Publitrans 2000 SA, Piteşti

Adresă:
Str. Depozitelor, Nr. 2
Localitate:
510096 Piteşti
Judeţ:
Argeş
Telefon:
0248 - 213573
Fax:
024 - 8213577
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Prima atestare documentara a orasului Pitesti dateaza din anul 1388 pe data de 20 mai intr-un act emis de domnitorul valah Mircea cel Batran ( 1386 - 1418 ). Orasul, actuala resedinta a judetului Arges, a fost pentru scurta vreme si capitala Tarii Romanesti unde domnitorii si-au construit curti domnesti si au detinut proprietati. Odata cu dezvoltarea economica si sociala continua a orasului Pitesti, care pana in ziua de azi este un important centru comercial, industrial si de tranzit, s-a impus ca o necesitate aparitia serviciului de transport calatori.

Profil lung
Din punct de vedere istoric, ca precursor al acestui serviciu de transport călători, în secolul XIX şi la inceputul secolului XX, a existat transportul cu mijloace cu tracţiune animală de tipul birjelor, trăsurilor sau "camioanelor".
În anul 1910 s-a întocmit un plan de sistematizare a oraşului, în care se avea în vedere dezvoltarea reţelei stradale şi refacerea infrastructurii existente la unele străzi şi a bulevardului Elisabeta Doamna în vederea, printre altele, şi a introducerii a două linii de tramvai, dar razboiul balcanic şi primul război mondial au impiedicat realizarea acestor proiecte .
În Romania primele autobuze s-au introdus în anul 1921.
Primul transport organizat de stat ca transport public a fost creat în anul 1935, în Bucuresti, de către C.F.R., însa în multe oraşe activitatea era concesionată operatorilor particulari.
În Piteşti activitatea de transport cu autobuze era concesionată unor societă ţi particulare care deţineau garaje unde parcau autobuzele şi se efectuau lucrări de reparaţie şi întreţinere.
În Pitesti, în 1945, circulau şi doua "camioane" ce efectuau legătura între centrul oraşului de la Hala orasului (actuala piaţ ă centrală) şi gara Gropeni pe traseul str. Sfanta Vineri-str. Viilor-Podul Viilor-Gara Gropeni şi retur. Transportul cu tracţiune animală a coexistat cu cel auto pâna în jurul anului 1960, când au disparut şi ultimele birje şi trasuri desfiinţ ându-se şi întreprinderea de transporturi hipo ( 1961 )
La data de 11 iunie 1948 a avut loc naţionalizarea mijloacelor de transport aparţinand concesionarilor particulari.
În 1948, în Piteşti lungimea totală a străzilor era de 53 km, dintre care doar 20% erau pavate corespunzător.

Păreri

marin loredana
5 Stele

publitrans

, 29 decembrie 2009

In ultimii ani s-au modernizat,aveau niste autobuze de te plouau in ele pe unde stateai,vara lesinai de caldura.Acum au bagat autobuze noi cu aer conditionat.Buna treaba

Dobre Minodora
5 Stele

publitrans

, 22 decembrie 2009

O firma de transport public care acum sa modernizat microbuze noi,confortul care acum este cel necesar si siguranta calatoriei!

simion claudia
5 Stele

PUBLITRANS

, 21 decembrie 2009

bravo celor de la PUBLITRANS...inainte aveau niste autobuze in care ne ploua si tremuram iarna de frig...acum au adus autobuze noi, foarte frumoase si calduroase... felicitari!
Tags: ## transport persoaneScrie comentariu    Semnalează o părere abuzivă

Scrie o părere pentru Publitrans 2000 SA!

Cunoşti firma Publitrans 2000 SA? Împărtășește-ți experiența!