Scoala Militara de Maistrisi Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab i, Piteşti

2 Păreri
Scoala Militara de Maistrisi Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab i
Str.Trivale Nr. 16
Piteşti
Argeş
0248.215900
0248.214691
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ?BASARAB I? are o bogată tradiţie în învăţământul militar românesc, pregătind numeroase generaţii de cadre militare.

În baza Ordinului Ministrului Forţelor Armate din 23.07.1960 s-a înfiinţat Şcoala Militară de Subofiţeri Tancuri şi Auto prin unirea Scolii Militare Subofiţeri Tancuri din Tîrgovişte cu Şcoala Militară Subofiţeri Tehnici Tancuri din Mizil şi cu Şcoala Militară Tehnică Auto din Craiova. Începând cu data de 01.12.1964, şcoala îşi schimbă denumirea în Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Tancuri şi Auto.
Ridicarea pe o treaptă calitativ superioară a procesului de formare a subofiţerilor şi maiştrilor militari ca luptători, specialişti militari în armă/specialitate militară, conducători, educatori şi cetăţeni cu pregătire postliceală, în măsură să acceadă succesiv pe o treaptă superioară a carierei militare.


Profil lung
Conform Deciziei Ministeriale nr. 28 / 21.10.1974 Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Tancuri şi Auto ia denumirea de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri "BASARAB I", având ca obiectiv central, formarea şi pregătirea maiştrilor militari şi subofiţerilor de tancuri şi auto. În anul 1987 are loc unificarea Şcolii Militare de Ofiţeri de Tancuri şi Auto ?MIHAI VITEAZUL? cu Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ?BASARAB I? sub comandă unică, dată de la care şcoala a pregătit ofiţeri maiştri militari şi subofiţeri în arma auto.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 906/1990, începând cu data de 22.03.1991, şcoala se transforma în institut militar de învăţământ superior sub denumirea de Institutul Militar de Auto "BASARAB I", pregătind ofiţeri cu studii superioare în arma auto şi asigurând şi formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor în aceeaşi armă.

Ca urmare a Concepţiei de reformă a învăţământului militar, aprobată prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 42/1995, începând cu data de 01.08.1996 a luat fiinţă Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Trupelor de Uscat, cu misiunea de a realiza "pregătirea comună a elevilor din anul I de studii, pentru toate armele şi specialităţile trupelor de uscat precum şi altor beneficiari". Începând cu data de 04.08.2000 şcoala ia denumirea de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre, iar din anul 2004 i se acordă denumirea onorifică ?BASARAB I?.

Actualul stat de organizare al şcolii a fost aplicat începând cu 1 August 2005. Prin noua organizare s-a renunţat la centrele de pregătire, ca unităţi didactice, şi s-a revenit la unitatea didactică de bază care este catedra, înfiinţându-se cinci catedre cu obiective şi standarde bine precizate. Totodată, pentru învăţarea şi perfecţionarea limbii engleze a fost înfiinţat Centrul Secundar de Învăţare a Limbii Engleze, ca anexă la stat.
Cuvinte cheie:
Ordine Publica, Aparare, Competente, Absolvenţi, Militari, Maistri, Sală de Mese, Protocoale, Scoala Militara, Institutie Militara, Sergent, Comandamente de Armata, Invatamant Posliceal, Fortele Terestre, Curs de Plutonier, Poligoane de Instrucţie, Recuperarea Capacităţilor Fizice, Educaţie Fizică Militară
Scoala Militara de Maistrisi Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab i apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

davidmarian

INFO

cu mai mult de 6 luni în urmă

La terminarea scolii salariul/solda cat este(aproximativ). Multumesc aanticipat.

Anda Mindrila

si eu as vrea

, cu mai mult de 6 luni în urmă

pana in moment..ceea ce stiu de la prieteni am o parere buna despre aceasta scoala..si eu vreau sa incerc anul acesta sa intru aici..sper sa reusesc.cine ma poate ajuta cu informatii la id de mess andutza_tzza.multumesc mult
#vreau sa stiu despre examene
Scrie comentariu    Semnalează o părere abuzivă

Scrie o părere pentru Scoala Militara de Maistrisi Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab i!

Cunoşti firma Scoala Militara de Maistrisi Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab i? Împărtășește-ți experiența!


Creează un website pentru afacerea ta
Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice
Găzduire de incredere

Firme similare în apropiere


 1.   Piteşti
 2. Bulevardul I.C. Bratianu 62
    Piteşti

 3. 0.6 km
  Date
  Str. Armand Călinescu, Nr.44
  110047  Piteşti
 4. Str. Zorilor Nr. 22
  110046  Piteşti
 5. Strada I.C. Bratianu 38
  110005  Piteşti
 6. Bulevardul Republicii 65
  110014  Piteşti
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere