Primaria Ghimbav

Primaria Ghimbav
Str. Lunga, Nr. 69
507075 Ghimbav
Brasov
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Zilele Ghimbavului simbolizeaza sarbatoarea traditiilor si obiceiurilor locale, fiind un prielnic moment de reafirmare a trecutului istoric al orasului, trecut care trebuie sa fie cunoscut si transmis mai departe, mai ales in conditiile în care izvoarele istorice care îl demonstreaza sunt putine la numar, o parte dintre acestea fiind distruse în timp.
Fiecare societate îsi stabileste prioritatile cu privire la ceea ce se învata în scoala. Trecutul este însa unul singur. Acesta continua sa existe si în prezent numai daca vorbim despre el, în momente ca acesta, de sarbatoare a existentei noastre.

Zona în care locuim astazi a fost populata înca din epoca fierului când, pe malul Ghimbaselului, exista o asezare dacica, specifica civilizatiei primei vârste a fierului. Pe o arie larga din zona a fost descoperita o mare cantitate de ceramica dacica, fapt ce vine sa accentueze ideea ca aici au locuit stramosii nostri, daco-getii.

 1. Noutăţi

Profil lung
Conform traditiei, prima asezare a fost la ,,Câmpsor,, pe locul aerodromului. Satul si-a schimbat apoi locul, pe malul Ghimbaselului, fiind cunoscut si sub numele de satul de pe lânga salcii. Acest lucru explica si denumirea germana a Ghimbavului si anume Weidenbach (râul cu salcii).
Cuvinte cheie:
Asistentă Socială, Invatamant, Turism, Consiliu Local, Primar, Urbanism, Viceprimar, Declaratii de Avere, Hotarari, Traditii, Program cu Publicul
Primaria Ghimbav apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Primaria Ghimbav!

Împărtășește-ți experiența!


Creează un website pentru afacerea ta
Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice
Găzduire de incredere

Firme similare în apropiere

 1. Strada Morii 110
  507075  Ghimbav
 2. Str. Spicului Nr. 24, Bl. 59, Sc. A, Ap. 9
    Braşov
 3. Strada Carpati 23
  505100  Codlea
 4. Strada Lunga 112-114
  505100  Codlea
 5. Strada Avram Iancu 53
  500068  Braşov
 6. Str. Bisericii Romane Nr. 48
  500080  Braşov
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere