Spitalul Orasenesc Corabia

Denumire:
Spitalul Orasenesc Corabia
Adresă:
Strada Carpati 116
Localitate:
235300 Corabia
Judeţ:
Olt
Telefon:
0249.560.671
Fax:
0249.563.171
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Site

Descriere

Spitalul Orasenesc Corabia a fost infiintat in anul 1888, facandu-i-se inaugurarea pe 20 iunie/2 iulie, ceremonie la care a luat parte si prefectul judetului. In primii ani a functionat cu 10 paturi intr-un local inchiriat, proprietatea lui Dumitru Iliescu ( in localul in care, dupa ce spitalul s-a mutat in local propriu, va fi instalata Sc. nr. 2 de baieti ).

Publicaţi imagini
Profil lung
Spitalul deservea populatia pe o raza de 34 km, numarul pacientilor din oras fiind egalat si chiar deposit de cel al pacientilor din mediul rural. Totodata, cu trecerea timpului, numarul de paturi se va mari, ajungand ca la inceputul secolului XX, sa se dubleze, pentru ca la sfarsitul anilor intrbelici, spitalul sa dispuna de 40 de paturi. In anul 1911, cu sprijinul financiar oferit de Directia Generala a Serviciului Sanitar, se incepe construirea unui local adecvat pentru spital, pe cele patru platuri donate in acest scop de senatorul M. C. Chintescu, pe str.
I. C. Bratianu la capatul str. Gen.
Averescu. Spatiul destinat asezamantului va fi extins prin cedare de catre primarie a unor terenuri invecinate si prin expropierea lui Stefan Dumitrescu, Mihalache Filip si Dumitru Ghigeanu.

Cuvinte cheie:

Medical, Medic, Servicii medicale, Cardiologie, Spital, Oftalmologie, Medicina Interna, Pediatrie, Psihiatrie, Chirurgie Generala, Neonatologie, Obstetrica-Ginecologie, Internare, Personalul Medical

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Spitalul Orasenesc Corabia!

Împărtășește-ți experiența!