AlbaCarolinaTV - Produse, oferte, noutăţi

Articole

Luna Naţională de Prevenire a Cancerului

09.02.2018

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Alba organizează în februarie, ”Luna Naţională de Prevenire a Cancerului”, mai multe activităţi educativ-preventive ce au ca scop creşterea gradului de conştientizare şi reducerea mortalităţii prin cancer.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Compartimentul Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Alba şi va consta în activităţi de informare, educare, comunicare în comunităţile cu asistenţă medicală comunitară precum şi mese rotunde, workshop-uri cu profesioniştii din sănătate, acţiuni publice şi distribuire de materiale informative.

“Verde” pentru KRONOSPAN! A primit autorizaţia de marire a producţiei de formaldehidă

Scopul campaniei Luna Naţională de Prevenire a Cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg şi prin impulsionarea autorităţilor de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Luna Naţională de Prevenire a Cancerului explorează acţiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieţi, pentru a atinge echitate în îngrijire, făcând o prioritate din lupta împotriva acestei boli.

Real risc – Formaldehida este cancerigena

Aşa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor şi comunităţilor.

Oraşul meu povestit: SEBES – Poluarea aerului = cancer

De Ziua Internaţională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, se solicită decidenţilor din sistemele medicale, părinţilor, familiilor şi comunităţilor să pretindă guvernelor să colaboreze cu organizaţiile neguvernamentale şi comunităţile locale, pentru a asigura tratament şi îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer.

Scopul Campaniei este “Acces universal mai bun la tratament pentru copiii şi adolescenţii cu cancer”. Mesajul-cheie este “Copiii merită ce este mai BUN!”.

Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizaţie Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10 ani

În România, Campania “Luna Naţională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Protest online împotriva Kronoşpan

Colaboratorii DSP Alba sunt 37 unităţi administrativ teritoriale cu asistenţă medicală comunitară, OAMGMAMR filiala Alba, medicii de familie din judeţ, medicii din reţeaua de medicină şcolară, ambulatoriile de specialitate din şapte spitale, asociaţii profesionale (Colegiul Medicilor Alba, Asociaţia Naţională a Medicilor de Familie filiala Alba, Asociaţia Medicilor de Familie Asclepios), cabinetele de planificare familială şi Farmacia Vichi Farm Alba Iulia.