Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad - Filiala Baia Mare

Str. Culturii, Nr. 5, Etaj Ii, Cam. 210-215
Baia Mare
Maramures
Telefon:
0262 213 302 Call
Fax:
0262 213 682
Site:
Ultima actualizare cu mai mult de 6 luni în urmă

Rută

Site

Descriere

Filiala din Baia Mare s-a infintat in anul 1999 si in prezent are 4 facultati, 4 colegii, 6 scoli postliceale la care sunt inscrisi peste 1700 de studenti si elevi. Pe langa aceste specializari se mai organizeaza si cursuri postuniversitare/masterat. Personalul academic al Filialei Baia Mare cuprinde 90 de cadre didactice dintre care 37 sunt profesori si conferentiari. Curricula academica este astfel conceputa incat exista posibilitatea unor traiecte profesionale, prin numeroase discipline optionale si facultative oferite studentilor.
Program cu studentii:

Luni - Joi: 13-15
Vineri: 11-13

Profil lung
Universitatea noastra aspira spre o consacrare internationala avand caracterul de institutie deschisa si curricule academice racordate la standardele si modelele europene si internationale. Este membra a Federatiei Europene a Scolilor Superioare (FEDE) si a aderat la Magna Carta a Universitatilor Europene aplicand sistemul ECTS, al creditelor europene de studii transferabile, ceea ce permite mobilitatea studentilor la universitati din tara si strainatate. La terminarea Facultatii, studentii pot efectua studii aprofundate de masterat in specializarile autorizate de Comisia nationala de evaluare Academica (CNAA).
Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad si-a inceput activitatea in luna octombrie 1990. In primul an a functionat cu doua facultati: Facultatea de Drept (4 ani) si Facultatea de Marketing - Comert (5 ani). Incepand cu anul universitar 1991 - 1992 mai functioneaza: Facultatea de Medicina Stomatologica (6 ani) si Colegiul de Tehnica Dentara (3 ani).

In prezent numarul facultatilor si colegiilor a ajuns la 8. Trebuie mentionat faptul ca incepand cu anul universitar 1997 - 1998 universitatea si-a extins activitatea prin infintarea unei filiale la Satu Mare, iar in anii urmatori la Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Sebes, Zalau, Hunedoara, Ineu, Marghita.

Păreri

Scrie tu prima părere pentru Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad - Filiala Baia Mare!

Împărtășește-ți experiența!


Cuvinte cheie

Cuvinte cheie:

Colegii, Profesori, Admitere, Cadre Didactice, Scoli Postliceale, Masterat, Facultati, Specializari, Cursuri Postuniversitare, Inscrieri, Conferentiari