Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi - Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie Si Ingineria Mediului, Iaşi

Adresă:
Bd. D. Mangeron 65
Localitate:
700050 Iaşi
Telefon:
+40 232 270804
Fax:
+40 232 270804
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

În ultimii cinci ani (2003 - 2008), Facultatea a pregătit: peste 700 absolvenţi, ingineri care activează în ţară şi străinătate, în sectoarele de profil, în învăţământ (superior şi mediu), cercetare, proiectare, execuţie, exploatare, servicii publice, firme private etc. şi peste 400 absolvenţi de cursuri postuniversitare şi masterat, 25 doctori ingineri, în domeniile Inginerie Civila şi Ingineria Mediului. Majoritatea cadrelor didactice din facultate sunt doctori ingineri, creaţi în şcoala hidrotehnică ieşeană.
Situaţia social-economică actuală şi orientarea acesteia în viitor garantează plasamentul absolvenţilor, marea majoritate a acestora lucrând în unităţi de profil, după cum s-a putut constata în ultimii ani.

Profil lung
Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului formează ingineri, specialişti calificaţi pentru a presta activităţi tehnice de concepţie, execuţie şi exploatare în Construcţii Hidrotehnice, Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvolare Rurală şi Inginerie Sanitară şi Protecţia Medilui, precum şi pentru a executa lucrări de Cadastru şi de Protecţia Mediului în Agricultură.


Absolvenţii Facultăţii sunt pregătiţi pentru a activa în unităţi de cercetare, proiectare, execuţie, exploatare şi întreţinere a lucrărilor hidrotehnice, în serviciile publice, agenţii şi inspectorate de protecţia mediului, servicii cadastrale şi altele.


Urmărind dinamica evoluţiei economico-sociale, opţiunile de specializare, de aprofundare şi de perfecţionare postuniversitară,. Facultatea a adoptat ca strategii de dezvoltare perfecţionarea structurilor de specializare, a conţinutului planurilor de învăţământ şi a programelor analitice ale disciplinelor, precum şi modernizarea continuă a procesului de instruire în toate componentele sale.

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi - Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie Si Ingineria Mediului!

Împărtășește-ți experiența!