Spitalul de Psihiatrie Nucet

Denumire:
Spitalul de Psihiatrie Nucet
Adresă:
Strada Pescarusului, Nr.5
Localitate:
415400 Nucet
Judeţ:
Bihor
Telefon:
0259.339400
Fax:
0259.339400
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

În prezent spitalul de psihiatrie are urmatoarea structura:

Psihiatrie I - Acuti, cu 60 de paturi; Psihiatrie II - Cronici mixta, cu 88 de paturi; Psihiatrie III - Gerontopsihiatrie, cu 42 de paturi; Psihiatrie IV- TBC, cu 36 de paturi.
Spitalul si-a început activitatea de fapt în anul 1952, odata cu deschiderea Întreprinderii KVARTIT Baita, ca Serviciul Medico-Sanitar 16, functionând în cladiri improvizate din baraci apartinând de Ministerul Minelor-Directia Metale Rare. În acea periopada, spitalul avea 320 de paturi cu 5 sectii: boli interne, chirurgie, obstetrica-ginecologie, pediatrie si contagioase si alte servicii auxiliare: Policlinbica Nucet-Baita, Policlinica Stei, Laborator Clinic, Farmacie, Radiologie, Statie de Salvare.
În anul 1957, spitalul se muta în Nucet într-un edificiu nou, anume construit, denumit Spitalul Unificat Nucet, care asigura asistenta medico-sanitara a populatiei din raionul Lunca Vascaului.

Publicaţi imagini
Profil lung
În cadrul unitatii, pe parcursul anilor de existenta a spitalului, înafara de modificarile de structura si profil amintite, s-au mai desfasurat o serie de activitati organizatorice si administrative în vederea îmbunatatirii conditiilor hoteliere si de îngrijire a bolnavilor.

Astfel, pe lânga edificiile existente s-au construit o serie de cladiri auxiliare menite sa îmbunatateasca gospodarirea spitalului si în ultima instanta sa creasca calitatea vietii bolnavilor internati: atelierele de ergoterapie, sera, centrala termica, Vila Cristiane localizata înafara zidurilor spitalului pentru reabilitare, ateliere de întretinere si un club pentru salariati si bolnavi.

Spitalul dispune de un parc si un teren agricol cu livada de pomi fructiferi si gradadina de zarzavat, o gospodarie anexa pentru cresterea animalelor, toate acestea cu scopul nu numai de a înbunatati hrana bolnavilor, dar si în scopul de a diversifica metodele de terapia ocupationala, atât de utila în pachetul tratamentului complex al bolnavului psihic.

Evenimentele cele mai importante din istoria spitalului au avut loc dupa revolutia din Decembrie 1989, când am avut sansa de a fi în obiectivul unor ONG si persoane particulare din strainatate si din tara, care prin sponsorizare ne-au ajutat la reabilitarea majora a cladirilor existente, la construirea unor cladiri noi si la înbunatatirea conditiilor de trai, imbracaminte si hrana.

Este cunoscut faptul ca spitalele în general si cele de psihiatrie în special au fost lasate pe ultimele locuri si bugetate ca atare; acest lucru împreuna cu lipsa de personal si spatiu a dus la mari deficiente în ingrijirea bolnavului: alocarea unor sume insuficiente, baremuri normate necorespunzator (pentru îmbracaminte, inventar moale si hrana), toate acestea au facut ca bolnavii psihici cronici sa fie dezbracati si subnutriti. Din pacate, nici dupa 1989, în marea majoritate a spitalelor de psihiatrie situatia nu s-a îmbunatatit prea mult.

Cuvinte cheie:

Medicamente, Paturi, Medici, Psihiatrie, Internari, Tbc, Gerontopsihiatrie, Cronici Mixta, Pacinti, Bolvani

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Spitalul de Psihiatrie Nucet!

Împărtășește-ți experiența!