Universitatea Din Craiova - Facultatea de Litere

Universitatea Din Craiova - Facultatea de Litere
Str.A.I.Cuza, Nr.13
200585 Craiova
Dolj
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Oferta Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova pentru anul academic 2009-2010 este structurată în aşa fel încât să răspundă unor cerinţe multiple ale absolvenţilor de liceu din zona Olteniei şi din întreaga ţară.
Facultatea noastră dispune de un corp profesoral foarte bine pregătit, apt să facă faţă cerinţelor unui învăţământ modern, pliat pe rigorile pieţei şi pe formarea unor absolvenţi de excelentă calitate.
Programele de studiu oferite sunt în concordanţă cu exigenţele actuale ale compatibilizării paneuropene ale formelor de învăţământ similare.
Facultatea de Litere are 28 de parteneri în Europa în cadrul Programului Socrates-Erasmus, co-finanţat din fonduri PHARE, oferind zeci de burse de studiu, pe un semestru sau un an academic întreg, în Franţa, Italia, Spania, Belgia, Germania, Austria, Grecia, Suedia.


Profil lung
Studenţii au şi posibilitatea de a participa gratuit la Cursuri de vară în Bulgaria şi Macedonia.
De asemenea, studenţii sunt antrenaţi pentru sincronizarea cu piaţa europeană de valori, diplomele eliberate de Facultatea de Litere contribuind direct la o inserţie mai simplă în societatea integrată care va fi Uniunea Europeană.
Deschiderea spre Occident este accentuată şi prin mobilităţile profesorilor de la Facultatea de Litere, cei mai mulţi dispunînd de stagii de pregătire şi documentare în străinătate, unde au şi predat la cote moderne.
În facultatea noastră există un număr de 11 cercuri ştiinţifice studenţeşti, care au rolul de a forma şi optimiza abilităţi de cercetare în arii dintre cele mai diverse: limba şi literature română, limbi şi literaturi străine, comunicare şi discursuri mediatice, stilistică, poetică.
Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova oferă un parcurs de studii complet, în varianta Licenţă-Master-Şcoală doctorală.
Instruirea prin ID nu impune constrângeri de timp, spaţiu şi ritm de studiu, persoanele care aleg această formă de învaţământ având avantajul de a nu-şi întrerupe activitatea socio-profesională. ID se caracterizează prin flexibilitate privind:

conţinutul şi structura cursurilor;
locul de desfăşurare a activităţilor didactice;
calendarul de desfăşurare a activităţilor didactice;
ritmul de învăţare;
tipurile diferite de materiale didactice necesare pregătirii individuale;
tipurile de evaluare permanentă, de autoevaluare şi de examinare finală;
concentrarea activităţilor la sediile centrelor zonale de pregătire: consultaţii, lecţii de sinteză, seminarii de evaluare/examinare, fapt care conduce la reducerea cheltuielilor de deplasare, cazare, masă;
ID se bazează pe cele mai noi tehnici informaţionale (reţele de calculatoare, Internet, posturi locale de televiziune etc.).
Cuvinte cheie:
Invatamant Superior, Facultate, Master, Curs, Admitere, Examen, Litere, Formare, Decan, Studenţi, Licenţă, Catedre, Departamente, Cercetare Ştiinţifică, Limbi Moderne, Literatura Română, Literatura Franceză, Etnologie, Limbi Clasice, Lingvistică generală, Stilistica, Studii Anglo-Americane
Universitatea Din Craiova - Facultatea de Litere apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Universitatea Din Craiova - Facultatea de Litere!

Împărtășește-ți experiența!


Creează un website pentru afacerea ta
Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice
Găzduire de incredere

Firme similare în apropiere

  1. Str. A. I. Cuza, Nr. 13
    200585  Craiova
  2. Strada Vasile Conta 4
      Craiova
  3. Harta firmelor asemănătoare din apropiere