Primaria Ghimbav

Denumire:
Primaria Ghimbav
Adresă:
Str. Lunga, Nr. 69
Localitate:
507075 Ghimbav
Judeţ:
Brasov
Telefon:
0268/ 258006
Fax:
0268/ 258355
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Zilele Ghimbavului simbolizeaza sarbatoarea traditiilor si obiceiurilor locale, fiind un prielnic moment de reafirmare a trecutului istoric al orasului, trecut care trebuie sa fie cunoscut si transmis mai departe, mai ales in conditiile în care izvoarele istorice care îl demonstreaza sunt putine la numar, o parte dintre acestea fiind distruse în timp.
Fiecare societate îsi stabileste prioritatile cu privire la ceea ce se învata în scoala. Trecutul este însa unul singur. Acesta continua sa existe si în prezent numai daca vorbim despre el, în momente ca acesta, de sarbatoare a existentei noastre.

Zona în care locuim astazi a fost populata înca din epoca fierului când, pe malul Ghimbaselului, exista o asezare dacica, specifica civilizatiei primei vârste a fierului. Pe o arie larga din zona a fost descoperita o mare cantitate de ceramica dacica, fapt ce vine sa accentueze ideea ca aici au locuit stramosii nostri, daco-getii.

Publicaţi imagini

Profil lung
Conform traditiei, prima asezare a fost la ,,Câmpsor,, pe locul aerodromului. Satul si-a schimbat apoi locul, pe malul Ghimbaselului, fiind cunoscut si sub numele de satul de pe lânga salcii. Acest lucru explica si denumirea germana a Ghimbavului si anume Weidenbach (râul cu salcii).

Cuvinte cheie:

Invatamant, Turism, Consiliu Local, Primar, Asistenta Sociala, Urbanism, Viceprimar, Declaratii de Avere, Hotarari, Traditii, Program cu Publicul

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Primaria Ghimbav!

Împărtășește-ți experiența!