Facultatea de Medicina dentara, Bucureşti

Calea Plevnei Nr. 5
Bucureşti

Telefon:
021. 315 8649 Call
Site:
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă

Rută

Descriere

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903 cand s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Initiativa ridicarii unui monument al lui Davila a fost luata la primul congres medical national care a avut loc la Bucuresti in octombrie 1884. Statuia, opera valoroasa a lui Carol Storck, a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti.
In 1873, are loc sustinerea primelor teze de doctorat la Facultatea de medicina din Bucuresti. Pana in 1888 se sustin, paralel cu tezele de doctorat, un numar de 19 diplome de licenta in medicina.
Incepand cu anul universitar 1885, nu se mai admit in facultate studenti fara bacalaureat, iar dupa 1888 absolventii facultatii trebuie sa sustina o teza de doctorat, obtinand astfel titlul de doctor in medicina si chirurgie.

Păreri

Scrie tu prima părere pentru Facultatea de Medicina dentara!

Împărtășește-ți experiența!


Cuvinte cheie

Cuvinte cheie:

Parodontologie, Endodontie, Materiale dentare, Protezare Partiala, Tehnologia Protezelor, Protezare Totala, Anatomie Clinica