Scoala Generala Nr 19 Brasov, Braşov

Denumire:
Scoala Generala Nr 19 Brasov
Adresă:
Aleea Lacramioarelor 2
Localitate:
500218 Braşov
Telefon:
0268 329 007
Fax:
0268 329 007
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

Şcoala a fost construită în anul 1967 cu un număr de 21 săli de clasă şi un atelier, având un număr de aproximativ 3000 elevi. Este situată în partea de nord a Braşovului la aproximativ 500 m de Gara Braşov. A fost o şcoală care a pregatit elevi foarte buni pentru liceele din Braşov.
Deşi a fost o şcoala "de cartier" a reprezentat şcoala braşoveană în toate întâlnirile interne şi internaţionale. Primul director al şcolii a fost doamna prof.
FOLEA NICULINA, azi pensionară.

Publicaţi imagini
Profil lung
Printre mulţi oameni valoroşi pe care i-a format şcoala noastră se numără: doamna inspector şcolar general, prof. Carmen TĂNĂSESCU, sportivul ce poartă culorile României în lume, domnul Mihai Claudiu COVALIU, profesori, ingineri, medici, deputaţi, omul de TV "Naşul", Radu MORARU, fraţii VINTILĂ - vedete TV şi mulţi alţii, cercetători aflaţi peste hotare. Azi, şcoala este condusă de director profesor Ioan POPA si director adjunct profesor Claudia SAVU. Numără aproximativ 590 de elevi. Are 19 săli de clasă, un laborator de chimie, un cabinet de informatică dotat, o minisală de sport, o sala moderna de sport, de 1100 mp, un cabinet de biologie, un cabinet psihologic, un cabinet medical, un cabinet stomatologic şi Centrul de Execuţie Bugetară.
Scoala are centrală termică proprie. Se studiaza limbile moderne franceza, engleza şi germana. Scoala functioneaza in prezent cu 24 clase, 13 la invatamant primar si 11 la invatamant gimnazial. Şcoala noastră, prin elevii ei a obtinut rezultate deosebite la concursurile şcolare cum ar fi: Locul I la olimpiada judeţeană de chimie (4 ani); locul I la istorie, locul I limba română, locul I la matematică (cls.
a V-a), locul I la teatrul de păpuşi ale francofoniei ( cls. a VIII-a), numeroase locuri II, III, menţiuni.

Cuvinte cheie:

Scoala, Scoala Generala, Educatie, Carte, Informatica, Romana, Cadru Didactic, Profesor, Elev, Matematica, Scoala cu Clasele I-Viii, Activitati Extrascolare, Scoala 19

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Scoala Generala Nr 19 Brasov!

Împărtășește-ți experiența!