Directia Silvica, Bistriţa

Denumire:
Directia Silvica
Adresă:
Str. General Grigore Bălan, Nr. 21
Localitate:
420016 Bistriţa
Judeţ:
Bistriţa-Năsăud
Telefon:
+40-263 232743
Fax:
+40-263-231343
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

Suprafata totala pe care o administreaza astazi Directia Silvica Bistrita este de 44, 1 mii ha, din care 27, 2 mii ha sunt proprietatea Statului Roman, iar diferenta 16, 9 mii ha este reprezentata de proprietati publice ale comunelor, oraselor, asociatii de proprietari ? care au incheiat contracte de administrare cu Regia Nationala a Padurilor (in total se deruleaza 75 de asemenea contracte). În ceea ce priveşte persoanele fizice, Direcţia Silvică Bistrita are încheiate 2106 contracte de paza, pe o suprafata totala de 1461 ha. (a se vedea tabelul alaturat
Mentionam ca in ultimii 5 ani, in judetul Bistrita-Nasaud s-au autorizat alte 15 structuri silvice proprii, care administreaza o buna parte din suprafata de fond forestier proprietate publica a comunelor (cca 130.000 ha, ceea ce reprezinta aproape 75% din suprafata aflata in administrarea D. S. Bistrita si ICAS inainte de aplicarea legilor fondului funciar = 175000 ha) .

Publicaţi imagini
Profil lung
Statul roman, prin hotarare de guvern, incredinteaza administrarea fondului forestier din proprietatea sa Regiei Nationale a Padurilor ? Romsilva, prin unitatile sale din teritoriu si anume directii silvice si ocoale silvice de stat.
Fondul forestier proprietate publica a unitatilor administrativ ? teritoriale, in conformitate cu actele normative in vigoare, cunoaste doua modalitati de administrare, si anume : fie pe baza de contract de administrare incheiat cu Regia Nationala a Padurilor ? Romsilva, fie prin structuri de administrare silvica proprii, infiintate si autorizate potrivit legii.
Fondul forestier proprietate privata a persoanelor juridice (composesorate, asociatii, unitati de cult sau unitati de invatamant) pot opta pentru administrare pe baza de contract cu RNP ? Romsilva, fie se pot asocia altor structuri de administare silvica autorizate in functiune.
Persoanele fizice proprietare de fond forestier, potrivit legii, pot sa-si administreze singure si direct proprietatile forestiere sau pot incheia, singure sau in asociere, contracte de administrare si/sau paza cu structuri silvice autorizate sau de stat.
Directia Silvica Bistrita, asigura administrarea fondului forestier de stat (21.355 ha la 31.12.2003) si a fondului forestier a unor comune si orase precum si a unor persoane juridice (30.395 ha), prin 6 ocoale silvice de stat, (Beclean, Bistrita, Ilva Mica, Nasaud, Rodna, Singeorz Bai) din 9 existente initial. (prin infiintarea structurilor silvice proprii a comunelor din zona lor de activitate, s-au desfiintat ocoalele silvice de stat Livezile, Prundu Birgaului si Salauta).
Tot prin ocol silvic de stat aflat in coordonarea directa a ICAS Bucuresti, subunitate a RNP ? Romsilva, este administrat si fondul forestier de stat din raza ocolului silvic experimental Lechinta (11.713 ha la 31.12.2003).
In administrarea padurilor apartinand comunelor si a persoanelor juridice de drept privat, au existat doua etape in administrarea acestora.

Cuvinte cheie:

Cercetare, Fructe, Silvicultura, Fonduri, Rezervatii naturale, Licitatii, Intretinere Si Exploatare Fond Forestier Si Cinegetic, Fructe de Padure, Pepiniere, Fond Forestier, Impletituri Rachita Si Rafie, Fonduri de Pescuit, Fons, Ocol, Fonduri de Vanatoare

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Directia Silvica!

Împărtășește-ți experiența!