Facultatea de Medicina, Bucureşti

Adresă:
B-Dul Eroilor Sanitari Nr. 8
Localitate:
050474 Bucureşti
Telefon:
021.318.07.62
Site:
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903 cand s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Initiativa ridicarii unui monument al lui Davila a fost luata la primul congres medical national care a avut loc la Bucuresti in octombrie 1884. Statuia, opera valoroasa a lui Carol Storck, a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti.
In 1873, are loc sustinerea primelor teze de doctorat la Facultatea de medicina din Bucuresti. Pana in 1888 se sustin, paralel cu tezele de doctorat, un numar de 19 diplome de licenta in medicina. Incepand cu anul universitar 1885, nu se mai admit in facultate studenti fara bacalaureat, iar dupa 1888 absolventii facultatii trebuie sa sustina o teza de doctorat, obtinand astfel titlul de doctor in medicina si chirurgie.

Profil lung
Un alt eveniment de seama in viata facultatii a fost crearea la 1 ianuarie 1875, din initiativa viitorului profesor Nicolae Manolescu (1850-1910), a Societatii studentilor in medicina din Bucuresti, care, initial, isi punea ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de studiu.


Anul 1887 a marcat o noua etapa in dezvoltarea Facultatii de medicina din Bucuresti, si o data memorabila in istoria stiintei romanesti. In acel an, trei eminenti savanti au fost chemati ca profesori la conducerea unor catedre principale ale facultatii. Victor Babes (1854-1926), unul din marii bacteriologi si anatomo-patologi ai epocii sale; George Assaky (1855-1899), fondatorul scolii de chirurgie experimentala si Nicolae Kalinderu (1832-1902), eminent clinician, initiatorul orientarii anatomo-clinice in medicina romaneasca.

Păreri

Kristiannn
1 Stele

Fac. Medicina

, 1 ianuarie 2010

Este inacceptabil ce se intampla in scolile/facultatile din ziua de astazi. Mita pentru mine este un lucru strigator la cer, cu atat mai grav la facultatea de medicina. Daca esti prost tamaie si ai bani poti devenii medic fara problema ( poate exagerez putin dar in proportie de 80% asa este... ). Cei cu bani au sanse mai mari sa treaca examenele si sa ajunga in faza finala, decat cei care invata foarte bine iar dintr`o greseala minora poate pica examenule, iar sansa de a ajunge acolo sus se diminueaza.

alexxa
5 Stele

medicina

, 29 decembrie 2009

medicina este pasiunea mea inca de mica. Am dat si eu admitere insa la timisoara. ceea ce nu imi place este ca se fac diferente intre copii de bani gata si cei cu parinti in domeniul medical si restu. Am avut multe de suferit din aceasta cauza, insa am mers mai departe.

hrubariu dana
4 Stele

medicina

, 29 decembrie 2009

meseria de medic este intr-adevar una ce iti aduce satisfactii , dar poate fi si una riscanta. mai ales pentru cei care absolv facultatea fara a-si insusi toate datele invatate. astfel risca sa trateze gresit pacientii si astfel vietile le vor fi puse in pericol. eu sunt increzatoare ca avem medici competenti , dar din pacate multi pleaca spre alte tari , unde sunt tratati mai bine

catalin911
5 Stele

Facultatea de medicina

, 29 decembrie 2009

70% din copii vor sa devina medici. Din ce in ce mai multi studenti isi sacrifica ani buni din viata pentru a fi capabili sa salveze o viata. Meseria de medic este ce mai satisfacatoare. Nimic nu se compara cu momentul cand ajuti un bolnav si il pui pe picioare
Tags: ## medic# medicina# facultateScrie comentariu    Semnalează o părere abuzivăScrie o părere pentru Facultatea de Medicina!

Cunoşti firma Facultatea de Medicina? Împărtășește-ți experiența!