Primaria Municipiului Slobozia

Denumire:
Primaria Municipiului Slobozia
Adresă:
Str. Episcopiei Nr.1
Localitate:
920023 Slobozia
Judeţ:
Ialomita
Telefon:
0243-207130
Fax:
0243-212149
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Municipiul Slobozia se găseşte în partea de SE a României, la cca. 120Km Est de Bucureşti, capitala ţarii, şi cca.150Km
Vest de Constanţa, important port la Marea Neagră.
Poziţia geografică este : 440 33' Lat.N, 270 20' Long.E, timpul GMT +2.
Clima zonei este temperat-continentală, uşor excesivă.
Suprafaţa totală a municipiului este de 13.287 ha, din care 11.987 ha în extravilan şi 1300 ha în intravilan.
În forma administrativă actuală, municipiul Slobozia se compune din oraşul Slobozia şi cartierele Bora şi Slobozia Noua.
Populaţia municipiului la ultimul recensământ(2002) a fost de 52.710 locuitori.
În Slobozia exista 18.072 locuinţe, 10 grădiniţe, 8 şcoli, 6 licee, 1 şcoală postliceală, un spital cu 600 de paturi, diferite aşezăminte de cultură.
Municipiul Slobozia găzduieşte Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.
Activitatea preponderenta în zona este agricultura şi prelucrarea produselor agricole, industria uşoară.

Publicaţi imagini
Profil lung
Pentru populatia municipiului au fost construite, incepand cu 1968, blocuri de locuinte, distrugandu-se, din pacate, aproape intreg oragul vechi, inclusiv cladiri solide si reprezentative, aspectul actual fiind, practic, complet nou.
Slobozia isi are, insa, ca orice asezare omeneasca, propria sa viata, iar locuitorii sai beneficiaza de facilitatile unui oras modern: acesul la educatie si cultura, ingrijirea sanatatii si posibilitati de petrecere a timpului liber i.
In Slobozia functioneaza un spital cu 600 de paturi, doua policlinici, dispensare si cabinete medicale. Pentru copii si tineri exista gradinite si scoli, patru licee , precum si sali de sport si stadion. Pentru cei ce doresc sa se destinda si sa se informeze le stau la dispozitie Muzeul Judetean, cu spatii expozitionale de etnografie, arta, arheologie, istorie, Biblioteca judetena, Muzeul Agriculturii, Casa de Cultura a Sindicatelor. Anual se organizeaza festivaluri si concursuri de muzica si teatru.
In 1990 a fost inaugurat Centrul Cultural purtand numele celebrului dirijor si compozitor Ionel Perlea, fiu al Ialomitei. Acest edificiu cuprinde sali de expozitie si spectacole, librarii, institutii culturale. In anul 1999 Centrul Cultural Ionel Perlea a intrat in circuitul UNESCO.
Cultele religioase se bucura de libertate deplina. Exista mai multe biserici si catedrale ale diferitelor culte.Un eveniment important s-a derulat in 1993: infiintarea la cererea clerului si credinciosilor , a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, cu sediul la Slobozia, ca o recunoastere a rolului jucat de-a lungul secolelor de Manastirea Sfintii Voievozi in pastrarea traditiilor crestin-ortodoxe.
Desi Slobozia nu este un oras turistic, beneficiaza de vecinatatea statiunii Amara, ca si de pozitia sa pe drumul european E60 spre litoralul Marii Negre. Hotelurile si restaurantele, popasurile turistice de pe sosea, au sporit gradul de activitate pentru turism.

Cuvinte cheie:

Invatamant, Turism, Cultura, Primarii, Consiliu Local, Spitale, Gaz, Canalizare, Monumente, Investitii, Viceprimar, Hotarari, Populatie, Cetateni

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Primaria Municipiului Slobozia!

Împărtășește-ți experiența!