Politia Municipiului Craiova - Sectia 3

Denumire:
Politia Municipiului Craiova - Sectia 3
Adresă:
Str. Henri Coandă, Cămin 5 Electro
Localitate:
200583 Craiova
Judeţ:
Dolj
Telefon:
0251545677
Site:
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

În ceea ce priveşte Poliţia Craiova, Regulamentul Organic al Ţării Româneşti prevedea că în oraşele reşedinţă de judeţ, cu asigurarea ordinii publice erau însărcinaţi poliţmeisterii, cel de la Craiova, ca fiind cel mai important oraş după Capitală, fiind individualizat prin acordarea unui salariu de 500 lei pe lună, faţă de 250 lei pe lună, cât se stabilea pentru poliţmeisterii din celelalte judeţe.

Poliţiile orăşeneşti, inclusiv a municipiului Craiova, capătă o organizare cu adevărat modernă prin Legea poliţiei Generale a Statului din 01.04.1903, completată prin Regulamentul pentru organizarea serviciului poliţienesc, apărut la 14.09.1904.

Publicaţi imagini

Profil lung
Conform acestuia, poliţiile orăşeneşti se aflau sub autoritatea directă a ministrului de interne şi aveau următoarele îndatoriri:

să vegheze la menţinerea ordinii publice şi a siguranţei interne a statului; să apere libertatea, proprietatea şi siguranţa persoanelor; să prevină infracţiunile de legi şi regulamente, respectând legile privitoare la garantarea libertăţii individuale; să constate, conformându-se regulilor de procedură penală, orice infracţiune şi să trimită pe făptuitori înaintea justiţiei; să execute măsurile de poliţie prevăzute prin legi şi regulamente speciale, precum şi măsurile speciale de siguranţă şi ordinele cu care ar fi anume însărcinaţi; să îndeplinească orice alte atribuţiuni impuse prin legi şi regulamente cu caracter administrativ.
În ceea ce priveşte modul de organizare, Poliţia Craiova cuprindea trei servicii centrale (Serviciul siguranţei cu care era însărcinat un comisar de poliţie, Serviciul poliţiei administrative şi Serviciul registraturii şi al arhivelor), precum şi servicii auxiliare ? comisariatele şi oficiile speciale de poliţie.
Oraşul Craiova era împărţit în 5 circumscripţii sau comisariate de poliţie conduse de un comisar-şef, celălalt personal, ofiţerii şi agenţii de poliţie pentru fiecare comisariat stabilindu-se de către prefectul poliţiei, cu obligaţia de a asigura pentru fiecare comisariat cel puţin 3 agenţi de siguranţă.

Prin Legea de organizare a poliţiei din anul 1929, Poliţia Craiova a devenit chestură şi s-au înfiinţat totodată inspectoratele regionale de poliţie, dintre care unul cu reşedinţa la Craiova, cu competenţă teritorială pe întreaga Oltenie.

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Politia Municipiului Craiova - Sectia 3!

Împărtășește-ți experiența!