text, orientarea textului pe orizontala sau verticala, depanarea textului de tip paragraf, caseta Edit Text, changing case, text orientation, find and replace text, modificarea paramterilor textului, modificarea textului. Importul textului versus copy / paste; | mostra imagine aici >>
70_diacritice  instrumentele de scriere a diacriticelor, optiuni si setari in word pentru pastrarea diacriticelor
71_fitt_text_toPath  aranjarea textului pe o cale ;aplicatie - creerea unei stampile | mostra imagine aici >>
72_text_Effects  efecte aplcabile asupra textului artistic, exemple | mostra imagine aici >>
73_substituted_font  substituire de fonturi - fonturi care nu au fos transofrmate in curbe si care nu se gasesc instalate in sistemul celui care deschide fisierul, optiuni de substituire, cai de evitare
VIII. layere, lucrul pe straturi
74_layers  lucrul pe straturi sau layere: definire, exemple, caseta object manager de gestiune a layerelor; aplicatii:gestiunea unei capturi de ecran, construirea unui pliant, import de imagini, redimensionari de imagini, plasare in containere, importul si editarea textului paragraf, toate aceste in contextul gestionarii eficiente, clar exemplificate, a layerelor | mostra imagine aici >>
IX. elemente de automatizare, lucrul cu scripturi, macro
75_editing_script  editarea unui script
76_aplicatii_scripting  utilizarea scripturilor pentru editarea calendarelor personalizate, limitarea culorilor obiectelor, construirea tangentelor la curbe, inchiderea automata a curbelor, copierea obiectelor din spatiul de lucru corel pentru a fi lipite in spatiul de lucru Adobe Illustrator, inlocuirea culorilor obiectelor din desen, crearea automata de thumbnailuri ( imagini miniaturale care ofera informatii asupra fisierelor dintr-un director ), tiler automatizat ( repetarea unor obiecte pe orizontala si verticala, astfel incat sa formeze un mozaic, un unic obiect ) | mostra imagine calendar scripting aici >>
77_embr_eff_upd & 78_embr_eff_use  updateul corel embrodery effect; utilizarea efectului aplicabil si asupra imaginilor vectoriale
| mostra >>
79_script_Col_palette  script pentru crearea unei palete de culori in spatiul RGB sau CMYK, ori in orice alt spatiu de culoare  definit printr-un fisier tip *.cpl | mostra imagine aici >>
80_undo_docker  facilitatea undo docker, revenirea la orice operatie, in orice stadiu al desenului, inregistrarea VBA a seriei de operatii sub fereastra Undo Docker
X. utilitati
81_utils  utilitati, consideratii finale: deschiderea unui fisier din template / fisiere prestabilite; salvarea ca template, salvarea documentului Corel sub alta versiune, optiunea file - revert - revenirea la stadiul initial al lucrarii, file - document info
XI. optiuni de salvare - export, notiuni avansate de tipar si pregatire pentru tipar - press and prepress
82_publish_Pdf  publicarea / exportul in format pdf, optiuni de export, setari, rezolutii | mostra aici >>1.13Mb
83_pdf_X  documentele de tip pdf X
84_open_pdf  deschiderea documentelor pdf in corel draw, semne de prepress: marcaje de taiere, marcaje de pozitionare; exportul sub alte formate - exportul ca AI - adobe illustrator
XII. tiparirea documentelor, pregatirea pentru tipar
85_print_tilling  previzualizarea inainte de tiparire, print preview, print tiling: tiparirea unui document de dimensiuni mari pe mai multe pagini de dimensiuni mai mici | mostra aranjare pagini A4 pentru tiparirea pe mai multor pagini A 4 a unui document de dimensiuni 1200 / 900 mm, aici >>
86_color_separation 
operatii de prepress - pregatire pentru tipar, separatia de culoare, descompunerea imaginilor bitmap in canale de culoare / examinarea canalelor, tiparirea in separations color, setarea separatiilor de culoare, erori de tipar, metode de evitare - overprint, trapping, setari in dialogul print preview / separation
87_registration_marks  marks placement tool / instrumentul de marcare a semnelor, crop andfold marks / marcajele de taiere, registration marks / semnele de pozitionare, color calibration bar / bara de calibrare a culorilor, densitometer scales / densimetrul de culoare
88_imposition_layout  instrumentul imposition layout tool care permite asezarea redimensionata a mai multor documente in acelasi spatiu de lucru, rotirea unor pagini pentru fold documents - documente impaturite, tiparirea pliantelor, cataloagelor, mapelor, flyout - urilor
89_service_bureau  utilitarul prepare for service bureau - pregatirea materialelor pentru tipar
90_color_management  managementul de culoare in corel, spatiul de culoare al monitorului, imprimantei, scanerului

Curs Editarea si procesarea imaginii, corectie fotografica

18.03.2013

Curs Editarea si procesarea imaginii, corectie fotografica

Soft Educational Lectii Video: Invăţaţi cum se corecteaza o fotografie, cum se pregăteste un manual, cum creaţi un afis, o prezentare web sau tiparită, revista scolii, etc ? Veti asista la un curs de grafica despre Procesarea Computerizata a Imaginii cu un extrem de puternic editor de imagine, gratuit si legal, stabil si rapid, lucrand pe layere / straturi.

DETALII AICI >>

1_definirea notiunilor teoretice de: Pixel, Rezolutie, Dimensiuni ale imaginii, corelari, exemple
2_Rezolutii de tipar si rezolutii pentru web, exportul imaginilor pentru tipar si web, parametrii
3_aplicatii: Web Size si Print Size cu ajutorul programelor Gratuite
4_Inserare unei Fotografii intr-un bloc de text, exportul ca document PDF
5_Modificarea Fotografiei Inserate in documentul text, optiuni
6_Inserare unei Fotografii deja prelucrate intr-un document Word
7_principalele Corectii de culoare, editarea distructiva
8_Corectie de Culoare exemplul 1
9_Aplicatie: corectie de fotografie: Levels Hue Saturation
10_Aplicatie: corectie a unei fotografii, indepartare ochi rosii
11_accentuarea amanuntelor unei imagini
12_accentuarea amanuntelor unei imagini, filtrul Unsharp Mask, parametrii, optiuni
13_accentuarea amanuntelor unei imagini prin descompunerea pe canale de culoare
14_lucrul pe straturi sau pe Layere
15_filtre: Pagecurl - efecte de impact vizual, obtinute prin cateva operatii simple
16_filtre: Flare FX - efecte de impact vizual, obtinute prin cateva operatii simple
17_convertirea unei fotografii in tonuri sepia
18_Aplicatiea Corectiilor de culoare pe Layere, editari avansate
19_colorarea unei imagini alb - negru
20_notiuni utilizate in editarea grafica profesionala: Masca de Layer
21_editari_avansate_colorizare ,aplicatie
22_Exportul fotografiei corectate
23_salvarea mastii de layer
24_Montaj complex prin Gradient de culoare- Simulare Layer Mask, notiuni avansate care emuleaza posibilitati ale programelor profesionale
25_Aplicatie: Montaj Gradient - Utilizarea mastii de layer, Layer Mask
26_Convertirea in ALB NEGRU: se poate realiza dintr-o singura operatie, dar exista si editari profesionale pentru convertiri in alb - negru, astfel incat fotografia dvs. sa se inscrie in cele mai pretentioase standarde
27_Crop Tool:
28_Montaje avansate cu ajutorul selectiilor
29_imagini vectoriale si bitmap: definirea notiunilor, exemple, aplicabilitate
30_Inlocuirea Backroundului unei fotografii, inlocuirea unor zone dintr-o fotografie
31_ Selectii si Cai de selectie, cai avansate de editare fotografica, posibilitati nebanuite deschise de aceste instrumente
32_Selectii Filtre de Selectie
33_Selectii Filtre de Selectie; aplicatie de impact: Crearea unei vignete prin Selectii si Masti
34_Pregatirea materialelor pentru cosntruirea unui afis in format A0, care urmeaza a fi tiparit 
35_Construirea afisului intr-un program vectorial
36_Exportul afisului din format vectorial, in format bitmap
37_Verificarea afisului, pregatirea pentru tipar 
38_erori ale imaginilor importate
39_repararea erorilor imaginilor importate "linked image" in programe vectoriale
40_Workflow: atelier; construirea unei carti de vizita
41_Workflow: atelier; reunirea operatiilor si notiunilor esentiale referitoare la rezolutia si dimensiunile fotografiilor si documentelor bitmap importate in programe vectoriale, semnalarea erorilor care apar de regula in acest context, corectarea acestora.
42_Notite video despre spatiile de culoare RGB si CMYK

Curs Principii de Design

18.03.2013

Principii de Design. Lectiile Video din acest curs sunt destinate acelora care nu au timp sa urmeze o facultate de profil pentru a studia principii si elemente de design, dar doresc sa eficientizeze comunicarea informatiei scrise. Lectiile sunt simplu sintetizate, usor de urmarit, iar beneficiul informational obtinut - major.

DETALII AICI >>

Principiile de design ne ajuta sa eficientizam comunicarea cu ajutorul imaginilor.

Vom transforma imaginile pe care le avem in imaginile de care avem nevoie. Soft Educational - Videotraining, Lectii Video Principii de Design, estetica imaginii, identitatea vizuala.

De foarte multe ori, diferenta intre o imagine reusita si una dezastruoasa consta in rearanjarea, reordonarea unor elemente.

Acest curs se adreseaza acelora care doresc ca mesajul lor sa fie receptionat intr-un mod cat mai optim de catre auditor, astfel ca informatia pe care o transmit sa ajunga nealterata la destinatar.

Lectiile video sunt destinate acelora care doresc sa comunice altfel decat oral, dar nu au timpul si interesul sa studieze in mod profesionist designul, dar doresc sa stie cum sa faca astfel incat imaginile lor sa arate cat mai bine si, mult mai important, sa fie cat mai eficiente, astfel incat transmiterea informatiei sa fie optima, iar retentia sa - maxima.

De cate ori nu ati vazut o prezentare dezastruoasa ori un material tiparit pe care nici nu ati putut sa il cititi ? De cate ori ati avut o senzatie de respingere in fata unui document ori prezentari, dar nu ati stiut de ce ?
Veti invata principii grafice esentiale, notiuni de design, astfel incat prezentarea dvs sa aiba impact, sa asigure retentia maxima a informatiei: cum sa potriviti contrastul, sa alegeti fonturile, care sunt relatiile dintre componentele prezentarii dvs., cum sa asezati textul si imaginea in pagina, fie ca este vorba despre o pagina scrisa intr-un document word, prezentare powerpoint, afis, revista scolii, manual, indrumator de studiu.

Aveti la dispozitie 41 de Lectii Video, pe doua CD-uri, insotite de trei programe de alegere si asortare a culorilor, un catalog cu 50.000 de sigle ale celor mai cunoscute firme, precum si 40 de reclame celebre, a caror analiza o vom face impreuna.

Curs Grafica Profesionala in Web design, Animatia in Web

18.03.2013

Odata cu partea a doua din acest set de Lectii Video referitoare la Web, veti sti tot ce trebuie pentru a construi o pagina web profesionala, inclusiv animatia in binecunoscutul format flash, realizand un intreg site in acest format, conceptia si reaizarea imaginilor si a animatiilor, etichetele si tagurile specifice.

DETALII AICI >>

Titlurile Lectiilor Video:
CD nr. 1
I. notiuni de baza ale prelucrarii imaginii pentru web
1  alegerea culorilor pentru pagina web, scheme de culori primare, tertiare, tetrare, etc
2  crearea layoutului paginii; structura unei pagini web cu slice-uri, analiza paginii web structura unei pagini web cu slice-uri, definirea sectiunilor / slice-urilor, analiza paginii web www.softedu.eu, layoutul paginii web, tipuri de background al paginii web, tile background; crearea sliceurilor unui layout; exportul paginii in format html cu slice-urile inglobate
3  structura unei pagini web cu slice-uri, analiza paginii web precizari asupra constructiei slice-urilor, exemplu, detalii
4  structura unei pagini web cu slice-uri, analiza paginii web principiu de lucru al imaginilor inglobate intr-o pagina web, tipuri de fundaluri, obtinerea tile backround si inglobarea in structura html a acestora; editarea backgroundului unei celule dintr-un tabel

principiul editarii html: inlocuirea imaginilor sectionate, cu structuri html pentru reducerea dimensiunilor fisierelor paginii web; inlocuirea backgroundului tabelelor
6  butoane pentru web; definire, exemplificare
7   tipuri de butoane: rollover si tile; principii, avantaje si dezavantaje, aplicatie
8  definirea hartilor de imagini, zone "hot spot" ale paginii web, creare, functionalitate
CD nr. 2
II. construirea graficii pentru pagina web
9  pregatirea imaginilor pentru web, caracteristicile imaginii cu destinatie web
10  galerii de imagini pentru web, structura unui web photoalbum, prelucrarea fotografiilor pentru fotoalbum
11  automatizari ale realizarii unui photoalbum; realizarea practica a unui web album cu programe profesionale si programe gratuite | mostra aici >>
12   utilizarea unui J Album, particularizarea acestuia
13   operatii de automatizare in grafica pentru web: prelucrarea automata a unui numar mare de fotografii pentru cresterea productivitatii, structura operatiilor de batch, exemplificare
13_a  operatii de automatizare cu corel photopaint, batch fiel, scripturi de automatizare ( 800 / 600 pixel )
14  construirea unui layout al unei pagini web cu menu de tip hotspot
15  prelucrarea fotografiilor cu forme deosebite, pentru inserarea intr-o pagina web
16  prezentarea programului Adobe Photoshop elements, cu care se va face constructia layoutului paginii web
CD nr. 3
17  constructia efectiva a layoutului paginii web, partea 1
18   constructia efectiva a layoutului paginii web, partea 2
19  realizarea efectiva a sectionarii ( slicing ) pentru layoutul realizat in Adobe Photoshop Elements, sectionarea in Corel Photopaint ( procedura identica cu sectionarea in Image Ready, Macromedia Fireworks ori alt editor profesional de imagine )
20  construirea paginii web, indepartarea zonelor sectionate nedorite in editorul html
  21   editarea celulelor de tabel in pagina web, inlocuirea imaginilor jpeg cu tile background
22  varianta: crearea unui layout cu rollover buttons
23  crearea structurii  websiteului
24  prelucrarea diferentiata a zonelor din pagina web, inlocuirea / construirea headerelor
25  prelucrarea galeriilor de imagini, prelucrarea / modificarea unor zone ale paginii web
III.   animatia in grafica web, utilizare componentei rave din cadrul suitei corel 12 pentru siteuri flash
26  animatia; crearea unei zone animate intr-o pagina web
27  bazele animatiei in grafica web , introducere *
28   notiuni definitorii, viteza animatiei, rame pe secunda, FPS *
29   barele de instrumente in  rave *
30   barele de instrumente - exemplificare *
31   utilizarea definirea si exemplificarea layerelor in animatie *
  CD nr. 4
32  crearea layoutului paginii web in format flash, exportul, dimensiuni de fisier, optimizari
33  inserarea unei fotografii fara backround in formatul flash, prelucrarea fotografiei ; crearea butoanelor tip rollover in format flash, atribuirea starilor "normal", "over", "down", atribuirea linkurilor
34   plasarea elementelor vectoriale in formatele flash, modalitati de import si prelucrare
35  completarea textului pentru butoane, redimensionarea lor
36  introducerea / importul altor imagini fara background in layoutul web
37  posibilitati de modificare a layoutului in timpul editarii site-ului flash
38   editarea unor noi zone din pagina web in format flash, familiarizarea cu utilizarea obiectelor si stivelor de obiecte ( layers ), atribuirea si modificarea de proprietati obiectelor ( culoare, dimensiuni ), ordonarea obiectelor, utilizarea variantelor de umplere / fill, asezarea textului
39   importul imaginilor bitmap in formatul flash, animarea bitmap-urilor, managementul timeline, durata de viata a layerelor, suprapunerea / mutarea layerelor
40   crearea unei animatii propriu-zise pentru o zona a paginii web
41  controlul animatiei, actiuni atribuite ramelor / frames si actiuni atribuite butoanelor, actiuni de tip stop, goto, etichete alocate ramelor / frames label
42  crearea unui banner animat in format flash | mostra>>
43 Crearea unui mail personalizat, pentru felicitarea de Sarbatori,

Veti putea realiza formatarea unui mail personalizat
44  aspectul mailului personalizat ( 800 / 600 pixel )

Curs HTML

18.03.2013

Învăţaţi să creati propriile pagini web in timp foarte scurt, invatati sa concepeti propriile pagini web, propriile structuri compacte de date html, Teste computerizate in html, personalizate pentru orice disciplina, folosind soft gratuit. Gratuit si Legal. Invatati sa editati direct codul html al unei pagini web in acest curs de web design.

DETALII AICI >>

Curs Web Design

18.03.2013

In aceste Lectii Video veti descoperi o uluitoare suita de editare grafica si WEB DESIGN, de talia Adobe Dreamweaver, dar gratuita. Urmarind acest curs de web design veti invata rapid sa creati o pagina web de la zero, inclusiv elementele grafice componente, un fotoalbum, inserare de elemente grafice, in cel mai simplu si rapid mod cu putinta.

DETALII AICI >>

Curs Web Design - Titlurile Lectiilor Video:

1. Obtinerea programelor gratuite cu care vom lucra, descriere

2. Fotografia panoramica. Crearea unui baner profesional.

3. Corectii ale fotografiei panoramice, editarea imaginii

4. Redimensionarea imaginii banerului pentru pagina web

5. Alegerea schemei de culori, tipuri de scheme de culori, relatii intre culori

6. Obtinerea schitei Layoutul paginii web

7. Introducere in programul de editare Web. Editarea unei pagini Template/Master. Stabilirea backgroundului, a dimensiunii paginii web. Inserarea unei imagini (pregatita anterior in lectiile 2 si 3) ca baner

8. Notiuni despre linkuri si navigarea intre pagini, schema structurala a site-ului web

9. Crearea de butoane Roll-Over personalizate, starile butoanelor, designul butoanelor de navigare

10. Inserarea butoanelor Roll-Over in layoutul paginii web

11. Crearea celorlalte pagini, definitivarea structurii de navigare

12. Crearea textului pentru meniul de navigare, creerea linkurilor pentru butoanele roll-over si pentru text

13. Definitivarea stilului hyperlinkurilor, linkuri catre pagini externe site-ului

14. Editarea continutului paginii Home, formatarea textului in e-frames / creative html frames

15. Inserarea unei harti interactive Google Map

16. Inserarea de clipuri audio / video si a filmelor (embed) de pe youtube, crearea unui fotoalbum Java Script sau Flash

17. Editari html ale continutului, inserare si formatare de text, forme geometrice

18. Inserarea obiectelor importate sau legate (link) inserarea si formatarea tabelelor html

19. Definitivarea formatarii

20. Formatare de text html, html text frame tool sau creative frame text, formatarea textului pe coloane

21. Exportul paginii web in formate clasice html

22. Editarea template-ului paginii web si update-ul celorlalte pagini, inserarea unui e-mail link

23. Modificarea dimensiunilor intregului site, modificarea / adaugarea elementelor de design

24. Definitivarea aspectului, inserarea unor noi clipuri video, updatarea continutului

25. Definitivarea aspectului, retusuri finale, verificarea siteului, publicarea / exportul variantei finale.

26. Exportul noii variante a paginii web

27. Personalizari de meniu

28. Controlul linkurilor pentru fisierele linked and embed. Editari grafice avansate. Crearea unui alt meniu de navigare. Ceea ce obtinem puteti vedea aici >>

29. Crearea, editarea filmelor din componenta paginii web, creerea unui clip video din imagini si filmari proprii, editarea clipului video: tranzitii, titluri, efecte video. Exportul filmului, publicarea pe youtube si inglobarea acestuia in pagina web.

30. Crearea unei pagini web prin atribuirea unei scheme de culori prestabilite

31. Exercitiu: realizarea unui layout aplicand schemele de culori asupra paginii Master. Analiza Web a unei pagini, identificarea elementelor html. Ceea ce obtinem puteti vedea aici >>

32. Exercitiu: un alt layout pentru acelasi continut. Ceea ce obtinem puteti vedea aici >>

Curs Joomla

18.03.2013

Soft Educational Lectii Video: Joomla! este un puternic instrument profesional de editare Web in sistem CMS Content Management System, premiat in nenumarate ocazii, gratuit. Acest curs de web design este un produs web de exceptie, care va ajuta sa construiti websiteuri interactive si alte puternice aplicatii online, fara a invatata php/asp/MySql.

DETALII AICI >>

Iata titlurie Lctiilor Video, insotite decate o scurta descriere:

1_Introducere ? notiuni introductive despre html, java, php, serverul Apache, WAMP si MAMP
2_Instalare ? instalarea componentelor
3_Instalare ? instalarea serverului Apache WampServer
4_InstalareJoomla ? instalarea Joomla!
5_Adaugare Articol ? adaugarea unei subpagini web sau a unui articol, prezentarea Article Manager || in cazul unei erori, vedeti Lectia nr. 13
6_OptiuniArticol ? optiunile disponibile pentru vrearea si publicarea unui articol
7_CitesteMaiMult ? optiunea Read More pentru articole mari
8_RuperePagina ? optiunea Page Break pentru pagini lungi, fragmentabile in mai multe subpagini consecutive
9_SchimbareOrdine ? schimbarea ordinii unui articol / a articolelor || pentru eventuale erori, vedeti Lectia nr. 24
10_PaginaSeparata ? deschiderea unui articol in alta pagina decat in cea de index / front page sau pagina principala
11_FormatareArticol ? posibilitati de a formata continutul unui articol / subpagina web
12_InserareLinkExtern ? inserarea unui link extern in format text
13_Eroare ? remedierea posibilelor erori de lansare in executie a Joomla si WampServer
14_InserareFoto ? inserarea unei imagini in cadrul unei pagini web, optiuni de aliniere
15_Organizare ? organizarea continutului paginii web, ordonarea articolelor, optiuni de afisare
16_Trash ? cosul de gunoi, stergerea temporara si permanenta a unor articole sau componente
17_SectiuniCategorii ? definirea unor componente esentiale Joomla!: sectiuni si categorii, crearea sctiunilor si categoriilor, atribuirea articolelor catre categorii si a categoriilor catre sectiuni
18_Blog - Crearea unui blog, lista de articole filtrate dupa anumite criterii
19_Lista ? crearea unei Liste de articole vizibila distinct, in meniul principal, sub forma de submenu
20_DescrieriSectiuni
21_ParametriiGlobali ? definirea parametrilor globali ai articolelor din pagina web, aplicabilitate
22_ParametriiIndividuali - definirea parametrilor individuali ai articolelor din pagina web, suprascrierea paramterilor globali
23_Acces ? setarea dreptului de acces
24_OrdineArticole ? setarea si organizarea ordinii articolelor, posibile erori, remediere
25_OptiuniPublicare
26_Metadata ? inscrierea in sursa a datelor de tip <meta>, keywords, definirea parametrilor de indexare a paginii web
27_Menu ? variante de setare si afisare a meniului
28_LinkExtSeparator - linkuri externe inglobate in meniu, separatoare de meniu, schimbarea ordinii linkului extern si a separatorului de meniu in cadrul emniului principal
29_LinkParent ? setarea posibilitatii de a acces un link abia dupa ce linkul ?parinte? a fost accesat in prealabil, afisarea linkurilor parinte
30_SideBar ? inscrierea unor informatii intr-o bara aflata sub meniu, inserarea unui link de-mail pentruc comenzi
31_Template ? alegerea unui template, Template Manager, modificarea template-ului si previzualizarea locului unde vor fi inserate modulele
32_Atribuire ? atribuirea diferitelor componente ( sidebar ) unor meniuri sau altora
33_Login ? inscrierea unui utilizator, creeare posibilitatii de logare pentru utilizatori inregistrati, creare unui meniu care este disponibil numai utilizatorilor inregistrati, afisarea anumitor informatii numai userilor inregistrati
34_BreadCrumps ? orientarea utilizatorului / vizitatorului in navigare prin afisarea ?breadcrumps?
35_Contact ? inserarea formularelor automate de Contact
36_Sondaj ? crearea unui modul care sa puna la dispozitia utilizatorilor un sondaj
37_Search - crearea unui modul de cautare in site; cautarea articolelor, cautarea dupa cuvinte cheie
38_CreareUser - crearea unui profil de utilizator inregistrat, exemplificarea accesului acestuia la datele utilizatorilor inregistrati
39_DrepturiUseri - putem acorda diferite permisiuni utilizatorilor, alocam permisiuni utilizatorilor inregistrati: registered, author, editor, publisher, manager, administrator, superadministrator
40_FrontEnd - setam Joomla astfel ca sa permita utilizatorilor sa creeze propriul lor cont, care urmeaza a fi activat dupa ce acestia acceseaza linkul de control, furnizat pe adresa de mail pe care o indica la inregistrarea in website
41_DetaliiUtilizator - adaugarea unui panou in care utilizatorii sa isi poata schimba datele personale, parola, etc
42_ConfiguratiaGlobala ? configuratia globala permite utilizatorilor sa modifice setarile implicite, create de sistem in momentul instalarii; foarte important: modificarea etichetelor <metatag> generate impicit de Joomla, schimbarea / activarea cache in situatiile in care estimam un trafic foarte intens; sesion lifetime ? durata sesiunii de logare a unui utilizator, cata vreme este inactiv pe site
43_MesajePrivate ? sistemul permite ca administratorii sa comunice intre ei prin mesaje private, lucru util pentru administrarea multidirectionala a siteului
44_MassMail ? trimiterea de mesaje in masa catre useri, trimiterea de newsletter, anunturi, etc
45_MediaManager ? gestionarea imaginilor / clipurilor media din radacina siteului
46_Autodocumentarea ? folosirea autodocumentarii in Joomla, meniurile Help
47_Template ? instalarea unui template, atribuirea unui design nou intregii pagini web in doar cateva clipe, cu pastrarea tuturor facilitatilor, pozitiei elementelor / meniurilor, etc
48_AtribuireTemplate - atribuirea unui template doar anumitor subpagini web
49_InstalareLimba - instalarea extensiilor: instalarea unei limbi straien diferite, alocarea acesteia doar unui anumit utilizator
50_Comunitate - comunitatea Joomla!: surse de documentare, instalare de extensii si pachete de limbi straine, etc
51_SiteOnLine - constructia online a unui wesite joomla!, gazduiri gratuite, crearea si modificarea online a unei structruri elementare Joomla
52_UploadJoomla - urcarea fisierelor de instalare Joomla pe serverul care ne va gazdui pagina web, cu ajutorul Total Commander sau a altui client FTP - necesita cunostinte medii de utilizare a calculatorului
53_Instalare_Online - uploadul paginii web pe un server online cu cuport Joomla! / php / mysql, descrierea generala a procedurii de upload a pachetelor de instalare, instalarea online, exportul bazei de date locale si importul bazei de date online.

Modulul 2 Asigurarea Calitatii

18.03.2013

Va oferim un Pachet de Teste Computerizate referitor la disciplina: Modulul 2 Asigurarea Calitatii, profil tehnic, nivel de calificare 3. Pachetul contine 126 de intrebari, grupate in 11 capitole. Parcurgerea testului are si o importanta functie de instruire / invatare, datorita feedbackului oferit in cazul raspunsurilor gresite: testare si invatare.

DETALII AICI >>

M 1 Planificarea si organizarea productiei

18.03.2013

O prezentare sintetica dar nu sumara asupra "Modulului 1 - Planificarea si Organizarea productiei", in format powerpoint, acoperind temele programei scolare conform curriculumului pentru liceu tehnologic nivel de calificare 3, si pentru pentru clasa a 12-a ruta directa, respectiv clasa a 13-a ruta progresiva, diverse specializari - profil tehnic.

DETALII AICI >>

Curs Tehnologie Asamblari lacatuserie, soft educational

18.03.2013

Soft Educational: Un set de animatii, simulari si modelari 3D care ilustreaza sugestiv principalele fenomene, principii, procese si operatii caracteristice Tehnologiei Mecanice si Lacatuseriei, precum si Asamblarilor Mecanice. Contine filme cu simulari si modelari 3D, precum si planse la dimensiuni mari, printabile, pentru dotarea cabinetelor tehnice.

DETALII AICI >>

Iata Titlurile Aplicatiilor, structurate in ordine alfabetica, cu imagini de previzualizare asociate doar pentru aplicatiile adaugate ulterior materialului, cele intiale putand fi vazute in photoalbumul Mostre Imagini:

Ambutisarea ||

Ambutisarea prin Explozie ||

Asamblare cu Inel Elastic ||

Asamblare Nituita cu Eclisa ||

Asamblare Nituita Suprapusa ||

Asamblare cu Pana, modalitatea 1 ||

Asamblare cu Pana, modalitatea 2 ||

Asamblare cu Pana Disc ||

Asamblare unui Rulment pe arbore, cu capac ||

Asamblare cu semi-inele netede ||

Asamblare filetata cu surub infundat ||

Asamblare filetata surub - piulita ||

Asamblare cu Element Elastic ||

Asamblarea Flanselor, exemplu de utilizare a unui inel elastic ||

Asamblari Lipite ||

Bomfaierul: functionare, elemente componente || imagine >>

Ciocanul Pneumatic ||

Duritatea ||

Incercarea la duritate, metoda Brinell ||

Incercarea la duritate, metoda Vickers ||

Extragerea unei pene longitudinale ||

Extrudarea Directa ||

Extrudarea Indirecta ||

Extrudarea Hidrostatica ||

Diagrama Fe C - imagine panou ||

Forjarea orizontala ||

Indoirea tablelor pe masina cu role ||

Indoirea cu sablon ||

Injectia - turnarea prin injectie cu melc ||

Intinderea simpla - refulari la cald ||

Intinderea pe dorn ||

Instrumente de Lacatuserie ||

Laminare, principii ||

Laminarea unui bandaj ||

Laminarea profilata ||

Masina de Taiat in Coordonate ||

Menghina ||

Menghina Unghiulara || imagine >>

Menghina de Mana || imagine >>
Montajul unui capac de arbore ||
Montajul pieselor tubulare ||
Montarea axului unei roti prin deformare plastica ||

Montarea penei longitudinale ||

Nituirea, principii ||

Nit exploziv ||

Nituri, tipuri de nituri ||

Nituri Speciale ||

Pana paralele cu gauri de fixare, asamblarea ||

Pana transversala, asamblarea ||

Pene longitudinale - forme constructive ||

Presa Mecanica cu Excentric ||

Presa Mecanica cu Manivela ||

Presa Manuala cu Surub ||

Presa Mecanica cu Surub ||

Presa cu Surub ||

Prinderea corecta a semifabricatelor in dispozitivele de fixare - starngere ||

Rasfrangerea unei Tevi cu ajutorul Mandrinei ||

Rezilienta, metoda, principii, exemple, ciocanul Charpy ||

Trasarea cu Echerul- operatia de lacatuserie || imagine >>

Trasarea cu Echer - 2 || imagine >>

Trasarea cu Dsipozitiv de Trasare || imagine >>

Trasarea Corecta, pozitia acului de trasat || imagine >>

Sudarea cu Arc Electric ||

Sudare: forme constructive ale rosturilor de sudare ||

Sudarea prin frecare ||

Sudare: pregatirea pentru sudare, prelucrarea rosturilor de sudare prin polizare ||

Sudarea in pas de Pelerin ||

Sudarea in Linie ||

Sudarea in Salturi ||

Sudarea Cap la Cap ||

Teste Computerizate Desen Tehnic

18.03.2013

Teste interactive pentru Desen Tehnic, teste cu raspunsuri multiple, teste cu itemi lacunari, teste de asociere, teste de identificare / asociere imagini ... peste 220 de intrebari ... teste sumative, lacunare, asociative, aranjate intr-o forma atractiva, cu un design modern. Testele acopera toate temele: constructii geometrice, vederi, sectiuni, cotare.

DETALII AICI >>

Pachetul de Teste Computerizate este structurat pe 6 unitati de invatare, contine cca. 220 de intrebari, grupate in peste 80 de sectiuni distincte. Setul de intrebari nu este exhaustiv, nici nu ar fi posibil acest lucru, dar acopera foarte multe din aspectele esentiale ale disciplinei; ele au fost sintetizate in urma unei experiente de 15 ani in predarea disciplinei Desen Tehnic.
... Pachetul de "Teste pentru Desen Tehnic" este compus din:
- teste cu raspuns multiplu
- teste cu itemi lacunari
- teste de asociere
- teste cu raspuns de tip "adevarat sau fals"
- teste cu animatii sau imagini - identificare, asociere, inlocuire, completare.
... Testele permit cursantului sa se intoarca la un anumit moment al traseului, pentru a-si analiza / compara raspunsurile. Feedbackul se petrece pe loc, apasand butonul "Submitt", dar poate avea loc si in stadiul sumativ, la finalul testului, cand i se ofera punctajul realizat dintr-un punctaj total, nr. total de intrebari si nr. de intrebari la care a raspuns corect, proportia in care a dat raspunsuri corecte ( acuratetea ).
... Pachetul de teste este structurat pe urmatoarele unitati de invatare: proiectii, sectiuni, cotarea, schita desenul la scara si starea suprafetelor, organe de masini ( lagare, roti dintate, filete ), desenul de ansamblu.

Curs Desen Tehnic si Constructii Gemoetrice

18.03.2013

Softul educaţional pentru Desen Tehnic este alcătuit din cca. 90 de filme avi, 40 de fişiere executabile interactive, 90 de imagini, 150 desene dxf realizate cu programe gratuite si 40 de desene dwg realizate de Iprotim SA, 40 de aplicaţii VRM/VRML, însoţite de un vast material teoretic: 80 pagini de documentatie tehnica format pdf. Modelare 3D, simulari.

DETALII AICI >>

:: linkurile din acesasta pagina sunt dezactivate, ele sunt active doar pe CD-ul Softului Educational de Desen Tehnic ::
I. Constructii geometrice uzuale
II. Corpuri geometrice
III. Reuniuni si Intersectii de corpuri geometrice
IV. Notiuni introductive
V. Cele sase proiectii
VI. Corespondenta intre forma tridimensionala a piesei si cele sase proiectii
VII. Reprezentarea in sectiune
VIII. Cotarea
IX. Etape de executare a desenului la scara
X. Organe de Masini de Uz General

Constructia Pentagonului

Constructia Hexagonului

Constructia Nonagonului 1

Constructia Nonagonului 2

cub

cilindru

con

sfera
paralelipiped patrat

paralelipiped dreptunghic

piramida patrata

piramida dreptunghiulara
trunchi de piramida patrata

trunchi de piramida dreptunghiulara

tub

tor
Corpuri geometrice jpg:
cub

cilindru

con

sfera
paralelipiped patrat

paralelipiped dreptunghic

piramida patrata

piramida dreptunghiulara
trunchi de piramida patrata

trunchi de piramida dreptunghiulara

prisma hexagonala

Tipuri de Linii uzuale : grosimea liniei, tipul, utilizare, aplicabilitate. Varianta swf
Etape de executie a indicatorului

Dimensiunile Indicatorului DWG

Indicatorul formatului A4 DWG (2)
Plierea Indicatorului formatului A3
Trasarea corecta
a unei linii

Tripla Proiectie
Ortogonala a Punctului

Proiectia unui corp pe un plan
Reprezentarea Axonometrica DWG
Tripla proiectie Ortogonala a
unui corp geometric

Determinarea celei de-a treia proiectii

Corespondenta dintre proiectii
Triedrul de proiectie - Aplicatie

Triedrul de proiectie -
proiectia cubului DWG

Triedrul de proiectie - aplicatie DWG

sectiunea 1

sectiunea 2

sectiunea 3

sectiunea 4

sectiunea 5
sectiune intercalata

reprezentarea jumatate vedere jumatate sectiune EXE

sectiunea in trepte EXE......
DWG plan ...DWG spatiu

test 1

test 2
DWG plan

Sectiune intr-o Pompa cu Roti dintate DWG
DWG spatiu

sectiunea franta EXE

Sectiune Plana intr-un Robinet DWG
DWG plan

DWG spatiu
Sectiunile celor 5 piese pot fi studiate interactiv, cu ajutorul modelarii VRML

Curs Organe de Maşini şi Mecanisme

18.03.2013

Softul Educaţional dedicat disciplinelor Organe de Maşini şi Mecanisme conţine un set de 160 animaţii şi modelări 3D ale diferitelor organe de masini, mecanisme, procese si fenomene, operatii tehnice uzuale, 113 modele 3D interactive, simulari ale masinilor si utilajelor specifice, aplicaţii complexe interactive, organe de transmitere a miscarii ...

DETALII AICI >>

Titlurile Aplicatiilor:

Cuple cinematice
cupla cinematica cl. I
cupla cinematica cl. II (a)
cupla cinematica cl. II (b)
cupla cinematica cl. III (a)
cupla cinematica cl. III (b)
cupla cinematica cl. III (c)
cupla cinematica cl. IV (a)
cupla cinematica cl. IV (b)
cupla cinematica cl. IV (c)
cupla cinematica cl. V (a)
cupla cinematica cl. V (b)
cupla cinematica cl. V (c)Solicitari

Solicitari
Intinderea - Compresiunea
Gatuirea la Intindere
Forfecarea
IncovoiereaTorsiunea
Reactiuni la incovoiere
Module de rezistenta la incovoiere-asezarea grinzii
Incovoierea unei Grinzi IncastrateIncovoierea profilului T
Flambajul
Incovoiere+Torsiune
Torsiune+Intindere . Incercarea la Intindere - forma epruvetei

Transmisii mecanice . Osii, Arbori, Roti Dintate
Tipuri de roti de curea
Transmisie prin curele
Roata cu dinti inclinati
Angrenaj Conic de roti dintate
Grup Balador de roti dintate
Raport de transmitere - roata conducatoare / roata condusa
Angrenajul cu Roata Intermediara
Angrenajul cu doua perechi de roti
Angrenarea a doua roti dintate montate pe arbori, cu lagare de alunecare
Roata Libera,baladoare,fixa - miscarile executate fata de arbore
Inversor de sens cu roti dintate cilindrice
Inveror de sens cu roti dintate conice
Reductor cu roti dintate
Cutie de viteze
Transmisie prin Lant (1)
Transmisie prin Lant (2)
Variator conic cu roti de frictiune
Angrenare Interioara 1
Angrenare Interioara 2
Angrenare Interioara 3
Ambreiaj cu Discuri de Frictiune
Ambreiaj Multidisc
Ambreiaj Centrifugal
Forma unui Cablu de Transmisie Multifilar
Arbori
Fusurile Aborilor


Asamblari
Asamblare nituita suprapusa
Asamblare nituita cu eclisa
Asamblare cu nit tubular
Tipuri de nituri
Tipuri de suruburi
Masuri impotriva autodesurubarii
Piulita Infundata
Elementele unui filetSurub Gol
Surub - Piulita
Pene Longitudinale - Solutii Constructive
Pana Longitudinala cu Gauri de Fixare
Montaj Pana Longitudinala (1)
Montaj Pana Longitudinala (2)
Montaj Pana Disc
Asamblare cu Pana Transversala
Deformarea unui canal de pana longitudinala in arbore
Montajul unei pene cu nas in arbore si butuc
Asamblari cu caneluri
Piulita Olandeza

Arcuri
Arc cilindric elicoidal
Arc de torsiune
Arc de torsiune - functionare
Arc elicoidal conic de Compresiune
Arc lamelar
Arc lamelar Articulat
Utilizare: suspensie
Suspensie dubla: utlizarea si cuplarea a 2 arcuriArc de Torsiune
Arc de Intindere
Arc Volut caracteristic Tractiunii Feroviare

Lagare
Rulment axial
Rulment axial dublu
Rulment radial - axial
Rulment cu role tronconice
Rulment cu 2 randuri de role
Rulment cu role butoias
Rulment oscilant
Montaj de rulmenti (1)
Montaj de rulment (2)
Lagar de alunecare-sectiune
Montaj lagar pe arbore
Extragere de Rulmenti
Etapele Frecarii in functionarea lagarelor cu Alunecare
Mecanisme
Mecanisme cu Came
Cama in rotatie cu tachet in translatie
Cama in rotatie cu tachet in translatie cu tachet cu disc
Cama in rotatie cu tachet in translatie cu tachet cu rola
Cama in rotatie cu tachet oscilant
Cama in translatie cu tachet in translatie
Cama in translatie cu tachet oscilant
Cama Spatiala cu Tachet in translatie
Cama Spatiala Sferica cu unghi de 90 intre axe
Mecanism cu Cama Spatiala Sferica
Mecanismul Biela Manivela
Cuplarea a 2 mecanisme Biela Manivela
Mecanismul cu Culisa Oscilanta
Mecanismul cu Culisa Oscilanta - Detalii
Mecanismul cu Culisa Rotativa
Mecanismul cu Culisa Rotativa Detaliul 1
Mecanismul cu Culisa Rotativa Detaliul 2
Mecanismul cu Cruce de Malta
Mecanism cu Clichet
Mecanismul Pinion Crenaliera
Menghina
Ghidaj Coada de Randunica
Aplicatie la mecanismul biela-manivela; functionarea unui motor cu ardere interna

Prelucrari prin Aschiere .Prelucrari plastice.Prelucrari mecanice.
Burghiu - forma si elementele geometrice
Debitare Strung
Debitare Tabla
Frezare (1)
Frezare (2)
Frezare (3)
Gaurirea
Strunjirea longitudinala
Proces Tehnologic: strunjire longitudinala 2 trepte, frezare canal de pana longitudinal forma A, gaurire alezaj frontal
Strung Universal : forma, miscarile executate de carucior si portcutit, avansul longitudinal si avansul transversal
Masina de Gaurit : forma, miscarile executate de burghiu, miscarea de avans
Rabotarea - miscarile executate de cutitul de rabotat
Deformarea la Sudare (1)
Deformarea la Sudare (2)
Forma Rosturilor de Sudare
Filetare Surub
Forma unei Freze Cilindrice


Prelucrari Plastice
Laminare
Laminare Profilata
Presa cu Surub

Elemente Hidraulice.
Supapa Hidraulica
Supapa de Presiune
Distribuitor Hidraulic
Robinet Hidraulic
Pompa Hidraulica
Pompa Hidraulica cu Roti Dintate
Turbina Kaplan

Curs Corel CAD pentru Constructii si Arhitectura

18.03.2013

Curs Corel pentru Constructii si Arhitectura. Utilizarea componentelor Corel pentru desene vectoriale de tip CAD, planuri de interior, mobilarea interioara a spatiilor, animarea amenajarii interioare. Aplicatii Corel Draw orientate spre constructii. Simboluri de constructii si arhitectura, planuri 2D in format CAD, realizate cu Corel Draw.

DETALII AICI >>

Cursul  "Corel CAD pentru Constructii si Arhitectura",   contine o suita de 43 de lectii video, pe 2 CD-uri care va arata pas cu pas modalitatea in care puteti lucra in suita Corel Draw,  pentru a obtine planuri si desene de constructii, amenajari interioare, in format autocad dwg sau dxf, crearea elementelor caracteristice planurilor de constructii si arhitectura, a elementelor de mobilier, instalatii, simboluri electrice, animatii cu diferite variante de amenajari interioare ale aceleiasi cladiri, pentru studiul de design interior.

Aveti la dispozitie si o vasta biblioteca de planuri in format autocad, simboluri ale componentelor electrice, ale pieselor de mobilier interior, elemente de intalatii interioare, precum si un set de fotografii ale elementelor de mobilier 3d - vedere de sus, pentru a putea fi inserate cu usurinta in planurile dumneavoastra, in cadrul studiilor de decoratiuni interioare. Iata cateva  secvente din inceputul unei lectii videol

Cu prilejul reprezentarilor de constructii, odata insusite tehnicile de desenare in Corel, se vor putea realiza desene pentru orice reper, exportabil in format CAD: dwg, dxf.Corel Draw este asadar compatibil cu Autocad, in cadrul Corel Draw se pot executa desene de tip Autocad / CAD.

Se pot obtine desene Autocad cu ajutorul Corel Draw, iar acest curs ca arata cum sa particularizati aceste desene in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare.

Curs Corel CAD pentru desen Tehnic

18.03.2013

Curs pentru "Utilizarea aplicatiilor de tip CAD" cu ajutorul progamului Corel Draw, executarea desenelor tehnice in format dwg si dxf, respectand toate standardele CAD, cu ajutorul Corel Draw. Nu este neaparat nevoie de Autocad pentru desen tehnic. Workflow complet pentru orice desen vectorial, logo, sigle, machetari. DETALII AICI >>

Cursul dedicat studiului Aplicatiilor de tip CAD cu ajutorul programului Corel Draw, va fi explorat intr-un mod extrem de concret de-a lungul acestui traseu educational, alcatuit din 17 Lectii Video, sub forma unor filme in format quicktime la rezolutie de 880 / 684 pixeli.

Cursul Corel CAD se utilizeaza in conditii excelente daca urmeaza studiului Corel Draw, dar traseul educational se poate parcurge si in mod independent, urmarind doar aceste Lectii Video. Aceasta este piesa studiata in primul atelier, desenul ei realizandu-se de la faza de schita scanata, pana la faza de desen de executie, la scara 1:1 si 1:10, intr-o aplicatie de tip CAD, fisierul rezultat fiind in format dwg si dxf.

Demonstrarea utilizarii instrumentelor va fi facuta pe suportul unor exercitii concrete, urmand un traseu de tip workflow de-a lungul acestui curs Corel CAD, atelier de lucru, care pleaca de la o schita de mana, facuta in atelier, cu o ... carioca. Vom scana aceasta schita si vom elabora desenul tehnic in limbaj CAD, cu ajutorul programului Corel Draw.

Titlurile Lectiilor Video:
1_start  prezentarea atelierului - workflow
2_rulers  setarea liniarelor ( rulers )
3_page_setup  stabilirea spatiului de lucru A3
4_rulers_origin  stabilirea originii liniarelor rulers
5_grid_setup  setarea retelei de ajutatoare de grid, unitati de masura
6_incadrare  stabilirea dreptunghiurilor minime de incadrare
7_contur  trasarea efectiva a liniilor de contur ale desenului; optiuni de desenare cu Polyline Tool si Smart Drawing Tool, Freehand Tool
8_tipuri_linii  setarea tipurilor de linii utilizate, precum si a grosimii liniilor
9_linii_grosimi_mm  modificarea unitatilor de masura pentru grosimea liniei; corectarea atribuirii de grosimi liniilor
10_hasurarea  hasurarea sectiunilor, modalitati de hasurare, setari ale hasurii
11_cotarea  inscrierea automata a cotelor, cotarea verticala, orizontala, linii de indicatie, cotare unghiulara automata in Corel Draw
12_modificare_cote  modificarea liniilor de cota, a sagetilor, a cotelor
13_cotare_cerc  cotarea manuala a cercurilor, inscrierea simbolurilor inaintea cotei
14_exportul_dwg  instalarea programelor gratuite de citire / modificare a fisierelor CAD, exportul desenului din corel in formate tipice CAD: dwg, dxf, vizualizarea si manipularea desenelor in afara programului Corel
15_editarea_3D  lucrul in spatiul tridimensional, simularea spatiului 3D in interiorul Corel Draw | mostra imagine >>
16_edit_scale  editarea scarii desenului dupa ce acesta a fost finalizat
17_edit_more  optiuni suplimentare de editare: operatii boolene de shaping pentru marirea productivitatii, utilizarea dynamic guides pentru desenarea rapida, cu precizie | mostra imagine aici >>
18_aplicatie 
aplicatie: desenul unei furci, cotare, utilizarea instrumentelor Corel pentru alte desene, material la rezolutie mare 1276 / 992 pixeli - obs.: acesta este un update gratuit pentru cei care au achizitionat pana acum Materialele Educationale COREL CAD, va rugam verificati daca fisierul "18_aplicatie.mov" se afla pe CD-ul dvs., iar daca nu, solicitati prin mail trimiterea lui
| mostra imagine aici >>
Obs.: Execitiile de fata trateaza strict aplicatiile prezentate in pagina web. Urmarind atent modul de utilizare a instrumentelor, se poate dezvolta deprinderea desenarii altor piese, folosind aceleasi tehnici / instrumente, setul de Lectii Video demonstrand ca in Corel Draw se pot realiza eficient si corect desene de tip CAD.
Totusi, pentru o aprofundare a utilizarii Corel Draw si implicit a aplicatiilor de tip CAD, recomandam parcurgerea modulului de 4 CD-uri referitoare la Corel Draw. Soft Educational Corel CAD utilizarea aplicatiilor de tip CAD/Autocad cu ajutorul Corel Draw

Curs Autocad 3D

18.03.2013

Curs Aplicaţii Avansate C.A.D. în Spaţiul Tridimensional, Lectii Video in care invatati editarea formelor complexe in spatiul tridimensional, ca: forma unui inversor de sens cu roti dintate, fixate pe arbori cu pene longitudinale, transversale, desenul rulmentilor ... invatati rapid si eficient sa desenati orice in spatiul 3D.

detalii aici >>

Curs Autocad 2D

18.03.2013

Curs pentru Invăţarea / Predarea Programului Autocad: 3 CD-uri/ un DVD conţinând 75 de aplicaţii sub formă de Lecţii Video. Este ca şi cum ai privi cum cineva lucrează în faţa ta şi îţi explică, în acelaşi timp, operaţiile pe care le efectuează, simultan având la dispoziţie un manual în format pdf, pentru notiunile teoretice.

Detalii aici >>

Curs Autocad 2D si 3D

18.03.2013

Curs Autocad 2D si 3D

Acest Curs Autocad cuprinde o suita de 3 CD-uri, continand 116 Lectii si 278 exercitii, structurate in 3 module ( incepator, mediu si avansat ) care prezinta operatiile si tehnicile de lucru cu Autocad 2008, in mediul 2D si 3D, filmele avand subtitrare si sunet in limba romana, marirea zonelor de interes prin zoom dinamic

Detalii aici >>

Canal Video

18.03.2013

Post procesari video, compozitie video, mostre ale cursurilor autocad, corel, joomla, web design, etc aici: http://www.youtube.com/user/mariustipa?feature=mhee

Web Design, Print Design, 3D Design, CAD Design

02.06.2011

Productie publicitara, print design, web design, 3d design. Pagini web, printuri, carti de vizita, mape de prezentare, cataloage, flyere, banere, meshuri. Identitate de firma: logo, sigle. Modelare 3D, randari, filme, modelare tridimensionala arhitecturala. Spoturi si clipuri TV, animatie publicitara, CD / DVD de prezentare. Desene, planuri si proiecte CAD.

Web Design: Pagini web de prezentare, cataloage online, siteuri de firma, optimizare SEO
Print Design: Orice tiparituri: mape, cataloage, brosuri, reviste, flyere, carti de vizita, banere, machetare DTP
Foto Video: Fotografie si filmare pentru evenimentele, produsele si serviciile dumneavoastra
Spoturi TV: Clipuri video publicitare, respectand standardele TV; animatie, postprocesare video
3D Design: Reprezentari 3D, randari, animatie, tur virtual, studiu de design interior / exterior
C.A.D Design.: Desen CAD/planuri pentru complex comercial, vila, casa, desen tehnic de executie
CD de prezentare: Un mod original, elegant si eficient de a va promova firma
Logo Design Identitate completa de firma, logo, sigla, slogan, antet, mailuri personalizate
Soft Educational: Lectii video, videotraining software

Soft Educational

02.06.2011

Asadar, la pagina web http://www.softedu.eu puteti gasi urmatoarele:

1. Soft Educational pentru Studiul Anatomiei: schelet, organe interne. Animatie, modelare 3D, filme tridimensionale astfel incat se poate vedea din orice unghi modelul anatomic studiat: schelet, oase, muschi, articulatii, ligamente, anatomia organelor interne, sistem reproductiv, respirator, etc. Materialele educationale au pret promotional pentru profesori, care pot beneficia de programul "100 euro"

http://www.softedu.eu/anatomie.htm

2. Soft Educational: Corel - Standardul Profesional pentru Grafica Vectoriala, studiul programului fiind inclus in curriculum scolar. Urmarind aceste materiale, veti utiliza Corel ca un profesionist iar predarea disciplinei, la orice nivel , va fi o placere

http://www.softedu.eu/corel/corel.htm

3. Soft Educational Prelucrarea Computerizata Profesionala a Imaginii la standarde profesionale, cu Corel Photopaint - prelucrarea fotografiei artistice, corectarea imaginii, filtre artistice, editarea imaginilor pentru WEB, comunicarea cu Corel Draw.

http://www.softedu.eu/corel_cpt/photopaint.htm

4. Construirea Propriului Soft Educational - Animatie, Interactivitate, Multimedia
Soft Educational Animatie, InteractivItate in Animatie, Multimedia; Lectii Video care va invata sa realizati propriile materiale educationale, animatii flash, animatie pentru web, desktop, realizarea de Lectii Computerizate.
CUM REALIZAM UN SOFT EDUCATIONAL - exemple, proiecte complete, tehnici, concepte

http://www.softedu.eu/corel_rave/corel_rave.htm

5. Corel CAD pentru Desen tehnic

http://www.softedu.eu/corel_cad/corel_cad.htm

6. Corel CAD pentru Constructii / Arhitectura

http://www.softedu.eu/cad_construct/cad_construct.html

7. Autocad, CAD Lectii Video

http://www.softedu.eu/_cad/indexcad.html

8. Autocad in mediul 3D

http://www.softedu.eu/aplicatii_cad/aplicatii.htm

9. Organe Masini, Mecanisme. Softul Educaţional dedicat disciplinelor Organe de Maşini şi Mecanisme conţine un set de 160 animaţii şi modelări ale diferitelor organe de masini, mecanisme, 113 modele 3D interactive, procese tehnologice, aplicaţii interactive

http://www.softedu.eu/RMOMM/index_ro.html

10. Desen Tehnic. Softul educaţional pentru Desen Tehnic este alcătuit din cca. 90 de filme avi, 40 de fişiere executabile, 90 de imagini, 150 desene dxf realizate cu programe free si 40 de desene dwg realizate de Iprotim SA, 40 de aplicaţii VRM, însoţite de un vast material teoretic 80 pagini de documente pdf

http://www.softedu.eu/RMOMM/desen.htm

11. Teste Desen Tehnic

http://www.softedu.eu/teste_desen/test_desen.htm

12. Invatare Aprofundare Windows

http://www.softedu.eu/windows/index_win.htm

13. Documente tip Word, Excel, PowerPoint. Învăţaţi să Editati Documente tip Office: Text tip Word, calcule si formule in foi tabelare tip Excel, prezentari tip Power Point, scrierea si inserarea formulelor matematice, desene, calcule, organigrame si scheme, desene 2D si 3D. Editari avansate cu Programe gratuite.

http://www.softedu.eu/word/word.htm

14. Prelucrarea Computerizata a Imaginii - cu soft gratuit.

http://www.softedu.eu/soft_grafica/grafica.htm

15. Creare de Pagini Web si Teste html

http://www.softedu.eu/web/web_edit.htm

16. Grafica Profesionala in Web Design, Animatia in web

http://www.softedu.eu/web_grafica/web_grafica.html

17. Principii de Design. Lectiile Video sunt destinate acelora care nu au timp sa urmeze o facultate de profil pentru a studia principii si elemente de design, dar doresc sa eficientizeze comunicarea informatiei scrise, fie ca aceasta este sub forma unor materiale tiparite, prezentari powerpoint, documente word, reviste ale scolii, pliante, materiale pentru promovarea scolii. Principiile sunt simplu sintetizate, lectiile - usor de urmarit, iar beneficiul informational obtinut - major.

http://www.softedu.eu/design/design.html

18. Planificarea si Organizarea Productiei

http://www.softedu.eu/organizare/organizare.html

CONTACT: http://www.softedu.eu/contact.htm
 

Articole

Atlas video de Anatomie umana, simulari 3D

08.12.2014

Soft educational pentru studiul anatomiei umane: modelari si simulari 3D ale principalelor modele anatomice.


Filmele reprezinta modelari tridimensionale, aratand cum modelele anatomice sunt deplasate si rotite in spatiul 3D, in timp ce numele componentelor sunt sugesiv afisate, in culori distincte. Formatul acestora reprezinta formatul standard de televiziune in Europa, pot fi rulate pe calculator, pe TV daca placa dvs. video are facilitatea TV Out, ori pot fi proiectate pe ecrane ori sisteme de proiectie profesionale. CD-urile contin si o plansa a bustului, la dimensiunile printabile de 60 / 60 cm.
http://www.softedu.eu/anatomie.htm

Curs Corel Draw

08.12.2014

Curs Corel Draw - Lectii Video pentru grafica vectoriala, pentru variantele Corel 12 ? Corel X7. 

Veti invata sa lucrati in Corel Draw ca un profesionist, indiferent de varianta Corel. Lectiile sunt simple, aplicative, concrete. Veti invata sa realizati machetari DTP, logo, sigle, machetari de flyere, reviste, banere, carti de vizita, desene vectoriale de orice fel, orice fel de printuri, layouturi web.
http://softedu.eu/corel/corel.htm


Curs principii de design, estetica imaginii
Acest Curs Principii de Design si estetica imaginii se adreseaza acelora care doresc ca mesajul lor sa fie receptionat intr-un mod cat mai eficient de catre auditor, astfel ca informatia pe care o transmit sa ajunga nealterata la destinatar.
De foarte multe ori, diferenta intre o imagine reusita si una dezastruoasa consta in rearanjarea, reordonarea unor elemente.
Veti invata principii grafice esentiale, notiuni de design, astfel incat prezentarea dvs sa aiba impact, sa asigure retentia maxima a informatiei: cum sa potriviti contrastul, sa alegeti fonturile, care sunt relatiile dintre componentele prezentarii dvs.

http://softedu.eu/design/design.html

Curs Autocad alternativ fara licenta

08.12.2014

Doriti sa editati sau sa concepeti desene Autocad, dar nu va permiteti licenta?

Iata calea de a crea sau edita desene WDG Autocad, cu un program aproape identic cu Autocad Autodesk, dar care lucreaza numai in spatiul 2D.

Detalii aici: http://www.softedu.eu/free_acad/free_cad.html

Spatiul de lucru este identic, meniurile si barele de instrumente sunt aceleasi, butoanele din bara de stare, modul de desenare, comenzile, spatiul hartie si spatiul model, formatul de fisier in care salveaza (dwg sau dxf). Putem genera desene in format Autocad dwg / dxf sau putem modifica desene produse in Autocad.

Care sunt diferentele fata de Autocad? Nu contine rutine AutoLisp, Express Tools si modelare tridimensionala. In rest, este absolut identic cu Autocad. Daca aceste trei elemente sunt indispensabile activitatii dvs., urmatorul program C.A.D. pe care il recomand si care contine cele trei elemente este ProgeCAD, a carui licenta costa in jur de 400$.


De ce nu numesc acest program? Pentru ca identificarea lui, dar mai ales testarea sa a consumat resurse de timp considerabile, iar aceasta informatie este destinata numai beneficiarilor acestui curs C.A.D.


Urmariti lista de titluri ale lectiilor video din acest curs C.A.D., studiati mostrele video puse la dispozitie in pagina web, derulati lista de comenzi text de mai jos si decideti daca acest curs intruneste cerintele dvs.

Cursuri Adobe Photoshop CC 2015, Adobe Illustrator CC 2015, Adobe Lightroom, Adobe Camera raw

08.12.2014

Curs video pentru suita Adobe Creative Cloud - prelucrarea imaginii, editare grafica, design


Curs Adobe Photoshop CC 2015 

Cuprinde 2 DVD si contine 101 lectii video care va asista de-a lungul procesului de invatare a lucrului cu Adobe Photoshop CC ultima versiune. Pe baza exercitiilor in stadiu initial si final si cu ajutorul lectiilor si explicatiilor audio, veti reusi sa invatati de la setari de interfata, pana la corectii de imagine complexe, editari fotografice si colaje, veti putea ajusta si repara orice imagine.
Cursul este conceput pe baza a 15 de ani de experienta in grafica si design.
http://softedu.eu/Photoshop_1/curs_adobe_photoshop.html

Curs Video Adobe Illustrator CC 2015

Standardul mondial pentru grafica vectoriala, ales de profesionisti in design din intreaga lume. Cursul Adobe Illustrator trateaza modul de utilizare a instrumentelor si tehnicile de lucru, incepand de la setarile de particularizare a spatiului de lucru, pana la desene vectoriale complexe, colorari, recolorari, vectorizari, constructii de logo, sigle, machete, toate in 90 de lectii video, peste 210 fisiere de exercitii in stadiul initial si final. Urmariti operatiile desfasurate pe ecran, ascultati explicatiile, apoi reluati tehnicile pe propria statie.
http://softedu.eu/illustrator/curs_illustrator.html


Curs Photoshop Expert, Adobe Camera Raw.

Acest curs se adreseaza utilizatorilor avansati ai Adobe Photoshop CC, pentru a atinge un nivel expert de operare cu Photoshop.
Veti invata editari globale si locale extrem de complexe, lucrul cu imaginile de tip RAW, HDR.
Veti afla despre instrumente si tehnici de lucru incredibil de puternice si eficiente.
Adobe Camera Raw, secretul din spatele imaginii profesionale!
http://softedu.eu/Camera_Raw/camera_raw.html


Curs Adobe Photoshop Lightroom CC 2015

Se adreseaza fotografilor dar  nu numai, celor care lucreaza cu foarte multe imagini si au nevoie de un sistem de catalogare, stocare si gasire rapida a unei imagini, dar si de tehnici de editare mult mai rapide decat cele din Adobe Photoshop.
Veti invata sa editati rapid imagini, dar si sa gasiti imediat fotografia pe care o cautati, intr-o baza de date imensa.
http://softedu.eu/Lightroom/curs_adobe_lightroom.html
 

Cursuri Autocad 2D si 3D

08.12.2014

Alegera unei versiuni Autocad pentru invatare

Daca doriti sa invatati ultima varianta de Autocad, daca urmeaza sa va angajati inr-o firma in care se lucreaza cu ultima varianta, sau dintr-un alt motiv, atunci abordati cursul Autocad 2015.

Daca insa doriti sa invatati proiectare asistata Autocad si nu va impune nimeni versiunea de program cu care sa lucrati, va sugerez variante cat mai vechi posibil, sau altfel spus - cea mai veche varianta suportata de sistemul dvs.

Versiunile anterioare Autocad realizeaza exact acelesi obiecte, cu ele veti putea desena orice desenati in ultima versiune Autocad, doar ca versiunile noi sunt foarte mari, ruleaza foarte greu pe sisteme de calcul invechite. De regula, ceea ce producatorii numesc "cerinte minime de sistem" reprezinta configuratia hardware pe care programul abia ruleaza, dar ... ruleaza.
Intr-adevar, noile versiuni aduc instrumente noi, automatizeaza tehnici de lucru, Autocad 2015 este mult mai performant decat versiunile Autocad anterioare.

Comenzile scrise in linia de comanda au aceeasi sintaxa de la inceputul Autocad pana acum.

Va oferim urmatoarele variante de Cursuri Autocad, click pe linkurile de mai jos:


Curs Autocad 2015 in spatiul 2D si 3D

Curs international Autocad 2008 in spatiul 2D si 3D

Curs Autocad 2002 in spatiul 2D si 3D, include manual Pdf

Curs Autocad 2002 in spatiul 3D

Curs Corel C.A.D.

Cel mai nou si complet curs este Autocad 2015. Pentru alte detalii, vizitati http://www.softedu.eu

Soft Educational

03.04.2012

Soft Educational pentru Studiul Anatomiei: schelet, organe interne. Animatie, modelare 3D, filme tridimensionale astfel incat se poate vedea din orice unghi modelul anatomic studiat: schelet, oase, muschi, articulatii, ligamente, anatomia organelor interne, sistem reproductiv, respirator, etc. Materialele educationale au pret promotional pentru profesori, care pot beneficia de programul "100 euro"

Soft Educational Lectii Video: Corel - Standardul Profesional pentru Grafica Vectoriala, studiul programului fiind inclus in curriculum scolar. Urmarind aceste materiale, veti utiliza Corel ca un profesionist iar predarea disciplinei, la orice nivel , va fi o placere. Videotutoriale.

Soft Educational Lectii Video: Prelucrarea Computerizata Profesionala a Imaginii la standarde profesionale, cu Corel Photopaint - prelucrarea fotografiei artistice, corectarea imaginii, filtre artistice, editarea imaginilor pentru WEB, comunicarea cu Corel Draw. Videotutoriale

Soft Educational Lectii Video: Animatie, InteractivItate in Animatie, Multimedia; Lectii Video care va invata sa realizati propriile materiale educationale, animatii flash, animatie pentru web.

Soft Educational Lectii Video pentru "Utilizarea aplicatiilor de tip CAD" cu ajutorul progamului Corel Draw, executarea desenelor tehnice in format dwg si dxf, respectand toate standardele CAD, cu ajutorul Corel Draw. Workflow complet, Videotutoriale.

Soft Educational Corel pentru Constructii si Arhitectura. Utilizarea componentelor Corel pentru desene vectoriale de tip CAD, planuri de interior, mobilarea interioara a spatiilor, animarea amenajarii interioare. Videotutoriale

Soft Educational Lectii Video: pentru Invăţarea / Predarea Programului Autocad: 3 CD-uri conţinând 75 de aplicaţii sub formă de Lecţii Video. Este ca şi cum ai privi cum cineva lucrează în faţa ta şi îţi explică, în acelaşi timp, operaţiile pe care le efectuează, simultan având la dispoziţie un manual în format pdf. Videotutoriale.

Soft Educational Lectii Video: conţinând Aplicaţii Avansate C.A.D. în Spaţiul Tridimensional: Lectii Video in care invatati editarea unui inversor de sens cu roti dintate, fixate pe arbori cu pene longitudinale, desenul rulmentilor ... invatati rapid si eficient sa desenati orice in spatiul 3D. Videotutoriale

Softul Educaţional dedicat disciplinelor Organe de Maşini şi Mecanisme conţine un set de 160 animaţii şi modelări3D ale diferitelor organe de masini, mecanisme, 113 modele 3D interactive, simulari ale proceselor tehnologice, aplicaţii complexe interactive.

Softul educaţional pentru Desen Tehnic este alcătuit din cca. 90 de filme avi, 40 de fişiere executabile, 90 de imagini, 150 desene dxf realizate cu programe free si 40 de desene dwg realizate de Iprotim SA, 40 de aplicaţii VRM, însoţite de un vast material teoretic 80 pagini de documente pdf. Modelare 3D, simulari.

Teste interactive pentru Desen Tehnic, teste cu raspunsuri multiple, teste cu itemi lacunari, teste de asociere, teste de identificare / asociere imagini ... peste 220 de intrebari ... teste sumative, aranjate intr-o forma atarctiva, cu un design modern. Teste computerizate.

Soft Educational Lectii Video: pentru Iniţiere şi Aprofundare Windows: Urmariti Lectiile Video în succesiunea sugerata si veti ajunge, in scurt timp, sa stăpâniţi sistemul de operare ca un profesionist, fara a mai pierde date ... Utilizati scripturi avansate, operatii complexe in sistemul de operare.Videotutoriale

Soft Educational Lectii Video: Învăţaţi să Editati Documente tip Office: Text tip Word, calcule si formule in foi tabelare tip Excel, prezentari tip Power Point, scrierea si inserarea formulelor matematice, desene, calcule, organigrame si scheme, desene 2D si 3D. Editari avansate cu Programe gratuite.Videotutoriale

Soft Educational Lectii Video: Invăţaţi cum se corecteaza o fotografie, cum se pregăteste un manual, cum creaţi un afis, o prezentare web sau tiparită, revista scolii, etc ? Procesarea Computerizata a Imaginii, aplicatii concrete cu Programe Gratuite. Videotutoriale

`Soft Educational Lectii Video: Învăţaţi să creati propriile pagini web in timp foarte scurt, invatati sa concepeti propriile pagini web, propriile structuri compacte de date html, Teste computerizate in html, personalizate pentru orice disciplina, folosind soft gratuit. Gratuit si Legal ! Videotutoriale

Soft Educational Lectii Video: Prelucrarea profesionala a imaginilor pentru web, constructia unei pagini web profesionale, animatie web - mostra aici. Dupa ce in Lectiile Video "15. Creare de Pagini Web" ati invatat bazele html, in acest set de Lectii veti aprofunda Web Designul cu ajutorul editoarelor de web si cu programe grafice profesionale, ca si Corel Photopaint, Adobe Photoshop elements. Odata cu partea a doua din acest set de Lectii Video referitoare la Web, veti sti tot ce trebuie pentru a realiza o pagina web profesionala, inclusiv animatia in binecunoscutul format flash, realizand un intreg site in acest format ..

Soft Educational Lectii Video: Lectiile Video sunt destinate acelora care nu au timp sa urmeze o facultate de profil pentru a studia principii si elemente de design, dar doresc sa eficientizeze comunicarea informatiei scrise, fie ca aceasta este sub forma unor materiale tiparite, prezentari powerpoint, documente word, reviste ale scolii, pliante, materiale pentru promovarea scolii. Principiile sunt simplu sintetizate, lectiile - usor de urmarit, iar beneficiul informational obtinut - major. Videotutoriale

O prezentare sintetica dar nu sumara asupra "Modulului 1 - Planificarea si Organizarea productiei", in format powerpoint, acoperind temele programei scolare conform curriculumului pentru liceu tehnologic nivel de calificare 3, si pentru pentru clasa a 12-a ruta directa, respectiv clasa a 13-a ruta progresiva, diverse specializari - tehnic.

Soft Educational: Un set de animatii, simulari si modelari 3D care ilustreaza sugestiv principalele fenomene, principii, procese si operatii caracteristice Tehnologiei Mecanice si Lacatuseriei, precum si Asamblarilor Mecanice, precum si planse pentru dotarea cabinetului.

Soft Educational Lectii Video Autocad 2008: Va prezentam o suita de 3 CD-uri, continand 116 Lectii Video, structurate in 3 module ( incepator, mediu si avansat ) care prezinta operatiile si tehnicile de lucru cu Autocad 2008, in mediul 2D si 3D, filmele avand subtitrare si sunet in limba romana, marirea zonelor de interes prin zoom dinamic pe parcursul lectiilor, pachete de teste, fisiere de exercitii cu stadiul initial si final, la fiecare lectie video. Videotutoriale, proiect Leonardo daVinci.

Soft Educational Lectii Video: Joomla! este un puternic instrument profesional de editare a paginilor Web, premiat in nenumarate ocazii, gratuit, cu care puteti obtine un produs de exceptie, care te ajuta sa construiesti websiteuri si alte puternice aplicatii online. Suita de facilitati cu care acest program este inzestrat, va va face munca mult mai usoara, va scuteste de invatarea html / php / asp.
Joomla! este folosita peste tot in lume, ca infrastructura, de la pagini Web personale, pana la aplicatii Web complexe. Videotutoriale

Vânzare

Reduceri de pret CD de prezentare

02.06.2011

Reduceri de pret pentru CD de prezentare

Reduceri de pret LOGO Design, Sigle

02.06.2011

Reduceri de pret LOGO Design, Sigle, Corporate Identity, in valoare de 30%

Reduceri pret desene CAD

02.06.2011

Reduceri de pret la toate tipurile de desene CAD: planuri de case vile complex comercial hotelier desen de executie de produs etc.

Promotie Spoturi Video TV

02.06.2011

Promotie importanta pentru Spoturi Video TV in valoare de 50%

promotie modelare 3D

02.06.2011

50% reduceri de pret pentru modelarile 3D, randari, filme, animatie, tur virtual arhitectura

Reduceri de pret la pagini web

02.06.2011

Reduceri de pret la toate categoriile de pagini web

Reduceri de pret SOft Educational

02.06.2011

Reduceri de pret pentru toata gama de soft educational, pachetele SOft Educational avand reduceri si mai importante. Contact: http://www.softedu.eu mariustipa@gmail.com

Parteneriat

Cursuri la distanta si design

03.04.2012

DESIGN

Web Design: Pagini web de prezentare, Catalog Pdf online, Siteuri de firma, Optimizare SEO
Print Design: Mape, Cataloage, Brosuri, Reviste, Flyere, Carti de vizita, banere, Machetare DTP
Foto Video: Fotografie si filmare pentru evenimentele, produsele si serviciile dumneavoastra
Media Design Clip video publicitar, animatie, post procesare video, Spot TV On Your Screen
3D Design: Reprezentari 3D, Randari, Animatie, Tur Virtual, Studiu de design interior / exterior
C.A.D Design.: Desen CAD/planuri pentru complex comercial, plan vila, plan casa, desen tehnic de executie
CD de prezentare: Un mod original, elegant si eficient de a va promova firma - aplicatii multimedia interactive
Logo Design Identitate completa de firma, logo, sigla, slogan, antet, mailuri personalizate

CURSURI

Training Pentru:
Utilizarea computerului si organizarea informatiilor in Windows, Internet si e-mail, Sisteme de operare, Prelucrarea computerizata a imaginii, Autocad 2D, Autocad 3D, Corel Draw, Office - Word, Excel, Operare cu programe gratuite, Migrarea de la Office 2003 la Office 2010, Migrarea de la Windows XP la Windows 7, Joomla, HTML si multe altele,
Sub Forma:
1. Training software la sediul firmei dumneavoastra, cu unul sau mai multi cursanti, perfecctionare, formare si reconversie profesionala, training in vedera sustinerii certificarii ECDL
2. Video training, Lectii Video, Cursuri Video la Distanta, pachete de soft educational
Expert Tehnic IT&C in Proiecte Europene Leonardo daVinci, Formator de Formatori Acreditat CNFPA >>