H&DMARK SRL - Produse, oferte, noutăţi

Articole

Semnificatia marcajelor M.I.D (de pe ruletele cu lest)

acum 10 luni

-in conformitate cu Directivei CE 22 / 2004 (M.I.D), actualizata prin Directiva CE 32 / 2014 (M.I.D)-

   Incepand cu anul 2007, prin aderarea Romaniei la Comunitatea Europeana, omologarile obtinute de un aparat de masura intr-un stat membru al Comunitatii sunt valabile si in Romania.

   In prezent este in vigoare directiva 32/2014 a Comunitatii Europene (directiva MID), data in scopul liberei circulatii a aparatelor de masura in toate statele comunitatii. In esenta, producatorii trebuie sa fie verificati de organisme de control din cadrul Comunitatii Europene si primesc dreptul de a produce (si comercializa in toate statele comunitatii). Acest lucru este marcat pe panglica ruletei, intr-un fel standardizat si usor de recunoscut.

  Acest lucru certifica faptul ca produsul intruneste normele Comunitatii Europene si poate fi folosit pentru masurarea bunurilor care sunt comercializate catre populatie.

​   Un aparat astfel marcat se considera agreeat in anul fabricatiei si in anul urmator, dupa aceasta ruletele urmeaza sa fie reverificate metrologic la intervale de cate 2 ani.

   Marcajele au urmatoarea semnificatie:

   CE - simbolul Comunitatii Europene

   M17 - marcajul M.I.D - litera "M" urmata de ultimele 2 cifre ale anului productiei

   0445 - un cod de ordine al organismului care a verificat producatorul si a acordat dreptul de a aplica marcajul

   Alte marcaje obligatorii sunt : lungimea panglicii (in metrii), forta de tensionare (in [N]), temperatura de referinta, clasa de precizie si numele producatorului, tara de origine.

   !!  Pentru mai multe informatii sau echipamente ne puteti contacta la e-mail: office@hdmark.ro