Asociatia Operatorilor Si Prestatorilor Din Industria Serviciilor de Curatenie Si Conexe - Produse, oferte, noutăţi

Știri

CleanInfo Days Workshop 2015

03.09.2015

CleanInfo Days Workshop 2015 se va desfasura in Constanta, Romania, intre 05 ? 06 Noiembrie, este organizat de ?Asociatia Operatorilor si Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curatenie si Conexe? impreuna cu Biblioteca Judeteana "IOAN N. ROMAN" Constanta

Sectia I. Echipamente si tehnologii noi

TEMATICA

Tematica de interes pentru prezentare include, dar nu este limitata la:

I.1. Igiena si produse chimice profesionale si domestice

Echipamente si accesorii pentru ingiena, curatenie si igienizare; Detergenti profesionali pentru curatenie si desinfectanti; Agenti chimici si tehnologii; Detergenti si dezinfectanti pentru uz domestic; Produse pentru intretinerea materialor textile; Produse de hartie; Carucioare pentru materiale si curatenie.

I.2. Curatenie industriala

Echipamente pentru curatenie exterioara; Echipamente pentru colectarea gunoiului; Echipamente pentru filtrarea si purificarea apei si aerului; Unitati pentru spalatorii auto; Echipamente pentru spalat geamurile.

I.3. Curatatorii chimice si spalatorii de textile

Masini pentru curatatorii; Echipamente pentru spalatorii; Echipamente de calcat si finisat; Generatoare de aburi.

I.4. Curatenie profesionala si intretinere
Masini pentru curatenie in interiorul cladirilor, Aspiratoare praf/lichid, Masini pentru spalat pardoseli textile; Mop-uri; Lavete; Bureti, Pad-uri.

Sectia II. Furnizori de servicii de curatenie

TEMATICA

Tematica de interes pentru prezentare include, dar nu este limitata la:

II.1. Curatenia si igiena in unitatile sanitare

Metode noi si revizuite, etape de curatenie si igiena in unitatile sanitare; Furnizorii de servicii de curatenie si controlul igienei in unitatile sanitare.

II.2. Curatenia intr-o scoala sanatoasa

Produse si practici pentru un mediu sanatos in scoli.

II.3. Curatenie in muzeu (unitati de cultura)

Alternative pentru curatenie in muzee si a spatiilor de vizitare.

II.4. Curatenia hoteliera

Igiena su curatenia in unitatile hoteliere

II.5. Curatenia in industria alimentara

Curatenia si dezinfectarea in industria de prelucrare a produselor alimentare

Sectia III. Domenii incrucisate

Uniforme si echipamente de protectie; Intretinerea tehnica a echipamentelor; Property management; Managementul curateniei in unitatile hoteliere; Managementul curateniei cladirilor; Managementul curateniei in unitatile sanitare; Desinfectie, Desinsectie, Deratizare; Reciclarea deseurilor.

CleanInfo Days Workshop 2015 reuneste directori de companii, proprietari si profesionisti in afaceri de alimentatie publica si hoteluri, din domeniul curatatoriilor chimice, spalatorii de textile si curatenie profesionala, complexe sportive, SPA si fitness, facilitati medicale, mall-uri si supermarket-uri, centre de afaceri, gari de trenuri, aeroporturi, dealearii si service-uri auto, asociatii si altii

Lucrarile

Depunerea lucrarilor online

1. Perticipantii sunt incurajati sa transmita lucrarile online la urmatoarele adrese office@aopiscc.ro si (sau) asociatiecuratenie@gmail.com , indicand numarul temei. Incurajam participarea la mai mult de o tema.

2. Lucrarile (.doc sau .docx) vor fi scrise in engleza (sau romana) pe format A4, cu margini 2,5 cm peste tot, utilizand ?Times New Roman?, 12 points, cu un singur paragraf intre randuri.

3. Titlul va fi scris cu majuscule, boldat, centrat, urmat de un spatiu liber.

4. Numele autorilor va fi scris cu majuscule, centrat, urmat de un spatiu liber. Afilierile diferitilor autori vor fi numerotate sperscript. Autorul care sustine lucrarea va fi subliniat.

5. Afilierile vor fi scrise cu litere mici, italic, centrat.

6. Textul lucrarii va fi ?justified?.

7. Este incurajata utilizarea figurilor, trimiterilor si multumirilor in lucrari.

Inregistrarea

In vederea incurajarii participarii unui numar mare de delegati Comitetul de organizare a facut eforturi pentru a mentine preturile scazute. Taxa de inregistrare acopera o mapa (care contine: programul, cartea cu lucrari a CleanInfo Days Workshop 2015 (in format electronic), pix, notes si material publicitar al sponsorilor), pauzele de cafea, Well Come Party (in seara zilei de miercuri 04.11.2015 ? pentru o persoana), Business Party (in seara zilei de joi 05.11.2015 ? pentru o persoana) si spatiu interior neamenajat (doar suprafata fara pereti).

Taxa este in valoare de 900 lei pana la data de 16.10.2015 si 1.200 lei dupa 16.10.2015 dar nu mai tarziu de 30.10.2015.

Concert de Craciun

03.12.2014

Dragi prieteni,

Sunteti invitatii nostrii la ? Concertul de Craciun ? organizat la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta in ziua de joi 18.12.2014 la orele 18,30.

Produs in Romania!

04.02.2014

Statie self service cu 4 posturi de spalare. Camera tehnica, pompa, ventile, racorduri, conexiuni, automatizare.... totul gandit, proiectat, si asamblat in Romania.

Felicitari SC RIVER COMPANY SRL!

Concert de Craciun marca "Radu Ciorei"

02.12.2013

Aroma de brad, portocala, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarna sa va umple inimile de bucurie si sufletele de liniste.
Sarbatori Fericite!
Va ureaza A.O.P.I.S.C.C. si partenerii nostrii.

Cleaning Show 2014!

28.10.2013

Cea mai mare expozitie destinata curateniei profesionale, industriale si domestice din Romania se va desfasura intre 11-14 iunie 2014, la Romexpo, pavilion C1!
Cea de-a cincea editie a Cleaning Show si-a propus sa depaseasca cifrele inregistrate in anii trecuti si sa ofere cele mai bune oportunitati de afaceri. Asadar, daca produsele tale se regasesc in tematica expozitionala si daca esti pregatit sa-ti intampini clientii cu cele mai bune oferte, inscrie-te la Cleaning Show 2014
Evenimentul reuneste cei mai importanti producatori si distribuitori de echipamente pentru curatenia profesionala, precum si furnizori de servicii din acest domeniu. Vor avea loc lansari in premiera si prezentari ale echipamentelor si tehnologiilor avansate care revolutioneaza atat piata autohtona, cat si cea straina, iar eficienta exponatelor va putea fi analizata atent de vizitatorii interesati de achizitie in cadrul unor evenimente spectaculoase, organizate in acest scop.
http://cleaningshow.ro/


https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Operatorilor-din-Industria-Serviciilor-de-Curatenie/448594725211557

http://asociatiecuratenie.blogspot.ro/

Primul centru de consiliere si informare

12.10.2013

Asociatia Operatorilor si Prestatorilor din Industria Serviciilor deCuratenie si Conexe (AOPISCC), avand ca scop fundamental constientizarea publica a contributiei industriei, atat pentru mediu cat si pentru economie, precum si incurajarea si promovarea cresterii gradului de sanatate si igiena a standardelor generale de curatenie atat in sectorul public cat si in cel privat, deschide primul centru de consiliere si informare, in domeniul Curatenie si Igiena.

Utilizare detergent FC400

19.09.2013

In fata unor reprezentanti de seama din industria de curatenie, pregatiti sa impartaseasca din cunostiintele si experienta lor, scoala de curatenie Clean Me isi doreste sa prezinte o gama cat mai larga a ceea ce presupune aspecte si tehnici care ii vor ajuta pe cursanti sa inteleaga domeniul de curatenie si igiena.

Partenerii A.O.P.I.S.C.C. prin programul Clean Me! te invata ca igiena si curatenia sunt operatiuni meticuloase unde fiecare etapa completeaza o alta avand ca rezultat o imagine memorabila, dand nastere unei identitati personale, influentand chiar si perceptia colaboratorilor tai.

http://www.youtube.com/watch?v=NFUWorsVX04

http://asociatiecuratenie.blogspot.ro/

Articole

Curatenia este o activitate complexa!

27.11.2016

De ce sa te implici in activitatea de curatenie in Romania?

De ce te-ai nascut in Romania?

De ce ai venit la facultate?

Esti pasionat de ceea ce faci?

Minunat!

Te-ai gandit pe ce scaun te-ai asezat, pe ce pat dormi si pe ce paviment calci, chiar in acest moment?

Un exercitiu de imaginatie sau sa reflectam putin asupra acestui subiect.

Sa ne intrebam mai intai cine a avut ideea, cine le-a inventat. Apoi sa refacem imaginar procesul de productie si sa ne intrebam cine a curatat in jur, cum au procedat si evident fara a afecta mediul inconjurator.

De ce va scriu acum pe acest subiect?

Am vizitat in cursul zilei de ieri un camin studentesc, o cladire cu 20 de camera si spatii comune, bai, bucatarie, spalatorie,casa scarii si curte. Am ajuns acolo in incercarea de a gasi solutii impreuna cu proprietarul. Plosnita s-a stabilit comod, a invadat spatiul si trebuie sa facem ceva…Nu pot sa vand solutia ca un medicament, asa ca, m-am deplasat personal si am incercat sa inteleg.

Sunt absolvent de chimie si am descoperit ca pot sa fiu medic si farmacist in acelasi timp. Daca medicul are grija de suprafata corpului, farmacistul ofera remediul, am descoperit ca dobandind cunostinte in domeniul chimiei poti sa transformi o meserie pierduta, in pasiunea de a vindeca, de a oferi solutii. Ne ocupam de apa, aer, sol, vorbim mai mult decat despre o suprafata, vorbim de felul in care poti sa oferi solutii, intelegand cum s-au format lucrurile, cum sa protejezi, cum sa reduci riscul.

Oare “chimia” ca stiinta aplicata nu reprezinta, nimic?

20 de camera si 30 de studenti in cladire, fiecare pasionat de ceva, fara a se gandi mai departe de locul pe care-l ocupa…si rezultatul?

Am ramas contrariata de indiferenta lor fata de locul pe care pasesc, de aerul pe care-l respira, de suprafata pe care lucreaza si  de locul unde mananca.

Nu am in minte decat intrebari. De ce?, Dar cine sunt cei care trebuie sa faca? Oare cunosc riscul la care se expun? De ce traiesc asa, pentru ca nu este proprietatea lor?  Astazi ocupa un loc, maine altul si totusi…Nu exista forta sa ne implicam, sa facem locul mai bun, mai sanatos?

Asumarea responsabilitatii, implicare. CURATENIA INCEPE DE LA NOI!

 

Parteneriat

Chestionar privind Programul de Dezvoltare in domeniul curateniei în România 2017

15.01.2017

„Nivelul de sănătate atins trebuie să-i asigure omului o stare fizică și psihică pentru a putea deveni productiv și folositor ” Organizatia Mondiala a Sanatatii

 

 

 

Chestionar privind Programul de Dezvoltare in domeniul curateniei în România 2017

 

 

În contextul demersurilor inițiate de către Asociatia Operatorilor si Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curatenie si Conexe  pentru domeniul  curatenie/ igienizare/dezinfectie/dezinsectie/deratizare, avand la baza obiectivele de dezvoltare durabila ale Organizatie Mondiale a Sanatatii, va solicitam sprijinul si va rugam sa ne raspundenti intrebarilor de mai jos pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare a sectorului, identificarea nevoilor pentru a fi abordate prin Programul de Dezvoltare 2017.

 

Obiective:

-          Incurajarea transferului de cunostinte si a inovarii in curatenie/igienizare/dezinfectie;

-          Cresterea competitivitatii tuturor tipurilor de procese, activitati, actiuni ce tin de domeniul curatenie si promovarea tehnologiilor inovatoare, a solutiilor sustenabile, ecologice, biodegradabile pentru o dezvoltare durabila;

-          Trasabilitate in industria de curatenie, ciclul de viata al produselor si proceselor de curatenie;

-          Promovarea organizarii activitatilor de curatenie, inclusiv a sectoarelor de productie si comercializare a produselor si serviciilor de curatenie, evaluarea si gestionarea riscurilor;

-          Promovarea utilizarii eficiente a resurselor ( apa, aer, sol) si sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii reduse de carbon si rezistenta la schimbarile climatice, consolidarea ecosistemelor;

-          Promovarea utilizarii eficiente a resursei umane prin incluziune sociala, reducerea saraciei si a dezvoltarii economice;

-          Date de identificare respondent: ....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

1.     Vă rugăm să ne precizați ce structură asociativă reprezentați:

-          Producator de detergenti 

-          Importator de detergenti         

-          Importator de echipamente de curatenie ( masini de spalat pavimentul, aspiratoare, etc.)

-          Producator de articole din hartie ( hartie igienica, hartie de ambalat, prosoape din hartie, etc)

-          Importator de articole din hartie ( hartie igienica, hartie de ambalat, prosoape din hartie, etc.)

-          Producator de articole din polietilena ( saci de menaj, canistre, flacoane, pahare, farfurii, tacamuri, caserole de unica folosinta, ustensile de curatenie,etc.)

-          Importator de articole din polietilena ( saci de menaj, canistre, flacoane, pahare, farfurii, tacamuri, caserole de unica folosinta,ustensile de curatenie,  etc.)

-          Producator de articole de curatenie din material textile ( lavete, mopuri, prosoape, etc.)

-          Importator de articole de curatenie din material textile ( lavete, mopuri, prosoape, etc.)

-          Importator/Producator de masini de spalat  vase

-          Importator/Producator de masini de spalat rufe

-          Prestatori de servicii de curatenie

-          Producator de articole de protectie a muncii ( salopete, manusi, combinezoane,etc)

-          Importator de articole de protectie a muncii (salopete, manusi, combinezoane,etc.)

-          Altele…………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

2.     Vă rugăm să ne precizați care este disponibilitatea dumneavoastra de a participa activ in Programul de Dezvoltare in domeniului curateniei 2017.

-          Membru activ AOPISCC 

-          Participant in cadrul  grupului de lucru 

-          Independent 

-          Alta forma de implicare:…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

3.     Va rugam sa ne transmiteti punctul de vedere cu privire la conditiile generale aplicate masurilor de dezvoltare :

 

Suprafaţa Romaniei este de 238.391 km2 şi cuprinde: 61,3% teren agricol (cca. 14,6 mil. ha, din care 64,2% teren arabil, 32,9 % păşuni şi fâneţe naturale şi 2,7% plantaţii de pomi şi vie); 28,3% păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră; 10,4% suprafaţa construită a localităţilor, ape, drumuri, căi ferate şi terenuri neproductive (INS Tempo Online, 2012).

Din suprafaţa totală a ţării, circa 87,1% reprezintă spaţiul rural (conform definiției din legislația națională) format din comune, ca unități administrativ teritoriale împreună cu satele componente, iar pe acest teritoriu locuia 45,0% din populația României în anul 2012.

Repartizarea pe zone geografice este echilibrată: 33% zona de câmpie (până la 300 m altitudine), 37% zona colinară (300-1000 m) şi 30% zona montană (peste 1000 m altitudine).

Conform Nomenclatorului Unităţilor Teritoriale Statistice (NUTS) structura teritorială a României, asimilabilă NUTS, este:

• NUTS I: România;

• NUTS II: 8 regiuni de dezvoltare, cu o populaţie medie de 2,67 mil. locuitori pe regiune;

• NUTS III: 42 judeţe, care reflectă structura administrativ-teritorială a ţării;

• NUTS IV: nu se folosește[1], deoarece încă nu s-au realizat asocieri de unităţi teritoriale;

• NUTS V: 320 municipii și orașe, 2.861 comune cu 12.957 de sate (Anuarul statistic, 2012).

 

 

3.1) Identificarea tuturor agentilor economici activi si repartizarea acestora pe regiuni conform Nomenclatorului Unitatilor Teritoriale Statistice (NUTS):  Obiectivul general al acestei masuri este de a aduce valoarea adăugată reală și de a îmbunătăți calitatea Programului de Dezvoltare si de a furniza judecati de valoare si recomandari privind aspectele programei, de catre experti independent de cei implicati in program. ( Va rugam sa bifati regiunea unde sunteti arondat ca agent economic activ- Sediu social si Punct de lucru)

 

- Regiunea Nord-Vest- 42, 33%,

- Centru- 45, 00%,  

-  Nord-Est-29,33%

-  Sud-Est-37,67%  

-      Sud –Muntenia-39,33%  

-      Sud- Vest Oltenia-35,67% 

-      Vest-52%  

-      Bucuresti-Ilfov-113% 

 

Pentru mai multe puncte de lucru:  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

3.2) Care este opinia dumneavoastra cu privire la indicatorii relevanti pentru Programul de Dezvoltare in domeniul curateniei ?

 

- Evaluarea necesitatilor  

- Rata de ocupare a populatiei pe activitate economica ( populatie, structura pe varste, rata somajului) 

- Stimularea productiei si cresterea ratei dezvoltarii activitatii independente, crearea de noi IMM-uri cu activitati de curatenie   

-    Populatie, Teritoriu si PIB/cap de locuitor- potential de dezvoltare in zona rurala

-   Structura populatiei ocupate pe sectoare la nivel national ( zona rurala, zona urbana )

-      Rata de abandon scolar  

-     Înfiintarea centrelor de instruire cu profil curatenie/igiena/dezinfectie pentru imbunatatirea proceselor, reducerea riscurile si asumarea responsabilitatii celor direct implicati, crearea de noi locuri de munca 

-  Migratia neta, stabilitate la locul de munca, crearea de locuinte de serviciu, eradicarea saraciei  

-  Îmbunătățirea condițiilor de muncă și a productivității 

-  Aria de raspandire a tehnologiei, inovatiei specifice domeniului curatenie. Ponderea in mediul urban si rural 

-  Numarul de companii care activeaza in domeniul curatenie (importatori, distribuitori, producatori, prestatori) si potentialul de crestere economica 

-  Utilizarea produselor ecologice si rolul agentului economic prestator de servicii de curatenie in contextul dezvoltarii agriculturii ecologice 

-  Cresterea valorii adaugate prin inovatie, sustenabilitate 

-  Disponibilitatea unei piete aflata in plina dezvoltare, care ar putea fi exploatata controlat  

-  Alti indicatori pe care ii considerati relevanti in Programul National de Dezvoltare: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

4.  Cat de importante sunt programele de informare, constientizare acordate prin Programul de Dezvoltare agentilor economici la nivel teritorial si atentia asupra potentialului de dezvoltare economica, impactul asupra mediului ?

-                    Putin important 

-                    Foarte important  

-                    Doresc sa particip activ in programul de informare si constientizare 

-                    Nu sunt interesat  

 

5.  Cum evaluati cresterea economica prin contributia domeniului curatenie, avand in vedere urmatoarele:

5.1"Creșterea cererii internaționale pentru locații turistice curate si caracterizate de posibilitatea practicării ecoturismului (cu specific cultural și de mediu), produse de curatenie ecologice, practici de curatenie sustenbile".

 

-                            Putin important:

-                    Foarte important  

-                    Doresc sa particip activ in programul “achizitii verzi” 

-                    Nu sunt interesat  

 

Va rugam motivati………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………

5.2 Dezvoltarea centrelor de informare in domeniul curatenie/igiena/dezinfectie/mediu/sanatate pentru obținerea unei surse de venituri alternative, sau crearea de noi locuri de munca, eliminarea abandonului scolar, eradicarea saraciei, incluziune sociala, locuinte de serviciu. Creșterea eficienței actorilor locali ca rezultat al sprijinului acordat prin Programul de Dezvoltare.

 

-                     Putin important 

-                    Foarte important  

-                    Doresc sa particip activ in programul “ Informare si constientizare in domeniul curateniei” 

-                    Nu sunt interesat  

 

Va rugam motivati………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………….

5.3 Cum apreciati gradul de  conștientizare  în rândul consumatorilor de la nivel local cu privire la conexiunea existentă între produsele de curatenie, starea mediului și starea de sănătate?

 

-                    Scazut 

-                    Mediu  

-                    Crescut 

-                    Nu sunt interesat  

 

 

• 5.4. Cum apreciati cererea consumatorilor pentru dezvoltarea educației “Scoala de 7 stele” privind produsele de curatenie, sănătatea și de mediu, sprijin real prin Programul de Dezvoltare in reducerea abandonului scolar timpuriu si infrastructura sociala?

 

-                    Foarte important 

-                    Putin important  

-                    Deloc 

-                    Doresc sa particip activ la toate programele de dezvoltare a educatiei  Scoala de 7 stele privind produsele si serviciile de curatenie  

 

5.5. Cum evaluati importanta produsului de curatenie/igiena/dezinfectie/dezinsectie/deratizare si a prestatorului de servicii de curatenie in contextul “impactul asupra calitatii aerului, managementul deseului, managementul apei potabile, managementul apei de imbaiere si a apei uzate, calitatea terenului agricol” ?

 

-                    Foarte important 

-                    Putin important  

-                    Deloc 

-                    Doresc sa particip activ la toate programele de dezvoltare a educatiei  privind impactul asupra mediului  

 

Se considera că informațiile furnizate reprezinta suportul oferit cu privire la modul în care vor fi abordate etapele pentru a îmbunătăți calitatea Planului de Dezvoltare 2017.

• Suportul de pregătire si implicare prin consolidarea capacității actorilor locali, modul în care principalele categorii de actori cheie interesaţi vor fi identificaţi și implicaţi.

 

• Sprijin în etapa de elaborare sau promovarea unei analize exacte a nevoilor de inovare și a posibilelor motoare de dezvoltare la nivel local, cu stabilirea de obiective și indicatori clari, construirea unui sistem simplu de monitorizare și auto-evaluare a propriilor sale activități încă de la început.

 

 Definirea zonele eligibile și populația zonei cu potential, colectarea de indicatori și informații (completarea datelor cantitative de bază, cu o evaluare calitativă și studii de caz), pentru a asigura o monitorizare adecvată a activităților.

 

 

Alte propuneri:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Vă rugăm să ne transmiteți (office@aopiscc.ro) disponibilitatea dvs. de a participa, prin completarea chestionarului pana la data de 01.02.2017, urmand a fixa o data, de comun acord, pentru a dezvolta acest subiect.

 

Data completarii….

 Reprezentat autorizat

….

AOPISCC, partener in 2014!

27.04.2014

Asociatia Operatorilor si Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curatenie si Conexe (AOPISCC) este prezenta in calitate de partener la editia din acest an a targului de curatenie profesionala, industriala si domestica! Infiintata in urma cu cativa ani, societatea se concentreaza pe promovarea industriei de profil din Romania si sustine activ cresterea gradului de curatenie, atat in sectorul public, cat si in cel privat. La Cleaning Show vin pentru a lansa noi programe menite sa ajute la dezvoltarea acestui sector. Marius Belc, presedinte AOPISCC a raspuns la cateva intrebari din partea organizatorilor si a dezvaluit o parte din surprizele pregatite.

http://cleaningshow.ro/presa/newslettere/69-aopiscc,-partener-in-2014.html