Directia Silvica, Bistriţa

Adresă:
Str. General Grigore Bălan, Nr. 21
Localitate:
420016 Bistriţa
Judeţ:
Bistriţa-Năsăud
Telefon:
+40-263 232743
Fax:
+40-263-231343
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

Suprafata totala pe care o administreaza astazi Directia Silvica Bistrita este de 44, 1 mii ha, din care 27, 2 mii ha sunt proprietatea Statului Roman, iar diferenta 16, 9 mii ha este reprezentata de proprietati publice ale comunelor, oraselor, asociatii de proprietari ? care au incheiat contracte de administrare cu Regia Nationala a Padurilor (in total se deruleaza 75 de asemenea contracte). În ceea ce priveşte persoanele fizice, Direcţia Silvică Bistrita are încheiate 2106 contracte de paza, pe o suprafata totala de 1461 ha. (a se vedea tabelul alaturat
Mentionam ca in ultimii 5 ani, in judetul Bistrita-Nasaud s-au autorizat alte 15 structuri silvice proprii, care administreaza o buna parte din suprafata de fond forestier proprietate publica a comunelor (cca 130.000 ha, ceea ce reprezinta aproape 75% din suprafata aflata in administrarea D. S. Bistrita si ICAS inainte de aplicarea legilor fondului funciar = 175000 ha) .

Profil lung
Statul roman, prin hotarare de guvern, incredinteaza administrarea fondului forestier din proprietatea sa Regiei Nationale a Padurilor ? Romsilva, prin unitatile sale din teritoriu si anume directii silvice si ocoale silvice de stat.
Fondul forestier proprietate publica a unitatilor administrativ ? teritoriale, in conformitate cu actele normative in vigoare, cunoaste doua modalitati de administrare, si anume : fie pe baza de contract de administrare incheiat cu Regia Nationala a Padurilor ? Romsilva, fie prin structuri de administrare silvica proprii, infiintate si autorizate potrivit legii.
Fondul forestier proprietate privata a persoanelor juridice (composesorate, asociatii, unitati de cult sau unitati de invatamant) pot opta pentru administrare pe baza de contract cu RNP ? Romsilva, fie se pot asocia altor structuri de administare silvica autorizate in functiune.
Persoanele fizice proprietare de fond forestier, potrivit legii, pot sa-si administreze singure si direct proprietatile forestiere sau pot incheia, singure sau in asociere, contracte de administrare si/sau paza cu structuri silvice autorizate sau de stat.
Directia Silvica Bistrita, asigura administrarea fondului forestier de stat (21.355 ha la 31.12.2003) si a fondului forestier a unor comune si orase precum si a unor persoane juridice (30.395 ha), prin 6 ocoale silvice de stat, (Beclean, Bistrita, Ilva Mica, Nasaud, Rodna, Singeorz Bai) din 9 existente initial. (prin infiintarea structurilor silvice proprii a comunelor din zona lor de activitate, s-au desfiintat ocoalele silvice de stat Livezile, Prundu Birgaului si Salauta).
Tot prin ocol silvic de stat aflat in coordonarea directa a ICAS Bucuresti, subunitate a RNP ? Romsilva, este administrat si fondul forestier de stat din raza ocolului silvic experimental Lechinta (11.713 ha la 31.12.2003).
In administrarea padurilor apartinand comunelor si a persoanelor juridice de drept privat, au existat doua etape in administrarea acestora.

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Directia Silvica!

Împărtășește-ți experiența!