Metal Glass - Produse, oferte, noutăţi

Știri

Izolarea termica a ferestrelor este ineficienta Care sunt principalele motive.

29.01.2018

De fiecare data cand se instaleaza anotimpul rece, observam ca sistemele de inchidere si deschidere cu care este dotata locuinta nu ofera randamentul corespunzator prin faptul ca nu reusesc sa ofere o izolatie optima. Deseori, pierderile de caldura reprezinta principala cauza a unui disconfort general in locuinta proprie, care nu este de altfel dorit de vreo persoana.

Multi pornesc cu gandul ca atunci cand vor inlocui vechile ferestre de lemn vor avea parte de un grad optim de confort in locuinta proprie pentru ca acestea vor impiedica aceste pierderi, insa un procent destul de mare realizeaza ca nu s-a produs nici o schimbare vizavi de acest aspect.

Care pot fi motivele pentru care ferestrele si usile cu geam termopan nu izoleaza corespunzator nici termic, nici fonic? Haideti sa vedem care sunt principalele situatii cu care se confrunta cei care nu acorda atentia necesara alegerii unor sisteme de inchidere potrivite.

De ce nu izoleaza corect ferestrele?

Unii proprietari cred ca problemele legate de etanseitate si izolare apar din cauza faptului ca nu sunt intrebuintate corespunzator. Chiar daca si acesta reprezinta un motiv pentru care usile si ferestrele nu izoleaza corespunzator, in general cauzele sunt de alta natura.

Producatorii de ferestre si usi folosesc diverse profile in vederea realizarii acestora. Unii pun accent pe cantitate, iar altii pe calitate. Atunci cand accentul este pus pe primul aspect, in mod evident ca rezultatele nu vor fi nici pe departe cele dorite. Pentru ca anotimpul in care majoritatea isi instaleaza noi ferestre cu geam termopan este cel calduros, exista sanse destul de mari ca atunci cand se instaleaza iarna, proprietarii sa aiba parte de suprize de proportii.

Sfatul nostru este sa aveti mereu in prim plan calitatea materialelor folosite in fabricare. Desi pentru unii poate parea putin exagerat, este esential ca fiecare piesa utilizata sa prezinte o calitate inalta, sa fie rezistente si sa se se incorporeze perfect in ansamblu. Spre exemplu, atunci cand vine vorba despre productia de ferestre si usi de orice tip, indiferent ca este vorba despre cele de exterior sau de interior, ne indreptam mereu atentia catre calitate si oricine stie ca pe langa profil, trebuie sa acordam o atentie sporita si pieselor pe care le folosim.

Multi utilizatori sunt de parere ca daca un producator ofera ferestre cu profil Rehau sau Gealan acest lucru este suficient pentru a le garanta calitatea. Acestia pierd din vedere ca si sticla, armatura metalica, sistemul de feronerie si garniturile au un rol de indeplinit. De fapt, este suficient ca una dintre acestea sa prezinte o calitate sub nivelul asteptarilor pentru ca nivelul de confort asigurat sa aiba de suferit.

Atunci cand diferenta de preturi dintre ferestrele si usile produse de doua societati diferite este mult prea mare si chiar dubla, utilizatorii trebuie sa se intrebe care este motivul pentru care aceasta exista. Chiar daca de multe ori se intampla ca problema sa fie legata de corectitudinea producatorilor, in general aceasta diferenta exista pentru ca piesele componente sunt de o calitate mai inalta sau mai proasta, deci si costul final va fi mai mic sau mai mare.

Aparitia condensului dupa instalarea sezonului rece indica faptul ca pot fi probleme in ceea ce priveste etansarea dintre toc si cercevea sau dintre fereastra si zidarie, respectiv probleme de calitate ale geamului termoizolator.

De asemenea, atunci cand armatura metalica folosita va fi subtire, in mod evident aceasta va face ca profilul sa se curbeze mai usor. Daca garnitura folosita nu este cea mai buna si feroneria nu are un numar necesar de puncte de inchidere, tamplaria PVC nu va etansa corect si se vor produce curentii de aer, implicit pierderile de caldura.

Chiar daca toate aceste probleme pot fi remediate pana la un anumit punct cu ajutorul unui service profesionist, de preferat ar fi ca inca de la inceput sa fie alese ferestrele si usile ce prezinta o calitate optima. In acest sens, va asteptam in cadrul paginii noastre metalglass.ro cu o varietate de modele de sisteme de inchidere de calitate, ce prezinta o rezistenta crescuta si sunt capabile sa ofere intotdeauna randamentul dorit.

Articole

Sfaturi impotriva condensului geamurilor de termopan

29.01.2018

La ora actuala, atat usile, cat si ferestrele cu geam termopan sunt privite ca o necesitate si nu doar ca un moft, asa cum se intampla in anii din urma. Majoritatea proprietarilor de astfel de elemente vitale ce asigura confortul optim al unei locuinte, incaperi sau spatiu intampina o problema destul de grava, si anume condensul.

Ce reprezinta de fapt condensul?

Ca si proces fizic, acesta este reprezentat de trecerea vaporilor sau gazului in stare lichida. In cazul ferestrelor sau usilor termopan, daca temperatura sticlei scade sub temperatura punctului de roua, atunci vaporii de apa ce se gasesc in aer vor condensa sub forma de picaturi pe suprafata mai rece obiectului respectiv. In functie de umiditatea din aer depinde si dimensiunea picaturilor de apa. De exemplu, daca aerul este mai cald, poate retine vaporii de apa in cantitate crescuta. Este binecunoscut si termenul de aer saturat in cazul in care limita cantitatii de astfel de vapori este depasita.

Daca va intrebati de unde provin vaporii de apa care duc la formarea condensului, atunci in continuare va oferim cateva exemple ce contribuie la aparitia acestuia:

Respiratia persoanelor din acea incapere

Aburii provocati de gatit sau aparatul de gatit in sine

Din procesul de spalare (apa fierbinte este factorul care contribuie in acest sens)

Sistemul de incalzire

Plantele din incaperea respectiva

Materialele folosite in cladirile noi (aici se includ cimentul, gletul, adezivii, caramizile sau lemnul, dar si alte materiale)

Care sunt principalii factori care produc condensul in cadrul unei incaperi?

In ceea ce priveste producerea condensului in interior, exista trei factori esentiali care se manifesta in acest sens:

Valoarea de vapori de apa pe care o contine aerul: acest factor poate fi cu usurinta controlat de proprietari sau de cei care se confrunta cu efectele nefaste ale condensului prin asigurarea unei ventilatii eficiente in cadrul incaperii

Valoarea temperaturii din incapere: in cazul in care sesizati aparitia condensului, atunci puteti asigura o temperatura mai crescuta in interior comparativ cu cea exterioara, pentru a se retine o cantitate de vapori de apa mai mare, fara producerea condensului

Valoarea temperaturii exterioare: acest aspect nu poate fi controlat, intrucat conditiile meteo difera de la sezon la sezon si de la zi la zi. Singurul aspect asupra caruia se poate actiona tine de temperatura interioara mai crescuta comparativ cu cea exterioara.

Profilele PVC din componenta ferestrelor cu geam termopan sunt special concepute, datorita calitatilor izolante, sa asigure reducerea pierderii de caldura din interior spre exterior, insa in cazul in care se identifica aparitia condensului, primul pas in combaterea sa tine de localizarea exacta a acestuia, astfel:

Daca se observa aparitia condensului intre foile de geam atunci cu siguranta este vorba despre o defectiune legata de etansarea pachetului termopan

Daca suprafata dinspre camera a geamului este afectata de condens atunci trebuie sa va sesizati ca temperatura suprafetei geamului este prea joasa comparativ cu vaporii de apa din incapere

Cum se reduce eficient condensul?

Atunci cand condensul se formeaza pe acea suprafata din interiorul incaperii, acesta se poate reduce prin:

Asigurarea ventilatiei naturale sau artificiale in acea camera

Orificiile de ventilare ale peretilor trebuie instalate sau curatate, dupa caz

Instalarea de hote deasupra aparatelor care produc aburi (de exemplu: aragazele)

Etansarea si mentinerea inchisa a usilor interioare

Cresterea usoara a temperaturii din incapere

Prezenta unei surse permanente de incalzire in casa in cazul sezonului rece

Achizitionarea de radiatoare si pozitionarea acestora sub ferestre atunci cand este nevoie sa se pastreze temperatura geamului interior la un nivel echilibrat

In cazul in care nu reusiti sa reduceti condensul, este nevoie sa apelati la serviciile unui profesionist care sa se poata ocupa de reparatiile necesare ferestrelor cu geam termopan.

Parteneriat

Parteneri pentru livrare şi montare tâmplărie PVC

29.01.2018

Căutăm parteneri pentru livrare şi montare ferestre şi uşi cu profile PVC Gealan în localităţile: Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Târgu Neamt, Botosani, Camplung, Vatra Dornei, Radauti, Pascani si Iasi.